Midzomergrachtfestival barst los in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Midzomergrachtfestival barst los in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Midzomergrachtfestival barst los in Utrecht

Midzomergrachtfestival barst los in Utrecht
Het Midzomergrachtfestival barst vanavond met een grote openingsshow los in Utrecht. Op het Domplein treden onder andere Maan, MC Divine + DJ Kaj, Amber Vineyard & crew en Booombasstic op. Het gratis feest van 20.00 tot 01.00 uur is het startpunt voor het festival dat een week lang duurt.

Het Midzomergrachtfestival barst vanavond met een grote openingsshow los in Utrecht. Op het Domplein treden onder andere Maan, MC Divine + DJ Kaj, Amber Vineyard & crew en Booombasstic op. Het gratis feest van 20.00 tot 01.00 uur is het startpunt voor het festival dat een week lang duurt.

Het thema van dit jaar is ‘Liefde moet gevierd worden’. Het festival wordt georganiseerd om seksuele en genderdiversiteit in alle vormen te vieren.

De organisatie zegt dat het Midzomergracht festival hét evenement is om liefde te koesteren, te delen en te vieren. “Utrecht kleurt voor één week alle kleuren van de regenboog in een exclusieve festivalsfeer met een ongelooflijke variëteit aan vermakelijke, tot nadenken, inspirerende, sociale, boeiende en culturele evenementen.”

Activiteiten

Gedurende de week zijn er meer dan zestig verschillende activiteiten zoals op zaterdag 22 juni het Panndora Festival in het Julianapark.

Ook is er het Queer Film Festival waar 18 films op 14 locaties door de stad worden vertoond. Hier is door de organisatie bewust voor gekozen zodat het festival niet alleen in het centrum plaatsvindt, maar ook in de wijken.

“Het moet een toegankelijk festival zijn dat niet alleen preekt voor eigen parochie. Om de drempel zo laag mogelijk te maken programmeren we niet alleen in de traditionele filmhuizen maar ook op locaties zoals het Centraal Museum, Molen de Ster, Vechtclub XL en op het Domplein”, aldus de organisatie.

Op zondag 23 juni is de uitreiking van de Annie Brouwer-Korf prijs in de Stadsschouwburg Utrecht. Annie Brouwer-Korf was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht. In die periode heeft ze zich ingezet voor de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transseksuelen in de stad en daarbuiten. In 2017 overleed Brouwer-Korf.

Bekijk de website van de organisatie voor de volledige programmering.

5 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Laten we dan ook hopen dat er niet gediscrimineerd wordt en dat iedereen ook gewoon een taxi naar huis kan nemen zonder bang te moeten zijn voor een afwijzing ivm de geaardheid, en als dit gebeurd maak hier melding van.
  Ik hoop dat het een kleurrijk feest wordt hier in Utrecht, waar iedereen welkom is.

 2. @Feynman

  Late we hopen dat dit dan niet gebeurt in de stad Utrecht,https://www.dumpert.nl/mediabase/7490127/9473ffc2/amsterdamse_taxi_weigert_dragqueen.html

 3. Reguurder

  Laten wij als stad optreden tegen intolerantie en dan met name tegen chauffeurs in het openbaarvervoer .
  Laat het een mooi en gezellig feest worden.

 4. Kees Banaan

  Gelukkig gebeurt dit alleen maar in de biblebelt van Nederland …………het lijkt mij juist dat een burgemeester de taxi vergunning van dit soort intolerante bestuurders kan intrekken.

 5. [email protected]

  Shit reageer ik nu te tolerant links, geen linkse opmerkingen inzake het kleurfeest en zijn tolerante uitwassen met het gebruikelijke signalement.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).