Nieuw festival op Rotsoord: ‘Proeftuin van Utrecht’ | De Utrechtse Internet Courant Nieuw festival op Rotsoord: ‘Proeftuin van Utrecht’ | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw festival op Rotsoord: ‘Proeftuin van Utrecht’

Nieuw festival op Rotsoord: ‘Proeftuin van Utrecht’
Oosterbroek / DUIC
Er komt een nieuw festival op Rotsoord. Op 8 oktober laten ondernemers, initiatiefnemers en vrijwilligers zien hoe Rotsoord zich heeft ontwikkeld. Met muziek, kunst, proeverijen en verhalen worden bezoekers rondgeleid op het herontwikkelde gebied.

Er komt een nieuw festival op Rotsoord. Op 8 oktober laten ondernemers, initiatiefnemers en vrijwilligers zien hoe Rotsoord zich heeft ontwikkeld. Met muziek, kunst, proeverijen en verhalen worden bezoekers rondgeleid op het herontwikkelde gebied.

Tijdens het festival vertellen Koos Meinderts en Anette Fienieg bij DAAR verhalen voor kinderen van 6 jaar en ouder, is er een muzikale oversteek en wordt er bingo gespeeld bij Camping Ganspoort.

Ook worden proeverijen bij Kwestie van Smaak en de Kinderboerderij georganiseerd. Bij Klein Berlijn kan het festival worden afgesloten met live jazz of bij LE:EN met dj’s.

12 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Rotsoord “ontwikkeld ” ? Was een groen paradijs met een op dat moment nog niet compleet verpeste watertoren.

 2. Water Toren

  En Katja, zij zeverde door over haar ‘verpeste’ Watertoren. Beste Katja, ben je zo jong dat je niet weet hoe verschrikkelijk hij er uitzag met die blauwe en witte platen op de gevel? Zorg eerst eens dat je weet waar je het over hebt voor je roeptoetert.

 3. Katja

  Sinds 1964 keek ik uit op de watertoren.
  Ik heb die blauw-witte platen nog zien aanbrengen, beste “Water Toren”.
  Vond het vreselijk, maar het moest wel vanwege gebrekkig onderhoud. Daarna heb ik ze zien verwijderen, en werd de toren fraai gerestaureerd. En die opbouw is gewoon karaktermoord. Dus ik roeptoeter niet, ik weet waar ik het over heb.

 4. Bas

  Dan had je zelf een beter plan moeten maken, iedereen kon meedoen. Dat constante oeverloze geklaag, ik word er echt ziek van!
  Als je al zolang meedraait, weet je ook dat het een pauperparadijs was, met hoeken waar je niet dood gevonden wilde worden. En de Trip mag ook echt nog wel wat groener worden, maar er staan nu al meer bomen dan toen de hal er nog stond. JEEEZ!

 5. [email protected]

  Beste Katja, hoewel we blij zijn met “onze”
  Toren zijn wij Water Toren niet. Een fijne zinvolle dag nog gewenst. Mvg Wichert van Rijn WT Urban Kitchen

 6. hans

  Zeg mag Katja haar mening geven.

  En een watertoren is het allang niet meer wel een Vuurtoren.

 7. Jeroen

  Ben het met Katja eens dat de technische installaties op het dak beter ‘gecamoufleerd’ zouden kunnen worden waardoor het silhouet visueel aantrekkelijker wordt.

 8. Ab

  Ik kijk uit op de watertoren en snap Katja wel. De opbouw ontsiert de watertoren, niet eens het restaurant maar vooral de apparatuur daar weer op. Wel super dat de watertoren nieuw leven is ingeblazen en toegankelijk is gemaakt. Er is bij de ontwikkeling van rotsoord helaas gebrek aan visie en planning maar de renovatie van de watertoren zijn niet het probleem.

 9. herman

  Het nieuws van Rotsoord en de camping blijft maar stromen…
  Zal dat een verband hebben met de vestigingsplaats van Duic in dat gebied?

 10. Annelies

  Heel jammer die opbouw. Het silhouet in de avondschemering met de kantelen is weg. Verder is het een prachtige watertoren.

 11. FD

  @herman 21/9/2017 – 13:49
  Zal vast al is het gewoon een leuk gebiedje in ontwikkeling.
  Ik dacht laatst te kunnen eten in de Ganspoort maar dat was volgeboekt.
  Open sinds aug. Zo snel kan het gaan.
  WT is tot maart volgeboekt en voor Leen mag je ook reserveren.
  Er gaat daar in dat gebiedje kennelijk ook iets goed. (sorry Katja 😉 )

 12. M. Berkel

  Weet iemand hoe ik hier op DUIC mijn buurt anders kan instellen? Ik zie alleen maar nieuws over rotsoord… ik vind nieuws uit de rest van de stad ook wel interessant

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).