Leuke weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Leuke weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Leuke weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

Leuke weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Natuurwerkdag op de Stadstuinen
Help tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 2 november mee op Stadstuin Klopvaart, Zuilen, Kanaalweg, Steede Hoge Woerd of Eilandsteede. Doe oude kleding aan, neem werkhandschoenen mee en ga je uitleven in de natuur. Ze kunnen je hulp goed gebruiken! Op de meeste tuinen zijn er leuke activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen te doen, schrijf je dus in via de website van Utrecht Natuurlijk!

Wanneer: zaterdag 2 november
Waar: Stadstuin Zuilen, Klopvaart en Eilandsteede, Kanaalweg in Utrecht en Steede Hooge woerd in de Meern
Meer info: 
website Utrecht Natuurlijk

Panboscross in het bos
Ga 3 november rennen in het Panbos in Zeist. Geniet van de mooie kleuren van de bomen en de paddenstoelen. Vanaf de start om 10.30u, kun je tot 12.30u onbeperkt rondes van 3 kilometer lopen in je eigen tempo, over de bospaden. Deze kleinschalige loop biedt voor ieder wat wils, van groot tot klein. Voor de allerkleinsten is er een 1km-loop onder begeleiding. Vlakbij de start is het Panhuys waar je je kunt inschrijven en omkleden. Ook kun je hier na afloop nagenieten met o.a. koffie, thee, of warme choco en iets lekkers erbij. Meedoen kost € 3,- tot 16 jaar en € 4,- vanaf 16 jaar. Neem contant en gepast geld mee, want pinnen is niet mogelijk.

Wanneer: zondag 3 november
Waar: ’t Panhuys, Bosch en Duin
Meer info: 
website Panboscross

De Toverfluit (7+)
De Toneelmakerij en Silbersee bundelen hun krachten voor een een eigentijdse versie van Mozarts meesterwerk. ‘De Toverfluit’ is een magisch spektakel met opera, rap, dans en theater en speelt zich af in de ruimte. Pamina hoort haar ouders ruziën als ze ’s avonds in bed ligt. Ze hoort alles, ook al denken haar ouders van niet. Toch valt ze in slaap en in haar dromen ontmoet ze Tamino, een astronaut uit de toekomst.

Wanneer: zondag 3 november
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: 
website Stadsschouwburg

Projectie ‘hier woont nijntje’
Vanaf zondag 27 oktober is de projectie ‘hier woont nijntje’ elke avond te zien op de gevel van het nijntje museum.
De projectie is speciaal voor deze locatie gemaakt. In de voorstelling wordt gebruikgemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst, en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam.

Wanneer: 27 oktober t/m 26 januari
Waar: Gevel van het nijntje museum, Utrecht
Meer info: 
website nijntje museum

Tropisch vlinderfestival & Bloemenvriendjesroute
Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de Tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien. Sommige poppen zijn metallic glanzend goud of prachtig groen en de rupsen zijn vaak al even bizar. Dit is het laatste weekend van het seizoen dat de vlinders te bewonderen zijn. Leuk om te combineren met het lopen van de Bloemenvriendjesroute!

Wanneer: t/m 3 november
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: 
website UU

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).