De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht! | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht! | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht!

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht!
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Fonteynfestival
In het Moederdagweekend is het vanaf vrijdag weer tijd voor het Fonteynfestival op het Janskerkhof. Dit festival staat in het teken van wijn en daar houden veel moeders wel van, dus een goed uitje voor het gezin dit weekend! Of ga lekker met z’n tweetjes of vrienden op pad! Op zaterdag en zondag komt Circus Snor langs en kunnen kinderen zelf circusattributen uitproberen!

Wanneer: 12 t/m 14 mei
Waar: Janskerkhof, Utrecht
Meer info: website Fonteyn Festival

Ontdek Fort bij Rhijnauwen met kapitein Dirk (5+)
Kapitein Dirk neemt kinderen tussen de 5 en 9 jaar mee op ontdekkingstocht op Fort bij Rijnauwen. Ze komen van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen de soldaten bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook de planten en dieren die nu op het fort leven komen aan bod, bezoeken ze een aantal ondergrondse gangen en ondergaan ze de Dapperheidstest.

Wanneer: zaterdag  13 mei 
Waar: Fort bij Rhijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Lentemarkt bij Zorgboerderij Nieuw Toutenburg
De Lentemarkt bij Nieuw Toutenburg is dit jaar op zaterdag van 10.00-15.30 uur. Er zal een leuke markt zijn met veel kraampjes waar allerlei mooie producten worden aangeboden, alles in landelijke sfeer. Voor de kinderen is er een springkussen, de boer vertelt over de dieren, er worden schapen geschoren en er zijn tal van andere leuke kinderactiviteiten. Ook zijn er chocolade workshops en een chocolade Masterclass!

Wanneer: zaterdag 13 mei
Waar: Zorgboerderij Nieuw Toutenburg, Maartensdijk
Meer info: website Nieuw Toutenburg

Workshop Kinderatelier
In de tekenles bij het Utrechts Archief leren kinderen alles over diverse technieken als werken met inkt, aquarelverf of pastelkrijt, en natuurlijk potlood. Ook wordt het tekenen in perspectief, en uitleg over en realisatie van een panorama schilderij behandeld. Bij dit alles geldt natuurlijk dat het plezier in het tekenen voorop staat. Elk kind gaat met een mooie zelfgemaakte tekening of schilderij naar huis. Iedereen van 6 tot 12 jaar is welkom, maar meld je wel van tevoren even aan.

Wanneer: zondag 14 mei
Waar: Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: website Utrechts Archief

Het wilde westen van Calamity Jane (8+)
Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Ze groeide op in een bikkelharde wereld, was de eerste vrouw die een broek droeg en bouwde een bestaan op tussen de revolverhelden en bandieten. Haar levensverhaal wordt in deze voorstelling verteld. Samen met poppenspeler Elout Hol vormt Calamity Jane een combinatie van water en vuur, van ranja en whisky!

Wanneer: zondag 14 mei 
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Wil je meer tips om met je kinderen op pad te gaan? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).