Nieuw restaurant Orloff aan de Kade is aan het proefdraaien | De Utrechtse Internet Courant Nieuw restaurant Orloff aan de Kade is aan het proefdraaien | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw restaurant Orloff aan de Kade is aan het proefdraaien

Nieuw restaurant Orloff aan de Kade is aan het proefdraaien

Café Orloff breidt uit, en wel met een restaurant aan de Oosterkade. Orloff aan de Kade is deze week begonnen met proefavonden. Eigenaar Martijn Cools vindt dat ze tot nu toe goed zijn verlopen. “Ik wilde dat het restaurant een warme en knusse plek werd waar iedereen welkom is. Dat is gelukt, dus ik ben blij”, aldus de eigenaar. Hij vindt het belangrijk om er voor de buurt te zijn.

Café Orloff wordt geroemd om haar goede koffie. Waar blinkt Orloff aan de Kade in uit? “We hebben dezelfde koffie als bij Orloff”, vertelt Cools. “We hebben hier wel een uitgebreider wijnassortiment.”

Bij Orloff aan de Kade kun je terecht voor lunch, borrel en diner, de keuken is klassiek mediterraans. Cools vindt het belangrijk dat het restaurant laagdrempelig is: de prijzen van een hoofdgerecht variëren van 13 tot 19 euro. Het restaurant wordt binnenkort officiëel geopend, het is nog niet bekend wanneer precies. 

0113
05

03
12
06

19 Reacties

Reageren
 1. Zevenberg

  Ze hadden goede sier en de buurt mee kunnen krijgen als ze eerste de omwonenden hadden uitgenodigd… klinkt als een valse start!

 2. Zevenberg

  (n.b.: ik gun ze een goede start, maar bij de vorige eigenaar ging het mis met het contact met de buurt & overlast. Daar had Cools op kunnen organiseren.)

 3. peerebeer

  Ben benieuwd, ze zouden van te voren contact met de buurt bewoners opnemen, maar we hebben niets gehoord. Loze belofte! Ze hebben de politiek ook beloofd dat ze niet dezelfde fout zouden maken als de voorgangers.
  Vandaar die dwangsom op het pand! Volgens mij is Orloff de vijfde eigenaar in zes jaar. Dat zegt wel iets.

 4. therese

  Het is een wereldtent en de officiele opening gaat nog komen.
  Deze avond was voor familie en goede vrienden , proefeten !!!xx

 5. JvS

  Wens de eigenaar sterkte met deze buren en deze nieuwe zaak. Ze zijn blijkbaar nu al erg zuur dat ze geen gratis vorkje mochten prikken.
  Wat een volk zeg..

 6. @achterbuur

  @jvs: pot verwijt de ketel. Das namelijk niet aardig om over de buren te zeggen als je niet vd hoed en de rand weet. Gaat niet om gratis eten, maar buren hebben er wel “overlast” van. T had mijn voorkeur ook gehad uitgenodigd te worden voor kennismaking, ook als ik zelf had moeten betalen

 7. jvs

  Dat was ook een grapje van dat eten. Even kijken hoe zuur jullie nou echt zijn.
  Heb altijd geleerd om met iemand te praten ipv over iemand te praten. Scheelt meestal een hoop ergernissen. Kan die jullie vast uitleggen wat proefavonden zijn en waarom de uitnodiging nog niet verschenen is.

 8. Bert Nolen

  Inderdaad wat een stelletje zuurpruimen die bewoners daar, zou helpen als je dit soort mooie nieuwe initiatieven als Orloff wat positiever en optimistischer tegemoet ziet in plaats van de eigenaar meteen op zn kop te schijten.
  Ik wens ze veel succes op de oosterkade!

 9. Van Veenendaal

  Veel succes. Mensen die rust willen moeten niet in de binnenstad of aan de rand daarvan gaan wonen.

 10. jan van mourik

  Het eten is prima, personeel vriendelijk en attent. De prijzen alleszins redelijk. Cijfer; 8

 11. @buurtbewoner

  Het gaat natuurlijk niet om gratis eten of zure buren, het gaat om goodwill. Een restaurant/terras onder je balkon gaat overlast geven, daar kun je coulant mee omgaan als je je welkom voelt, als er gesprekken zijn. Als je de voorgeschiedenis van de plek kent weet je dat je daar mee te maken krijgt. Onzin om te stellen dat er gratis gegeten met worden door de buurt, dat heeft niemand gesteld volgens mij. Van Nolen: ze praten uit ervaring, niet omdat het zuurpruimen zijn…

 12. Peter Utrecht

  De mensen die hier reageren wonen kennelijk niet in Utrecht, anders zouden ze weten dat in hun straat een station, verdubbeld spoor en trambaan wordt aangelegd. Hoezo rust willen. Van Veenendaal snapt er helemaal niets van. Jammer.

 13. Ronald

  Ik weet heus wel dat er een station gebouwd wordt in mijn buurt en ben er, net als met zo’n nieuw restaurant, erg blij mee! Van Veenendaal snapt het juist helemaal!

 14. peerebeer

  Als je niet weet wat er al zes jaar lang speelt en dat de bewoners door de gemeente en horeca ondernemers voor de gek zijn gehouden, dan moet je verder geen commentaar geven. De vergunning op het pand is op een achterbakse, handjeklap manier afgegeven en daar zitten wij als bewoners voor altijd mee opgezadeld. En het argument dat je in de stad woont en het daarom dus maar voor lief moet nemen is belachelijk. Je kunt ook gewoon rekening met elkaar houden, en dat is nu precies al jaren het probleem hier! Geen enkele eigenaar heeft dat gedaan. Ze hebben er gewoon schijt aan en dat neem ook ze nog het meest kwalijk!

 15. Spaarndam

  Ik ben overigens wel benieuwd of Orloff inmiddels een gebaar heeft gemaakt naar de buurtbewoners, of leest hij niet mee? Ik zag dat het restaurant inmiddels geopend is, ziet er gezellig uit bij mooi weer. Heeft hij al een gebaar gemaakt naar de bewoners en gaat DUIC daar nog eens langs?

 16. Jan Krems

  Wij wensen jullie net zoveel succes met Orloff aan de Kade als met Orloff aan de Gaard..

  Hartelijke groet,
  Jan & Martinette Krems

 17. Buurt Bewoner

  Als buurtgenoot van Orloff aan de Kade een kleine nuance:

  In mijn omgeving hoor ik geen onvertogen woord over Orloff, integendeel. Iedereen is doltenthouasiast dat er eindelijk weer een leuke tent aan de Oosterkade zit.

  Ik vermoed dat een handjevol beroepsklagers weer eens op de toeter blaast. Zoals zo vaak: honderden tevreden mensen hoor je niet, maar die éne die zeurt wel.

 18. Jan Krems

  Ik vind Orloff aan de Kade een fantastische zaak
  met vriendelijke bedniening en goede maaltijden.
  Een aanwinst voor omgeving.

 19. Buurt bewoner 2

  helemaal mee eens, buurtbewoner! Het is echt een leuke plek in de straat geworden. Het lijkt ook of er ander publiek langs komt dan voorheen, minder kabaal. En dan ook nog een leuke koffieplek erbij in de straat, Goede Vrijdag, Oosterkade wordt het helemaal!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).