Schreven wij eerder dat er op het Ledig Erf twee nieuwe restaurants komen, nu blijkt dat er nog een ondernemer zich meldt met plannen voor een horeca-zaak in de buurt. Op de Twijnstraat 58 naast ‘Meneer Smakers’ komt medio oktober een bistro die zich laat beïnvloeden door de mediterrane keuken en de daarbij behorende wijnen.
Rond vijftien oktober hoopt mede-eigenaar Francies Slee (34) zijn zaak te openen. Al een tijd zocht Slee (voorheen maitre en sommelier bij Opium) met zijn compagnon Anthony Scheffers (33) naar een goede locatie om een eigen onderneming te starten. “We vonden een mooi pand in de Twijnstraat pal naast het Ledig Erf. Er is in dat gebied nog geen horecagelegenheid die heel veel met wijnen doet. Dat aanbod willen wij vergroten met de komst van onze bistro.” Verder wil de nieuwe zaak zich onderscheiden van andere restaurants door het gebruik van een ‘Mibrasa’. Dat is een speciale Spaanse houtoven. “Elk gerecht zal bij ons bereid worden met behulp van deze oven. Het geeft het gerecht een smaak mee alsof het vlees of vis op de barbecue bereid is.”
Slee en Scheffers deden inspiratie voor hun nieuwe restaurant op in Spanje en Italië. “Tijdens onze reizen in het zuiden kwamen we op het idee een restaurant met mediterrane invloeden te starten. We hebben allebei een passie voor dat eten en hun wijnen.” De bistro zal na afronding van de verbouwing zo snel mogelijk zijn deuren voor het publiek openen. Het restaurant hoopt op vijftien oktober te openen. In eerste instantie zal de bistro van woensdag tot en met zondag open gaan. Francies geeft aan dat hij zo snel mogelijk zes dagen in de week open wil zijn. Bekijk voor meer info de facebookpagina van de nieuwe bistro.
4 Reacties
ReagerenLeuk nieuws. Spellingscorrectie voor de redactie: het is mediterrane, niet mediterraanse.
Denken jullie wel aan de (hout)rookgasreiniging, anders staat de buurt op z’n achterste benen.
Wij zien er met de grootste zorg op toe dat deze afvoer niet tot nieuwe klachten zal leiden.
“Pal naast het Ledig Erf” is ook de Gansstraat, alwaar Bistrot Le Canard al jaren heel veel met wijn doet, en met lekker eten.