Op stap met de kids: Koeiendans, Geolab en Uk en Puk Festival | De Utrechtse Internet Courant Op stap met de kids: Koeiendans, Geolab en Uk en Puk Festival | De Utrechtse Internet Courant

Op stap met de kids: Koeiendans, Geolab en Uk en Puk Festival

Op stap met de kids: Koeiendans, Geolab en Uk en Puk Festival
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Uk en Puk Festival
Theater Kikker en Podium Hoge Woerd organiseren samen het Uk & Puk Festival. Bij beide theaters zijn zes leuke voorstellingen te zien, allemaal voor kinderen vanaf 2 of 3 jaar. Zo kan je naar voorstellingen van klassieke kinderboekjes als Raad eens hoeveel ik van je hou, Over een kleine mol die… en Janosch’s Panama. Of kijk je ogen uit bij Klein Zwanenmeer, dans mee met Dansende Dieren Deuntjes of swing de pan uit bij Swingen als een Kangoeroe. Maar er is nog meer te doen. Zo organiseert Theater Kikker een kleurfeest en kan je bij Podium Hoge Woerd spelen in een speciaal oerwoud!

Wanneer 28 t/m 30 april 
Waar: Theater Kikker, Utrecht en Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Theater Kikker en Podium Hoge Woerd

Tweetakt Festival op Fort Ruigenhoek
Tweetakt is bijzonder, want naast dat je er zelf als ouder leuke voorstellingen kunt bezoeken is er ook veel voor kinderen te doen. Een festival voor het hele gezin dus! Op Fort Ruigenhoek is van alles te beleven: van games tot korte kunstfilms, beeldende (interactieve) kunstwerken, kinderdocumentaires en theatervoorstellingen. Het groene Fort uit 1867 heeft spannende bunkers en avontuurlijke buitenruimtes plus een podium en eetcafé.

Wanneer: zaterdag en zondag t/m 28 mei
Waar: Fort Ruigenhoek, Groenekan
Meer info: website Tweetakt

Geofort
In de meivakantie kunnen kinderen proefjes doen in het GeoLab. Ze kunnen een eigen kaart maken, ontdekken waar de rivieren lopen en zelf de zeespiegelstijging nabootsen. Met Generaal Kraayenhoff kunnen ze leren GPS tekenen op het forteiland. En ze kunnen aan de slag gaan met uitdagende Minecraft-workshops en waarbij hun Minecraft-vaardigheden op de proef worden gesteld. Kijk op de website van Geofort voor de exacte data en tijden van alle activiteiten.

Wanneer: 22 april t/m 7 mei
Waar: Geofort, Herwijnen
Meer info: website Geofort

Koeiendans bij boerderij Nieuw Bureveld
De leukste activiteit van het jaar op boerderij Nieuw Bureveld is kort maar vrolijk. In de winter staan de koeien voor ongeveer 4 maanden binnen. Maar als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen en het gras weer gaat groeien dan worden de koeien onrustig. Ze willen naar buiten! Het zonlicht, de wind, de ruimte en de kleuren maken dat de koeien gekke bokken sprongen maken. Dit is een vrolijk gezicht en levert leuke plaatjes op! Ook is er voor de kinderen een springkussen, er is koffie/thee en wat lekkers en je kan een rondleiding krijgen op de boerderij.

Wanneer: zaterdag 29 april om 11.00 en 13.00 uur
Waar: Landwinkel de Hooierij/Boerderij Nieuw Bureveld, de Bilt
Meer info: website Landwinkel de Hooierij

Knutsel en versier een muziekdoosje in Museum Speelklok
Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los in de meivakantie in Museum Speelklok, want dan kunnen kinderen een eigen muziekdoosje versieren! Hoe het werkt? Wanneer ze meedoen aan de activiteit krijgen de kinderen in het museum een klein speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook krijgen ze een bouwpakketje. Ze kunnen het bouwpakketje uitknippen en het speelwerkje er in pakken. Daarna kan het muziekdoosjes naar eigen smaak versierd worden!

Wanneer: dagelijks 22 april t/m 7 mei (27 april gesloten)
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Wil je meer tips om met je kids op pad te gaan? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).