Nieuwste nachtclub in Utrecht Kabul à Gogo start crowdfunding voor groot terras Nieuwste nachtclub in Utrecht Kabul à Gogo start crowdfunding voor groot terras

Nieuwste nachtclub in Utrecht Kabul à Gogo start crowdfunding voor groot terras

Nieuwste nachtclub in Utrecht Kabul à Gogo start crowdfunding voor groot terras
Impressie van het terras
De in april in Utrecht geopende nachtclub Kabul à Gogo is een crowdfunding gestart om de zaak verder te laten groeien. Het geld moet primair gebruikt worden voor het buitenterrein en ook voor het verbeteren van de faciliteiten binnen. Het minimale streefbedrag is 150.000 euro.

De in april in Utrecht geopende nachtclub Kabul à Gogo is een crowdfunding gestart om de zaak verder te laten groeien. Het geld moet primair gebruikt worden voor het buitenterrein en ook voor het verbeteren van de faciliteiten binnen. Het minimale streefbedrag is 150.000 euro.

Kabul à Gogo is gevestigd in het voormalige Central Studios in het Werkspoorgebied. In april ging de club open met een feest dat van vrijdagmiddag tot zondagavond non-stop doorging. Het idee voor de club komt van Omar Waseq, (eerder) verantwoordelijk voor het Filmcafé, Kaasbar en Teatro.

Kabul à Gogo bestaat nu uit een grote zaal met plek voor ruim 1800 mensen en een kleinere zaal waar 300 bezoekers terechtkunnen. De opening ging gepaard met een hoop ambities en dromen, ook vanuit de stad en ver daarbuiten was er veel aandacht voor de club.

De nieuwe zaak zou zeven dagen in de week open zijn om te eten en in het weekend om te dansen. Maar het openen van zo’n grote nieuwe plek gaat ook gepaard met uitdagingen. “Het eerste jaar is het keihard werken, en we kunnen nog niet de vruchten plukken”, aldus Waseq.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Ondernemer Omar Waseq in zijn club Kabul à Gogo

Op de agenda is bijvoorbeeld geen evenement te vinden in de grote zaal voorlopig. Waseq vertelt dat het organiseren van evenementen voor meer dan 1000 mensen ook niet zomaar even geregeld is: “We zitten niet in het clubseizoen, maar het begin van het festivalseizoen. We zien dat de agenda vanaf september aan het volstromen is en we verwachten dat het vanaf dan ook echt storm gaat lopen. We zijn tevreden hoe het nu gaat, maar we zijn ook nog lang niet daar waar we willen zijn.”

Groot buitenterras

Een van de grote verbeterpunten moet een groot buitenterras worden. Het terras moet de mogelijkheid geven aan Kabul à Gogo om het programma te verbreden met muziek, activiteiten, kunst, optredens, festivals en foodtrucks in de zomer.

Op de website van de crowdfunding is te lezen: “Nu is het nog een kaal parkeerterrein, maar we willen het veranderen naar een magisch terras dat de hele zomer open zal zijn. Denk aan een Arabische tuin met de idealen van Kabul à Gogo. Een droomachtige plek waar je in het strandzand een cocktail kan drinken, een hapje kan eten bij een van de internationale keukens, maar bijvoorbeeld ook waar je een dagfestival of vrijdagmiddagborrel kan bezoeken.”

“We hebben dit écht nodig tegen de moordende concurrentie van de festivals. Samen openen we een plek om trots op te zijn, waar iedereen welkom is en waar cultuur tot leven komt”, aldus Waseq.

De crowdfunding loopt nog 18 dagen. Mensen kunnen geld doneren, of het geld uitlenen aan Kabul à Gogo waarvoor verschillende tegenbeloningen te krijgen zijn.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Pee

  Begint het nu al?
  Ook geen geld om zelf te investeren , zal wel aan het subsidie infuus komen te hangen.

 2. IIB

  Ik had ter nog nooit van gehoord?

 3. W.

  @Pee: Denk je dan dat er veel ondernemers zijn die dit soort projecten van minimaal 150k uit eigen beurs kunnen financieren? Zeker in zo’n beginfase als deze. Die kloppen ook gewoon aan bij de bank of andere kredietverstrekkers dan wel investeerders. Neemt niet weg dat ik dit wel een heel fors bedrag vind om te crowdfunden, maar goed.

 4. Kritische noot

  3 procent rendement? Voor de funder is dit wel mager, gezien het risico en mocht het een succes worden, is de winst voor de ondernemer.. Ik wens hem alle geluk toe, maar doe niet mee…

 5. De Preu

  Omar heeft al behoorlijk wat geinvesteerd heb ik me laten vertellen. Ik kan dit alleen maar toejuichen gezien Omar zaken heeft die echt wat toevoegen aan Utrecht. Het filmcafe, teatro, de kaasbar. Plekken waar cultuur en ambacht bovenaan staan. Dit gaat ook ongetwijfeld een succes worden, ik help mee!

 6. Klaasjan

  Als festivals moordend concurreren, vraag ik me af waarom er nog extra Kabul bij moet komen.

 7. Kloppie

  Mooie avonden bij Omar in het Filmcafé doorgebracht. Kabul gaat deze minstens evenaren. Ik heb al meegedaan!

 8. Yoshua

  Ik hoop dat deze aanvulling de mensen zullen aantrekken die voor een all-inclusive megaclub, een uurtje of twee voor willen omrijden.
  De beste man heeft een godsvermogen in dit megaproject gestoken.
  Je kunt er een hele avond en nacht vertoeven, eten, drinken een avondwinkel, kapper, over alles is nagedacht.
  Jammer dat de volle bezetting ontbreekt.

  Probleem is de enorme ruimte, een zaal voor 1800 personen is pas gezellig bij een bezetting van 80%, mensen willen dan wel blijven en dansen.
  Laten we hopen dat vanaf september clubliefhebbers de moeite willen nemen om naar de megaclub in Utrecht komen dansen.

  Tot halverwege de jaren 0 waren de megaclubs in het landelijk gebied rendabel. De megaclubs van weleer; Brothers, Rodenburg, Manebrug, bestaan niet meer.

  Laat dat terras enorm aanslaan zodat mensen in de zomer gezellig aan de Vlampijpstraat een terrasje willen pakken en niet de Neude of de Gracht kiezen als terrasvertier.
  Daar heb je wel een terrasbezetting van 80% nodig om bezoekers te laten besluiten om te blijven.
  Een terras met 150 gasten en plek voor 400 is nog steeds zeer onaantrekkelijk om te verpozen.

  Sommige mensen vinden iets van de crowdfunding opgezet door de eigenaar die er tonnen zelfgeld heeft ingestoken.
  Een megaclub die sinds de opening een bezetting heeft beneden de 80%,daar loop je op leeg, dagelijks duizenden euro’s die wegwaaien vraagt enorm diepe zakken.

  Wens voor de eigenaar dat zijn terras een eyecatcher gaat worden waar mensen liever verblijven dan op terrassen in de binnenstad.

 9. Kloek

  @ De Preu

  Wat is dat toch voor amicaal gedoe met die Omar? Ken je hem persoonlijk? Ben je bevriend met hem? Zo nee, dan kan je hem Omar (met zijn achter naam noemen) of bij zijn achternaam, of meneer + achternaam.

 10. Koel Hoofd

  €150.000 3% 60mnd voor een terras wat nu een parkeerplaats is.
  Klinkt als inefficiente inzet van middelen en marketing voor een startup met de ambitie om heel snel te willen groeien in een moordende vermaakmarkt.
  Kost gaat voor de baat uit, overdrijven is de valkuil.

 11. Robsje nooitgenoeg

  Goed ik ben een dagje ouder dan de doelgroep maar de meeste vreugde ervaar je toch als je na 2 /3 jaar je eigen buitenruimte kan financieren. Dan is het echt van jou , nu voelt het als een heet hangijzer zonder trots toch! Probeer eerst de loop en maar eens in te krijgen dan komt dat buiten pleintje vanzelf.

 12. qbvd

  Geen evenementen op de kalender. De buitenkant hangt vol met snel geschreven of geprinte a4-tjes in plastic hoesjes.
  Binnen mogen geen foto gemaakt worden waardoor er dus nergens te zien of te delen is hoe uitgaan hier is. Nog niets gepresesteerd behalve hele grote woorden en al denkend dat ze een Berlijnse nachtclub zijn met 20 jaar historie en nu al op zoek naar 150000 om een tuintje aan te leggen van max 10×20 meter. Ik verwacht dat het al ruim voor 2025 defintief gesloten is op deze manier

 13. Ron

  @Yoshua

  Je zegt het al: Laat dat terras enorm aanslaan zodat mensen in de zomer gezellig aan de Vlampijpstraat een terrasje willen pakken en niet de Neude of de Gracht kiezen als terrasvertier.

  Als ik moet kiezen uit Utrecht centrum met alle vertier, gezelligheid, grachten enz of 1 terras ergens in de buurt van een industrie terrein kies ik toch voor het eerste.
  Een nachtclub is een ander verhaal natuurlijk, maar op een zondag middag zit ik liever op het neude dan in de vlampijpstraat.

 14. Boogschutter

  Als ik mij niet vergis staat zijn vorige tent al in de etalage, en de reviews op Google laten van Kabul A Gogo weinig over. Lijkt mij dus beter om deze investing te skippen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).