Op stap met de kids in de herfstvakantie: van smartmovies tot snertwandeling | De Utrechtse Internet Courant Op stap met de kids in de herfstvakantie: van smartmovies tot snertwandeling | De Utrechtse Internet Courant

Op stap met de kids in de herfstvakantie: van smartmovies tot snertwandeling

Op stap met de kids in de herfstvakantie: van smartmovies tot snertwandeling
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! 

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! 

kauwboy_t-hoogt_smartmovies

Smartmovies in ‘t Hoogt

Film kijken en slimmer worden tegelijkertijd, dat kan tijdens Smartmovies in ‘t Hoogt: het film- en wetenschapsprogramma voor kinderen. Tijdens deze Smartmovie op 20 oktober bekijk je de film ‘Kauwboy’, een bekroonde familiefilm over de tienjarige Jojo die vriendschap sluit met een kauw. Op vertoon van je bioscoopkaartje kun je ook gratis een bezoek brengen aan het Universiteitsmuseum.

Wanneer: donderdag 20 oktober
Waar: Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Meer info: website Filmtheater ’t Hoogt

universiteitsmuseum_breinbrekers_en_hersenkrakers_ivar_pel

Universiteitsmuseum

Herfstvakantie wordt Hersenvakantie! in het Universiteitsmuseum Utrecht. Nieuwsgierig hoe jouw hersenen eruit zien? De hele hersenvakantie staat er een megabrein in de Oude Hortus! Dit reuzenbrein is zo groot dat je er doorheen kunt lopen. Loop naar binnen en ontdek van alles over de werking van je hersenen. En op 15 en 16 oktober zijn daar ook de Archeologiedagen.

Wanneer: 15 en 16 oktober Archeologiedagen. Gehele vakantie activiteiten rondom hersenen.
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

geofort-1

Geofort

Van 15 t/m 30 oktober is elke woensdag en zondag het GeoLab geopend voor proefjes. Maak je eigen kaart of ontdek waar de rivieren lopen en boots zelf een zeespiegelstijging na. Houd jij de voeten droog of moet een dijk verstevigd worden? Ook zijn er nog een hoop andere activiteiten om volop te speuren en te ontdekken bij Geofort.

Wanneer: 15 t/m 30 oktober
Waar: Geofort, Herwijnen
Meer info: website Geofort

halloween-catharijne-convent

Halloween in Museum Catharijneconvent

Of ga je naar de spannende tentoonstelling over Halloween (7+) in Museum Catharijneconvent in Utrecht? Maar waar komen die heksen en pompoenen eigenlijk vandaan? Speur naar de griezeligste voorwerpen van het museum en ontdek het zelf. Daarna kun je nog een spooklantaarntje maken, met een echt lichtje erin.

Wanneer: 15 t/m 23 oktober (maandag is het museum gesloten)
Waar: Museum Catharijneconvent, Utrecht
Meer info: website Museum Catharijneconvent

Version 2

Snertwandeling in het Gagelbos

In de herfstvakantie is het natuurlijk ook tijd om naar buiten te gaan en te struinen door het bos. Of je kan gezellig meewandelen met de boswachters op 20 oktober met de Snertwandeling bij de Stadstuin Klopvaart in Utrecht. Na afloop is er voor iedereen een heerlijke kop erwtensoep!

Wanneer: donderdag 20 oktober
Waar: Gagelbos, Utrecht (start bij Stadstuin de Klopvaart)
Meer info: website IJsclub Siberia

Bier en Appelsap heeft nog veel meer leuke herfstvakantietips voor je verzameld! Kijk op www.bierenappelsap.nl voor meer leuke uitjes!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).