Multiculti weekend | De Utrechtse Internet Courant Multiculti weekend | De Utrechtse Internet Courant

Multiculti weekend

Multiculti weekend

Iedere donderdag zet DUIC de leukste uittips voor je op een rijtje. Welke films gaan er in première, zijn er nog leuke concerten en waar kunnen de voetjes van de vloer? Dit weekend heb ik een multicultureel programma voor je samengesteld. 

Filmzaal Janskerk

Vrijdagavond hebben vier schoevers studenten een filmavond georganiseerd op een wel heel bijzondere locatie: in de Janskerk zal de Monty Python klassieker ‘The Life of Brian‘ vertoond worden. En niet zomaar voor de leuk, er is een heuse benefietavond aan verbonden. Schrik niet, dat betekent alleen maar dat de prijs van je toegangskaartje (7,50 euro) naar de Make A Wish Foundation gaat. En dat ze de Janskerk omtoveren tot een filmhuis in ‘nostalgische winterse sfeer’. Klinkt gezellig toch? En cultureel en moralistisch verantwoord. Go Schoevers studenten! Aanvang 20.00 uur, kaarten via de website.

Hoofdboek

Misschien heb je net je nieuwe museumjaarkaart binnen, of vind je de koude zaterdag ook wel een goede dag om eens een bezoekje te brengen aan een van de Utrechtse musea. Maar naar welke tentoonstelling dan? Tot 1 april heeft het Centraal Museum nog een bijzondere expositie: het hoofdboek. Hoofdboek stelt op een beeldende manier de hoofddoek in een ander daglicht, door te kiezen voor het perspectief van de draagster. Het project is bedoeld om de beeld(mis)vorming over de hoofddoek te veranderen. De fototentoonstelling met 100 foto’s gaat over het verhaal van één vrouw en haar hoofddoeken; Boutaïna Azzabi, een journaliste van marokkaanse afkomst. Er is ook een boek van te koop, staat mooi op de koffietafel 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=UIrYI7HH4Y8&feature=player_embedded

Indiase dans

Als je nog geen genoeg hebt gekregen van je culturele zaterdag, dan is er s’ avonds ook nog een leuke Indiase dansvoorstelling te zien in Rasa. Danseres Meenakshi Srinivasan werkt als architecte aan projecten in Singapore, India, Maleisië en Thailand. Maar ze danst ook de bharata natyam, een traditionele Zuid-Indiase tempeldans. Dat is dus niet het soort Shakira achtige dans met veel mensen en romantische verhaallijnen  of Benny Lava waar je misschien eerder aan denkt bij India, maar het lijkt meer op de Balinese danseressen met belletjes aan hun enkels. Een danseres van bharata natyam,  was vroeger een devadasi, een bruid van god, toegewijd en onderdanig. Dat nu een zelfstandige, hoogopgeleide vrouw de bharata natyam danst, zegt iets over de artistieke waarde, de schoonheid en de zeggingskracht ervan. Deze Meenakshi Srinivasan heeft de traditionele choreografie verder ontwikkeld een aangepast met actuele thema’s en moderne danstechnieken. Als je een Indiafan bent zal deze voorstelling vast warme gevoelens terugbrengen. In Rasa dus, aanvang 20.30 uur.

Nachtje doorhalen

Wie zin heeft om een avondje door te halen kan dit weekend van zaterdagavond 22.00 uur tot zondagmiddag 12.00 uur terecht. Soenda Indoor staat weer voor de deur! In Central Studios wordt weer een goed technofeestje gebouwd, met twee ‘areas’ en tien artiesten. Ze hebben ook een ‘Camping Comfort Zone‘, met een ‘knuffelmuur’, een sprookjeskasteel en ‘zachte plekjes’. Klinkt als een plek voor de lovedrug aanhangers onder ons. Meer informatie over onder andere Dave Clarke, Luke Slater en Sandwell Districs lees je hier. En vanaf zes uur uur ‘s ochtends kun je terecht in Club Lux voor de afterparty. Check het filmpje voor de trailer.

1001 Nacht

Het was je misschien al opgevallen, al die Turkse bandjes, theatershows en artiesten die onze stad aandoen de laatste maand. Dat is niet zonder reden, 2012 staat namelijk in het teken van 400 jaar Nederlands-Turkse betrekkingen. Deze zondag staat het Shaman Dance Theatre Company uit Istanboel op het podium in de Stadsschouwburg. Dit internationaal geprezen gezelschap geeft in een sfeer van 1001-Nacht een overzicht van de rijke Turkse dansgeschiedenis. Dus niet alleen maar buikdanseressen en mannen met snorren, maar ook traditie vermengd met invloeden van buitenaf. Van riverdance en capoeira tot moderne dans en ballet.

Als je zondagavond niet cultureel verrijkt in je bed ligt, dan weet ik het ook niet meer! Veel plezier en tot volgende week.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).