Op stap met de kids: Er is nog veel meer te doen dan de intocht van Sinterklaas - De Utrechtse Internet Courant Op stap met de kids: Er is nog veel meer te doen dan de intocht van Sinterklaas - De Utrechtse Internet Courant

Op stap met de kids: Er is nog veel meer te doen dan de intocht van Sinterklaas

Op stap met de kids: Er is nog veel meer te doen dan de intocht van Sinterklaas
Sinterklaas bij de intocht vorig jaar. Foto: DUIC / Robert Oosterbroek
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt.

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt.

sint-in-maarssen

Intochten van Sinterklaas

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas in Nederland aan in de haven van Maassluis, wat we allemaal op de televisie kunnen volgen. Daarna gaat hij meteen door naar veel plaatsen in de regio Utrecht. Zoals bijvoorbeeld Zeist, Doorn, Driebergen, Bunnik en Maarssen.

Op zondag 13 november is hij dan in de stad Utrecht. Sinterklaas en zijn vloot zullen binnenvaren via het Ledig Erf over de Oudegracht, aanleggen bij de Weerdsluis om daarna op Amerigo zijn tocht door de stad voort te zetten. De stoet gaat dan via de binnenstad naar het Domplein.

Bier en Appelsap heeft een overzicht gemaakt van alle intochten in de regio. Wil je specifiek info over de intocht in Utrecht zelf, kijk dan op deze website:  website intocht Utrecht

le-bazarre_2014-juri-hiensch
Le Bazarre. Foto: Juri Hiensch

Le Bazarre
Vintage, design, tweedehands kleding, antiek, vinyl, grafisch werk, illustraties, eten, drinken & veel meer in de kramen en de handjes bij het vuur! Ieder jaar in november maakt Le Bazarre van de Neude een warm festivalnest dat volledig in het teken staat van het internationale muziekfestival Le Guess Who?

Wanneer: zaterdag 12 november
Waar: Neude, Utrecht
Meer info: Facebook evenement Le Bazarre

boeffie-trommelt-juf-felice-en-trio-krul

Boeffie trommelt (1+)
Ga mee op een doldwaze zoektocht in de speelgoedkist van Boeffie!
Boeffie is dol op muziek, maar ook een tikkeltje eigenwijs.. Hij wil muziek spelen, maar waarop? Samen met Juf Félice en Trio Krul gaat hij op zoek in zijn speelgoedkist… daar komt zoveel moois uit! Met muziek van o.a. Brahms, Tchaikovsky, Bizet, Bartók en Debussy.

Wanneer: zondag 13 november 
Waar: Figi theater, Zeist
Meer info: website Figi theater

trotsmarkt

Trotsmarkt
Iedere 2de zondag van de maand (t/m november) vind je op de Trotsmarkt een gevarieerd aanbod van mooie en lekkere producten aangeboden door mensen die passie hebben voor hun vak.

Er is van alles te doen voor jong en oud. Naast een bezoek aan het kasteel kan je buiten in het park een speurtocht doen aan de hand van prenten van Charlotte Dematons. Zo beantwoorden de kinderen vragen over kasteel, landgoed en omgeving. De allerkleinsten kunnen kabouters zoeken die zich verstopt hebben in de buurt van het bord. Deze zondag is er ook weer de voorstelling Liedjes door heel Nederland te zien. Een interactieve voorstelling met spreekwoorden, spelletjes en liedjes.

Wanneer: zondag 13 november
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: Website Trotsmarkt, Kasteel Groeneveld en website Staatsbosbeheer.

het-zandkasteel-koning-koos-is-jarig

 Ook leuk om te doen dit weekend:

  • Het Magic Circus is dit weekend te zien in Overvecht, de laatste kans van dit seizoen in Utrecht.
  • Bij Loft88 kunnen kinderen zondagmiddag zelf pepernoten bakken. En natuurlijk opeten!
  • Op zondagmiddag wordt in het nijntje museum voorgelezen voor de kindjes.
  • In Theater de Flint in Amersfoort is zondag een voorstelling van het Zandkasteel te zien.

Wil je meer tips om met je kinderen op pad te gaan? Kijk dan op www.bierenappelsap.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).