Nieuw bier- en wijnfestival in Park Oog in Al - De Utrechtse Internet Courant Nieuw bier- en wijnfestival in Park Oog in Al - De Utrechtse Internet Courant

Nieuw bier- en wijnfestival in Park Oog in Al

Nieuw bier- en wijnfestival in Park Oog in Al
Foto: Jeroen Schaaphok
In Park Oog in Al wordt een nieuwe bier- en wijnfestival georganiseerd. Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni neemt Kannen & Kruiken het park over.

In Park Oog in Al wordt een nieuwe bier- en wijnfestival georganiseerd. Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni neemt Kannen & Kruiken het park over.

De organisatie van het festival Lepeltje Lepeltje en Gluren bij de Buren, twee evenementen die al vaker in Utrecht zijn georganiseerd, komt in het weekend van Hemelvaart voor het eerst met speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken naar Utrecht.

Het concept van het festival draait, zoals bij mening festival, om eten en drinken aangevuld met live muziek. Er is een groot aanbod van bieren en wijnen, maar er is ook een kinderprogramma en een markt. Hoewel de toegang gratis is moeten bezoekers wel een beker kopen als ze wat willen drinken.

12 Reacties

Reageren
 1. Rob rosé

  Goede wijn in Plastic bekertjes voor vette prijzen misschien hier eens over nadenken,of er een beter alternatief is. Ook bier verdiend natuurlijk een gepast alternatief .er zijn mooie stevige plastic wijnglazen,( martini gebruikt deze altijd op de parade..succes

 2. cas

  @ Rob, of gewoon statiegeld op de bekers, zie je wel vaker en het werkt goed. Wat door mensen dan toch wordt weggegooid rapen kinderen dan wel weer op.

 3. Jolanda

  Ik vind het vooral goed dat er een festival buiten de binnenstad georganiseerd wordt. De lasten verdelen over de hele stad.
  Dus het volgende festival in het Beatrixpark in Lunetten of een van de vele parken in Overvecht,

 4. Gerard Brugmans

  Mag hier vast niet meer zeuren over de festivalisering van Utrecht, want dan worden de feestbeesten weer boos. Maar ik doe het toch maar: dus 2 festivalorganisatoren bedenken samen nog een festival, gewoon omdat het kan en handel is immers toch gewoon handel! Waar houdt het op, wanneer vinden de evenementenvergunningsambtenaren het genoeg?

 5. Marko

  @Jolanda, je doet alsof het iets bijzonders is dat er iets buiten de binnenstad wordt georganiseerd. Het stikt juist van de activiteit in de andere parken.
  Neem een voorbeeld aan het Julianapark: Julianapark Festival, American day, Fonkeltoon, Festival Tapt, Koningsdag. PANN voor Goud, Counter Culture Festival
  Kerst in het Julianapark en Culturele Zondag. Het Julianapark is niet eens geschikt als evenementenlocatie want het heeft een monumentale status.
  Dit lijstje is waarschijnlijk langer voor veel andere parken zoals het Griftpark.

 6. JdV

  @jolanda. Dit festival had beter kunnen worden georganiseerd in Park Lepelenburg. Veel betere locatie.

 7. D.

  Zouden de Utrechtse parken niet gratis toegankelijk moeten zijn voor iedere inwoner van Utrecht, vooral in de weekenden…

  Zo maar een wilde gedachte…

 8. Joepie

  @D.

  De festivals zijn GRATIS!!!!

 9. D.

  Niet goed gelezen, maar mijn ervaring is dat er ook veel ‘gesloten’ festivals zijn in de parken. Paar dagen opbouw, paar dagen afbouw en dat allemaal voor een dagje festival.
  Laten we de parken gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Dan kan iedereen er optimaal gebruik van maken.

 10. BW

  @Gerard Brugmans
  Het zou pas teleurstellend zijn als je niét zou ageren tegen een festival (en volgens mij ben je zelf degene die daar altijd boos over is), maar ik deel jouw conclusies over ‘festivalisering’ gewoon niet. Jij doet altijd voorkomen alsof het voor omwonenden van (bijv.) de Ganzenmarkt ieder weekend bingo is door alle festivals op Ganzenmarkt, Domplein, Janskerkhof, Ledig Erf, Lepelenburg, Griftpark etc. allemaal op één hoop te gooien, maar daar hebben die omwonenden echt niet allemaal last van. In het specifieke geval van park Oog in Al is dat al helemaal geen argument, want daar wordt zelden iets georganiseerd.

  Verder voorzien dergelijke festivals kennelijk in een behoefte, want er komt voldoende publiek op af. Mij zullen ze waarschijnlijk niet zien op het zoveelste bierfestival (ik woon overigens vlakbij), maar er zijn blijkbaar genoeg anderen die je hier wel een plezier mee doet.

  Tenslotte is het een flauwe dooddoener om te stellen dat je dan maar naar het platteland moet verhuizen (dus dat zeg ik bewust niét), maar de realiteit is wel dat het aantal evenementen in een groeiende stad met veel jonge mensen eerder zal toenemen dan afnemen.

 11. Freddy

  Ja het park wordt gesloopt het festival maakt winst en Utrecht zit met de rekening. Gelukkig is de vergunning nog niet toegekend.

 12. Zonnewende

  Wéér een eet- en drinkfestival waardoor….
  – de fectivalorganisatie wel de vruchten plukt, maar niet de lasten draagt (het ook op minder aantrekkelijke momenten (lees daltijden) zorg dragen voor gezelligheid in de stad).
  – de omliggende horeca het nakijken heeft, omdat zij omzet op piektijden mist, maar wél investeert in een gezellige stad.
  – de bewoners van de omliggende wijken wéér een zomer/lenteweek niet van het gratis park gebruik kunnen maken.

  Ik snap écht niet waarom deze vergunningen allemaal afgegeven worden.

  Een park dient m.i. niet te worden gebruikt door commerciële partijen die er veel geld aan over houden. Dat geldt m.i. Ook voor alle sportclubjes zoals bootcamps. Laat ze maar (mee)betalen voor hun gebruik van het gratis park.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).