De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

BonAppetito Food & Festival
Dit weekend kan je bij BonAppetito drie dagen genieten van heerlijk eten, luxe wijnen en bieren, verschillende activiteiten en live entertainment. En ook de kinderen kunnen zich vermaken met een speciaal programma. Naast een kinderparadijs zijn er echte kooklessen te volgen! Tijdens het festival bereiden chefs van diverse restaurants uit Houten en omgeving verschillende kleine gerechten. Daarnaast zijn er tientallen foodtrucks en marktkramen en zijn er de hele dag door wijnproeverijen, workshop Bonbons maken en kookdemonstraties.

Wanneer: 19 t/m 21 mei
Waar: Imkerspark, Houten
Meer info: website Bonappetito

De nacht van de kakkerlak (8+)
Kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat en Podium Hoge Woerd presenteren de muzikale familievoorstelling De Nacht van de Kakkerlak. Na eeuwenlange terreur van de mensen komen de insecten in opstand. Met het mensenmeisje Teekla als bondgenoot besluiten ze hun aartsvijanden een koekje van eigen deeg te geven. Een griezelige trip naar de nachtelijke onderwereld voor durf-als vanaf 8 jaar.

Wanneer: 19 t/m 21 en 24 mei
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd en de Vrijstaat

Bouwfestival BAUPLAATS
Iedereen kan meedoen met het bouwen van een heuse toren op het Berlijnplein! Er zijn verschillende werkplekken, zodat er altijd iets tofs voor iedereen bij zit, hoe handig of jong je ook bent. Maak je eigen muurschilderingen op de panelen van de toren, creëer glas-in-lood-raampjes of ga als handige klusser aan de slag met het verfijndere werk. Voor de allerkleinsten is er een begeleide werkplek om vrij te knutselen. Alles krijgt een plek op en aan de toren. Klaar met bouwen? Er is ook een terras met hapjes, drankjes en muziek!

Wanneer: 20 en 21 mei
Waar: Berlijnplein, Utrecht
Meer info: Facebookevenement Bauplaats

Proeven bij Huis de Wiers
Wat ooit begon als de opening van het terrasseizoen heeft zich nu ontwikkeld tot een waar evenement. Ook dit jaar organiseert Huis de Wiers weer de inmiddels wel bekende gezellige culinaire middag op hun grasveld! Heb je zin om van alles te komen proeven? Van o.a. oesters tot chocolade tot bijvoorbeeld een mini gerechtje van de knisperende vuurschaal. Dit alles begeleid door overheerlijke bieren en wijnen en dat onder genot van live muziek! En aan de kinderen is ook gedacht!

Wanneer: zondag 21 mei
Waar: Huis de Wiers, Nieuwegein
Meer info: website Huis de Wiers

Fête de la Nature 
In de ochtend wordt tijdens Fête de la Nature de maaltijd voor en door bezoekers voorbereid. Dit wordt gedaan aan de hand van spannende workshops en activiteiten. Help mee met het maken van (on)kruidboter of soep. Of zorg voor een prachtige aankleding van de tafels met één van de kunstworkshops. Na de workshops kan je gaan genieten van wat je met elkaar gecreëerd hebt: een heerlijke en overvloedige maaltijd met het beste uit de stadsnatuur van Leidsche Rijn. Tijdens de lunch kan er geluisterd en gekeken worden naar SmartSongs over de natuur en een ontroerende theatervoorstelling.

Wanneer: zondag 21 mei
Waar: Steede Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

Check voordat je op pad gaat, ook even de website van het evenement zelf. Wellicht is er een wijziging of is het vol. Wil je meer tips om met je kids op pad te gaan? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).