Zomer in Utrecht: overzicht van de festivals | De Utrechtse Internet Courant Zomer in Utrecht: overzicht van de festivals | De Utrechtse Internet Courant

Zomer in Utrecht: overzicht van de festivals

Zomer in Utrecht: overzicht van de festivals
Stekker in het Park vorig jaar.
Zomer in Utrecht: dat betekent buiten zitten in het park of op het terras, maar ook dansen op de vele festivals. Hier een overzicht van de leukste festivals tot en met september.

Zomer in Utrecht: dat betekent buiten zitten in het park of op het terras, maar ook dansen op de vele festivals. Hier een overzicht van de leukste festivals tot en met september.

stekker in het park
Stekker in het Park
13 augustus – Voorveldse Polder

Stekker tovert de Voorveldse Polder weer om tot een muzikaal paradijs. Ieder jaar nodigt het festival de artiesten van Stekker in het Park een week lang uit in de opnamestudio’s van Kytopia, waar ze samen kunnen experimenteren. Het resultaat is zaterdag 13 augustus te horen tijdens Stekker in het Park.  Dit jaar zullen onder andere Steve Rachmad, Alex Smoke, Call Super en ROD te horen zijn. Voor meer informatie en kaarten klik hier.
oom16_fom-beeld-960x320pxFestival Oude Muziek
26 augustus t/m 4 september 2016 – binnenstad Utrecht

Het Festival Oude Muziek is een tiendaags evenement dat jaarlijks eind augustus in de binnenstad van Utrecht plaatsvindt. Het thema van dit jaar is La Serenissima, het oude Venetië. Met meer dan 150 concerten is het de grootste in zijn soort ter wereld. Voor meer informatie en kaarten klik hier.
vorkjeprikVorkje-Prik Foodfestival
26 t/m 28 augustus – Berlijnplein

Als lekkerbek zit je dit weekend goed op het Berlijnplein tijdens de eerste editie van Vorkje Prik. Een weekend waar je zintuigen worden geprikkeld en je smaakpupillen worden verwend door de beste foodtrucks, pop-up restaurants en deli’s. Naast het eten en drinken wordt er ook gezorgd voor live muziek, theater en kinderlijke activiteiten. “Van carnivoor tot veganist, fijnproevers en ouderwetse lekkerbekken, bij Vorkje-Prik komt iedereen aan zijn trekken.” Gratis toegang, voor meer informatie klik hier.
festival strandFestival Strand & Strand Kookt
27 en 28 augustus – Haarrijnseplas

Op zaterdagavond vindt Festival Strand plaats op de Haarrijnseplas. Daar kunt je genieten van deephouds, techno en house beats met je voeten in het zand. Wanneer je van 80’s & 90’s houdt, kom je hier goed aan je trekken. Er zullen optredens plaatsvinden van onder meer Ten Sharp, Trijntje Oosterhuis, de All Star Band en Gerard Ekdom. Op zondag kun je er culinair genieten met optredens van Maan en O’G3NE. Voor meer informatie en kaarten klik hier.
bucket lifst

The Bucketlist Festival
27 augustus – Metaal Kathedraal

Dit festival draait om het opdoen van nieuwe ervaringen. Op het programma staan allerlei dingen die zomaar eens op je bucketlist zouden kunnen staan: vuurspuwen, graffiti spuiten, een auto slopen, taarten in iemand gezicht gooien.. Deze zomer vindt de eerste editie van het festival plaats. Alle opbrengsten gaan naar de stichting Make A Wish. Voor meer informatie en kaarten klik hier.
dorst

Festival DORST
2 t/m 4 september – Griftpark

Dit weekend strijkt DORST neer in het Griftpark en staat het park volledig in het teken van mooie wijnen en bijzondere bieren. “Met een keuze uit meer dan 70 bieren en wijnen, heerlijk eten vanuit de foodtrucks én in goed gezelschap geniet je samen van een zwoel Utregs nazomerfeestje.” Voor meer informatie en kaarten klik hier.
lief
Lief Festival
3 september – Strijkviertel

Lief Festival is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste festivals van Utrecht. Toch blijft het als een intiem festival voelen. Ieder jaar wordt het publiek verrast door bijzondere installaties en eerlijke initiatieven. Verder komen de techno, deep-/techhouse, house, disco en funk en klanken naar je toe. Voor meer informatie en kaarten klik hier.
utrecht kookt

Utrecht KOOKT
9 t/m 11 september – Park Transwijk

Park Transwijk wordt drie dagen lang omgetoverd tot het grootste openlucht restaurant van Nederland. “Je kunt volop genieten van talloze foodtrucks, pop-up restaurants, waanzinnige optredens, fantastische grillmeesters, verrassende wijnen, een biertuin en nog veel meer lekkers. Dat wordt smullen! Toegang is gratis, voor meer informatie klik hier.smeerboel

Smeerboel
10 september – Grasweide Papendorp

Smeerboel noemt zichzelf “een speeltuin voor grote mensen”. En dat is het ook. Met voor ieder wat wils! Er zijn verschillende podia: van nachtcollege tot singlefeestje en van techno tot los! Voor meer informatie en kaarten klik hier.
ibb fest

IBB-fest
17 september – Ina Boudier-Bakkerlaan

Wat begon als een klein feestje voor de buurt met één podium en een barbecue groeide in zes jaar tijd uit tot een festival waar zo’n 3.000 bezoekers op af komen. Er zijn drie podia: een Talent Stage voor lokale singer-songwriters, bandjes en dj’s, de Oase Stage voor de iets bekendere namen en de SSH Stage fungeert als hoofdpodium.Dit jaar komen onder meer De Kraaien, KD Soundsystem en The Hot Sprockets. Toegang is gratis, voor meer informatie klik hier.
metaal kathedraal

Kathedraal Festival
18 september – Metaal Kathedraal

Het Kathedraal Festival is een onafhankelijk muziekfestival met veelbelovende acts uit de Nederlandse underground-scene. Zo treedt de jonge band Echo Movis op, maar ook Frank Valenza, die onlangs een album opnamen in Kytopia. Naast muziek is er ook kunst, lekker eten en een doe-markt. Voor meer informatie en kaarten klik hier.
nff
Nederlands Film Festival
21 t/m 30 september – diverse locaties

Deze periode is Utrecht even de filmhoofdstad van Nederland. Met veel (première)films, documentaires, animaties, televisieseries, lezingen, interactieve projecten, games en nog veel meer. Kers op de taart is het gala waar jaarlijks de filmprijzen van ons land worden uitgereikt: de Gouden Kalveren. Voor meer informatie klik hier. Kaartverkoop start op 7 september.

Mist er volgens jou nog een festival in ons overzicht? We horen het graag!

2 Reacties

Reageren
  1. R

    Zie hieronder voor een lijst met mensen die liever had gehad dat het in Utrecht net zo stil was als achterin Drenthe. Mooi om te zien dat Utrecht een échte stad aan het worden is, waar de *openbare* ruimte gedeeld wordt met álle bewoners.

  2. Henk Heuvelmans

    en vergeet vooral GAUDEAMUS MUZIEKWEEK 7 t/m 11 september niet: http://muziekweek.nl/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).