Op stap met de kids: Café Theater Festival, de Vrijstraat, Dieren in de Winter en nog veel meer | De Utrechtse Internet Courant Op stap met de kids: Café Theater Festival, de Vrijstraat, Dieren in de Winter en nog veel meer | De Utrechtse Internet Courant

Op stap met de kids: Café Theater Festival, de Vrijstraat, Dieren in de Winter en nog veel meer

Op stap met de kids: Café Theater Festival, de Vrijstraat, Dieren in de Winter en nog veel meer
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Deze keer heeft Bier en Appelsap speciaal voor DUIC een leuke selectie voor Voorjaarsvakantie gemaakt!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Deze keer heeft Bier en Appelsap speciaal voor DUIC een leuke selectie voor Voorjaarsvakantie gemaakt!

Naar het theater: Lenteuitjes
In de voorjaarsvakantie presenteren zes theaters in de regio Utrecht een enorm aanbod aan avontuurlijk jeugdtheater voor iedereen van 2 tot 12 jaar. Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht, Podium Hoge Woerd (i.s.m. Cultuur 19), De Lieve Vrouw, Theater Aan de Slinger en Theater De Kom doen allemaal mee. Dromen, illusies, eigenwijze iPads, hongerige hondjes en vliegende koeien: het komt allemaal voorbij. Maak van je vakantie een groot feest met de beste voorstellingen én veel extra activiteiten!

Wanneer: 26 februari t/m 5 maart
Waar: verschillende theaters in Utrecht, Amersfoort, Houten en Nieuwegein
Meer info: website Lenteuitjes

Avondrondleiding in de Domkerk

Zie je meer in het donker? Misschien wel! ​In de Domkerk is ‘s avonds zoveel te ontdekken wat je overdag over het hoofd ziet. Met je zaklamp in de hand kan je samen met je kind(eren) op zoek naar ​de leukste, spannendste, gekke ​beeldjes en dieren in de kerk. De zaklamprondleiding is geschikt voor kinderen van 7 t/m ​12 jaar en (groot)ouders. En vergeet niet een zaklamp mee te nemen!

Wanneer: dinsdag 28 februari
Waar: Domkerk, Utrecht
Meer info: website Domkerk

Dieren in de winter
Loop mee in de bossen van Austerlitz (vlakbij Zeist) en kom alles te weten over hoe de bosdieren de winter door komen. Blijven ze hier of zoeken ze een warm oord op? Welke winterjas trekken ze aan en bovenal hoe overleven ze de winter? En wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust? Samen met een gids ga je erop uit en wordt er verteld hoe de dieren dat doen en waarom.

Wanneer: zondag 26 februari 2017
Waar: boswachterij Austerlitz
Meer info: website boswachtersblog Utrecht

Creatief in het Utrechts Archief
Ben je een liefhebber van mooie beelden van Utrecht? In de tentoonstelling De getekende stad bekijk je Utrecht door het oog van ruim 90 kunstenaars. En in de voorjaarsvakantie kunnen je kids elke dag tekenen in het Kinderatelier. Iedereen tussen de 6 en 12 jaar is bovendien welkom bij de tekenworkshop op de woensdagmiddag.

Wanneer: dagelijks in de voorjaarsvakantie, de tekenworkshop is alleen op woensdagmiddagen
Waar: Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: website Utrechts Archief

Café Theater Festival

Het eerste weekend van maart worden maar liefst 27 Utrechtse cafés omgetoverd tot een podium voor theater. Het Café Theater Festival (CTF) biedt bezoekers drie dagen lang een scala aan korte voorstellingen, uitgebreide randprogrammering en theatrale eetgelegenheden. En dit jaar ook met familietheater; YALLA YALLA speelt Amboula (6+) en Krimskrams & Margo Verhoeven speelt SMELT (6+)

Wanneer: 3, 4 en 5 maart
Waar: Verschillende cafés in Utrecht
Meer info: website Café Theater Festival

Animatiefilmpjes maken in de Vrijstaat
Animator Moniek van der Kaaden laat de bezoekers bij de Vrijstaat in Utrecht kennismaken met de vele verschillende vormen van animatie. In de werkplaats leren kinderen en jongeren hoe ze zelf animatiefilms maken en in de speciaal ingerichte bioscoop kunnen ze werk van professionals bekijken. De jonge bezoekers mogen experimenteren met diverse animatietechnieken. Marlies van Bier en Appelsap ging al eerder een kijkje nemen.

Wanneer: t/m 2 april iedere zaterdag en zondag en extra in de vakantie op 1 t/m 3 maart
Waar: de Vrijstaat, Utrecht
Meer info: 
website de Vrijstaat

4BREWS

Een leuk uitje voor met z’n tweetjes! Vier microbrouwers organiseren het eerste speciaal bier evenement 4BREWS in Kytopia in het voormalige Tivoli aan de Oudegracht. In de voormalige popzaal zullen de brouwerijen Gebrouwen door Vrouwen, Oedipus, Uiltje en Het Licht te vinden zijn. Je kan genieten van hapjes en als vanouds lekker dansen! Tip: Bestel van tevoren je kaartjes.

Wanneer: zaterdag 25 februari
Waar: Kytopia, Utrecht
Meer info: Facebookevent Kytopia

De Bremer Stadsmuzikanten in Museum Speelklok
Kom in de voorjaarsvakantie naar het sprookje van De Bremer Stadsmuzikanten in Museum Speelklok en ontdek de avonturen van de ezel, hond, kat en haan. De familievoorstelling is een bewerking van het bekende 19e-eeuwse sprookje van de gebroeders Grimm en neemt je mee naar een magische wereld vol muziek van speeldoosjes en orgels uit het museum.

Wanneer: 25 februari t/m 5 maart
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: 
website Museum Speelklok

Nijntje de film

Kinepolis Utrecht eert Dick Bruna door Nijntje de film vanaf donderdag 23 februari opnieuw te programmeren. De film is in ieder geval de hele krokusvakantie dagelijks te zien in de nieuwe bioscoop. Nijntje de film (2013) is een familiefilm, ook geschikt voor de allerkleinsten. Nijntje vraagt de kijkertjes geregeld mee te helpen bij de speurtocht, en zo wordt het een onvergetelijke bioscoopervaring. Door de vrolijke liedjes in de film is er ook voor de ouders en grootouders veel te genieten.

Wanneer: 23 februari t/m 5 maart
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info:
website Kinepolis

Het Filiaal theatermakers speelt Trollenjong (4+)

Deze voorjaarsvakantie is Het Filiaal theatermakers met 2 voorstellingen in Utrecht te zien: De grote illusionist voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook met Trollenjong, al geschikt vanaf 4 jaar. En dat is fijn! Trollenjong is een poëtische kleutervoorstelling over anders zijn dan anderen en geloven in jezelf. De voorstelling wordt gespeeld door twee spelers op een zacht speelveld van twee vilten kleden, dat elke keer wordt omgetoverd tot een ondergronds hol, een bloemenveld of balletzaal.

Wanneer: 1 en 2 maart
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info:
website Het Filiaal theatermakers

Wil je meer tips om met je kinderen op pad te gaan? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).