Mout Bierfestival komt in september terug naar het Wilhelminapark in Utrecht Mout Bierfestival komt in september terug naar het Wilhelminapark in Utrecht

Mout Bierfestival komt in september terug naar het Wilhelminapark in Utrecht

Mout Bierfestival komt in september terug naar het Wilhelminapark in Utrecht
Foto: Elske Nissen
Mout Bierfestival keert in september weer terug naar Utrecht. De reizende biertuin staat van 9 tot 11 september in het Wilhelminapark, waar brouwerijen uit binnen- en buitenland meer dan tweehonderd verschillende bieren schenken.

Mout Bierfestival keert in september weer terug naar Utrecht. De reizende biertuin staat van 9 tot 11 september in het Wilhelminapark, waar brouwerijen uit binnen- en buitenland meer dan tweehonderd verschillende bieren schenken.

Het evenement wordt aangekleed met livemuziek – onder meer boogie, funk en rockabilly – en er is eten te krijgen. Zo worden er vegaburgers verkocht, maar er zijn ook barbecuepakketten te koop. Verder zijn er verschillende activiteiten, waaronder speciale bierproeverijen onder leiding van biersommelier Arvid Bergström.

Iedere brouwerij die op het festival staat, heeft een bier van de tap en neemt daarnaast bieren mee op fles. Ook is er een speciale blikbierenbar en is er alcoholvrij bier te koop. De volledige lijst met brouwers wordt binnenkort bekendgemaakt.

Tickets voor het festival zijn vanaf vrijdag op de website van het festival verkrijgbaar.

9 Reacties

Reageren
 1. Hans

  Het park wordt andermaal platgetreden door een festival.
  Schadelijk voor het park. Verstoring van de rust voor de vogels die er hun habitat hebben.
  Voor dit soort evenementen zouden andere locaties gekozen moeten worden.

 2. Rob H.

  Moutfestival: een soort van openluchtkroeg, waar niet tot nauwelijk echt bijzondere bieren worden verkocht. Marketingvehikel van grote brouwerijen/distributeurs. De concurrent (Tapt, van het zelfde laken en pak) is net afgelopen weekend geweest.

  Dit soort festivals voegt niets toe, zeg ik als bijzondere bierenliefhebber.

 3. Baliekluiver

  Eva Oosters (Student & Starter), wethouder voor commerciële evenementen zonder regels zal in haar handen wrijven. Pretpark Utrecht draait op volle toeren, omwonenden worden steeds openlijker en schaamteloos aan de kant gezet, parken worden vakkundig om zeep geholpen en de geluidsoverlast dendert door de stad.

 4. Koel Hoofd

  Gaan GL en PvdD ook een probleem hebben met dit evenement vanwege de bloemetjes, bijtjes, vogeltjes en diertjes in de binnenstedelijke natuur?
  Of is het okay omdat er vegaburgers worden verkocht?

 5. Realist

  Gezellig hoor. Ik ga alleen als er ook gewoon een lekker stukje vlees te eten is ipv van die veganistische meuk.

 6. Ted Danson

  PvdD heeft inderdaad problemen met evenementen in parken zie ik op hun website, Koel Hoofd. GroenLinks stelt eisen aan de vergunning, qua herstel van het park. Heeft me 1 minuut gekost om op te zoeken, graag gedaan hoor.

  Bijtjes en vogeltjes zijn overigens diertjes. Ik kan wel zien dat jij bij biologie niet uitblonk, net als in zelf informatie opzoeken.

 7. Scherpschutter

  Tof! Hompen vlees van de BBQ, bier en gezellige live muziek; wat wil een mens eigenlijk nog meer?

 8. Confusius

  Het erge is dat dit geen festival is.

  Het gaat er alleen maar om dat de commerciële brouwers, want die zitten er achter, zo veel mogelijk bier verkopen. Verder is het niks.

  Een soort standje (stentje) dus.

  De vraag is: moet dit pr sé in een park? Kan dit niet onder of rond dat bollendak bij het station. Dat is toch al verpest.

 9. Maarten

  Apart dat een niet-inwoner van deze stad hier constant zijn meninkjes wil poneren. Te weinig aandacht zeker in Stadskanaal. LOL

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).