Megabioscoop Jaarbeurs opent 14 december al de deuren | De Utrechtse Internet Courant Megabioscoop Jaarbeurs opent 14 december al de deuren | De Utrechtse Internet Courant

Megabioscoop Jaarbeurs opent 14 december al de deuren

Megabioscoop Jaarbeurs opent 14 december al de deuren
Eerder dan verwacht opent de megabioscoop van Kinepolis op het Jaarbeursterrein de deuren. 14 december draait de eerste film al. Rogue One – A Star Wars Story is de eerste film die het publiek kan bekijken.

Eerder dan verwacht opent de megabioscoop van Kinepolis op het Jaarbeursterrein de deuren. 14 december draait de eerste film al. Rogue One – A Star Wars Story is de eerste film die het publiek kan bekijken.

De eerdere planning voor de opening was begin 2017. Met 14 zalen en 3.200 stoelen wordt Kinepolis Jaarbeurs de grootste bioscoop van Utrecht en een van de grootste bioscopen van Nederland. Alle zalen zijn voorzien van laserprojectie, waardoor de beeldkwaliteit in elke zaal haarscherp is, zo laat Kinepolis weten. “En om de bezoekers te trakteren op een nog intensere filmervaring is er ook een Laser ULTRA- en een Dolby Atmos-zaal.” De Star Wars film zal in de grootste zaal worden vertoond op een scherm van 156 vierkante meter met bijna 500 stoelen.

In december gaat Kinepolis Jaarbeurs gedeeltelijk open met zes zalen. De resterende zalen openen in de periode erna geleidelijk tot de bioscoop in februari 2017 compleet up-and-running is.

38 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  ‘t Zal mij benieuwen. Volgens mij wordt deze bios een grote sof, net als die ene in LR.

 2. Jean

  Ben heel benieuwd hoe het met parkeren geregeld is daar. Vast niet gratis ben ik bang…

 3. Jean

  Die in Leidsche Rijn is geweldig. Beste bioscoop van Utrecht op dit moment. En dat werd tijd. Utrecht kende voordien alleen maar bioscopen die prima waren voor filmhuisfilms. Niet voor blockbusters.

 4. Roel

  Ik denk juist dat deze aanslaat, meer dan die in Leidsche Rijn. Midden in het centrum, makkelijk bereikbaar en goede beeldkwaliteit.

 5. rob vanestu

  Ik zit er ook niet op te wachten sowiso, tegenwoordig kan je alles streamen lekker met een zak chips en wijntje op de bank.mij ga je er niet tegen komen .maar ik ben nooit een bios ganger geweest. .het stopte na One flew over the coocoosnest. Hihi!

 6. Rick

  De cinemec is inderdaad een prima bioscoop, er komt alleen nooit iemand, te ver buiten de stad en geen sfeer.

  Wel vreemd dat het aandbod jarenlang erg mager was en er nu in 2/3 jaar tijd 2 megabioscopen bijkomen.

 7. Diederik Sterk

  ALS JE DE AUTO MAAR THUISLAAT OUWE. Het ligt naast het station! #nomorecars

 8. Jean

  Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en fiets misschien. Auto zal wel te duur zijn vanwege het parkeren. Het verschil in beeldkwaliteit en geluid zal niet groot zijn tussen Cinemec en Kinepolis waarschijnlijk. De grootte van het doek waarschijnlijk wel. Een gemiddeld doek in Kinepolis Antwerpen is zelfs groter dan het ‘Imax’-doek in Pathé Amsterdam.

 9. Jean

  Al eens in Kinepolis of in een Utopolis bioscoop geweest? Technisch prachtige bioscopen maar juist daar is ongekend weinig sfeer. Vooral als de voorstelling is afgelopen is routing en aankleding helemaal toegesneden op “en nou wegwezen!”

 10. JdV

  De beste bioscoop van Utrecht zit helaas in Houten. Naast het station, 2 uur gratis parkeren als je met de auto gaat. Mooie balkonplaatsen en bediening aan je stoel zodat er geen irritante pauzes tijdens de film voorkomen. Ik betwijfel of de bios bij de jaarbeurs dit ook gaat bieden, dus ik ga nog steeds naar Houten ook al woon ik zowat naast de nieuwe Kinepolis.

 11. Jean

  ^JdV. Nooit geweten. Ga ik zeker een keertje naartoe. Kan helaas op de site niets vinden over de techniek in deze bioscoop.

 12. Marijke

  Ik ga er zeker een keer kijken. Lijkt me super !

 13. M.B

  Ik ben heel benieuwd, ga er zeker heen! Ik hoop dat er ook rekening is gehouden met goede rolstoelplekken!

 14. herman

  Wordt vast een succes, combinatie luxe bioscoop met goede stoelen, mooie zalen, grote keuze en “state of the art” techniek is goed. Parkeerruimte is er zat.

  in Amsterdam Arena is een vergelijkbaar concept neergezet, leuk om eens een kijkje te nemen. Je parkeert (speciaal tarief) onder de bioscoop, kiest uit het grote aanbod, koop kaartje bij automaat en via een graai/snaai boulevard alwaar je snoep en drank koopt ga je naar de juiste zaal.

 15. Wer

  Ik zit liever naar een goede film te kijken in LHC, Springhaver of Hoogt ipv naar een blockbuster te kijken tussen luidruchtig en irritant publiek, maar t liefst zit ik in mn eigen thuisbios met 6 stoelen en 1 beamer!!

 16. Katja

  Mooiste bioscoop is de City. Beenruimte ! En ik begrijp niet waar die noodzaak van al die bioscopen…

 17. Jean

  ^Amsterdam… Wie wil daar nou heen? En u bedoelt Pathé Arena? Eén van de slechtste bioscopen van ons land.

 18. Hannah

  Kan vast geen kwaad om deze link nog maar eens te plaatsen:

  https://drive.google.com/file/d/0B0PrsGlaWg4iWTByZDQxX1pDUFk/view

  Als ik dit nog eens lees en bekijk en het wonder van de Nieuwe Zakelijkheid vergelijk met het ultra-functionele golfplaten bouwpakket dat Kinepolis heet… Nou ja, dan denk ik daar het mijne van.

 19. Tom

  De mooiste bioscoop in de regio blijft toch de Cinelounge in Houten met gratis parkeren en station in de buurt!

 20. Jean

  ^ Wer. Smaken verschillen.

 21. Jean

  ^Katja. Zeker. City is mooi. Maar ongeschikt voor mensen die van grote blockbusters houden. Niet meer van deze tijd. Maar dat wil niet zeggen dat City geen charme heeft natuurlijk. Integendeel.

 22. Frans

  Lijkt mij geweldig.

 23. Ash

  Leidsche Rijn hebben ze nog deels kunnen redden met de Pathe Unlimited die daar ook geldig is. Dit gaat een flop worden, als is het alleen dat je met de auto Utrecht niet kan bereiken en als het toch lukt, je de hoofdprijs betaald voor het parkeren.

 24. Nda

  Waar blijft die goede grote pathe bioscoop in utrecht???

 25. Duco Douwstra

  Lekker dat er weer een megabioscoop vlak bij de nieuwe in Leidse Rijn komt. Kijken wie wie kapot kan maken. Nieuw winkelcentrum in Leidse Rijn naast andere slecht bezochte WInkel centrum goed beleid en lekker afstemmen op elkaar.

 26. Jacques

  eindelijk een bios voor de blockbusters. pathe utrecht is een aanfluiting van een bios. goor, klein en onmogelijk rottijden dat de films starten. je wil gewoon aankomen, kaartje kopen en zien dat elk half uur de film van je keuze in een zaal start. Al jaren fan van de belgische kinepolisen, dus hoppa!

 27. Erik

  @Ash:
  Ik weet niet of je het hebt gemerkt maar in Utrecht verplaatsen de meeste mensen zich per fiets. En voor die mensen is een heleboel gratis parkeerruimte beschikbaar. Verder zit deze bioscoop naast het grootste OV knooppunt van het land.

 28. andreasvdwal

  Ik ga voor Rogue One: A Star Wars Story naar Imax 3D in Amsterdam. dat scherm is 200 m² en 3D.

 29. peter v

  De auto mag niet van Tante Lotje….

 30. Evelien

  Ben benieuwd naar Kinepolis Jaarbeurs. De Cinemec-bioscoop in Leidsche Rijn is alvast een aanwinst. Heel vriendelijk personeel, lekker ruim, schoon (geen muizen!), gratis 3D-brillen, makkelijk parkeren en een goed divers (film)aanbod, blockbusters, familiefilms, maar ook live opera op groot scherm voor de liefhebber. Vanuit West in een paar minuten bereikbaar en altijd een leuke sfeer.

 31. Y

  Cinemec gaat draaien als de centrum af is, en Kinepolis gaat hoe dan ook goed lopen strategische plek en hoe gek het ook klinkt voor Utrecht eindelijk hebben we nu een echte bioscoop ?

 32. wer

  Blockbuster is toch zo’n dommige oppervlakkige voorspelbare film? die overigens soortgelijk publiek vermaakt, en dan zalen vol,.. gelukkig staat ie ver van t centrum.

 33. Gerben

  Die bios in Houten is superleuk, maar niet iedereen is gediend van de ‘lampjes’ bij de banken, of de bediening die gedurende de film rondloopt… dat leent zich toch niet per definitie voor alle type films.

  De imax in Amsterdam Bijlmer was eigenlijk de enige goede alternatieve optie, maar de laser projectoren die men hier gaat gebruiken gaan ons gelukkig van haarscherpe beelden met veel beter contrast voorzien. Ik heb er zin in 🙂

  @Wer Een blockbuster is vooral een spektakelfilm, met de nadruk op het vermaak, iets waar een groot scherm en Dolby Atmos geluid toch echt bij helpen in de beleving. Dat het jouw smaak niet is prima, maar das nog geen reden voor flauw internet getrol

 34. jeroen spruijt

  komen er ook kerstfilms in de niewe bioscoop teders de kerst dagen

 35. Zwaan

  Alleen voor de grote spektakel films ga ik naar de bios. Das net 2 tot 3 x per jaar. Voor de rest, kan je al die films online kijken of downloaden en afspelen op je tv’tje of laptopje. Maar het is geen des-investering. Vooral bij de Jaarbeurs, kun je deze zalen verhuren in de dal-uren voor vergaderingen en presentatie’s met grote scherm erbij. Nu ben ik al een tijdje weg uit NL, maar een tientje voor een bioscoopstoel of een honderdje per stoel, voor een presentatie of lezing……. dat is de different. Dus goeie investering…. lopen die films niet, dan lopen de presentatie’s en lezingen wel. Wat niet wil zeggen, dat ‘t bestuur van de Jaarbeurs aardige lui zijn…….. Men beweerd stichting te zijn…. maar verdienen zo veel, dat commercielen er jaloers op zouden zijn. ….. Nu wilde ik iets slechts schrijven over Brienen, maar ik google net, dat hij in 2013 plots is afgetreden, om persoonlijke redenen……. aardige pik en laat ik nou net in 2013 een afkoopsom hebben ontvangen van de Jaarbeurs, haha en met name van Brienen.

 36. Zwaan

  Nu schrijf ik dit net…… maar dit is wel intressant en geen gein. Me echte e-mail, heb ik nu bij dit bericht geplaatst. Mocht er intresse in zijn, waarom ik afgekocht was toentertijd, dan wil ik daar best wel over praten… Aangezien ik gewoon een “controller” was van Int. ondernemingen en in een 40-jarige dip zat, ben ik gaan werken bij de jaarbeurs, waar ik vroeger nog op de Jeugdspektakel kwam en later op me 18e vrijwilligers werk deed. Dus op de oude Jeugdspektakel, totdat die werd afgeschafd door de Gemeente en Jaarbeurs. Dus dat kids iets te doen hadden in de zomer-vakantie. Een tikje van de sluier….. als iemand een voedselvergiftiging oploopt, kan dat van thuis zijn, van de snackbar of restaurant zijn, waar je iets hebt gegeten tijdens je reisje naar de Jaarbeurs. Op de Jaarbeurs zelf of op je terug weg, wat je dan gegeten hebt………. het valt allemaal zeer moeilijk te bewijzen. Laat staan, dat je specifiek de Jaarbeurs de schuld kan geven…… maar je word natuurlijk niet voor Jan Lul afgekocht en met Brienen had ik deze e-mail wisseling

 37. Jean

  @andreasvdwal
  Tja, dat IMAX in Amsterdam is een raar verhaal. Dat is helemaal geen IMAX namelijk. Daarvoor is het scherm echt veel te klein. Ja, u leest het goed: het is te klein. Gelukkig is er nu een IMAX in Arnhem.

 38. ikke

  Zullen ze daar dan wél popcorn hebben….??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).