Op stap met de kids: Lammetjes, reeën en een trollenjong | De Utrechtse Internet Courant Op stap met de kids: Lammetjes, reeën en een trollenjong | De Utrechtse Internet Courant

Op stap met de kids: Lammetjes, reeën en een trollenjong

Op stap met de kids: Lammetjes, reeën en een trollenjong
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Familietentoonstelling apotheker Oude Hortus
Hoe bereid je als apotheker het goede medicijn? Hoe zorg je dat je patiënt niet teveel medicatie krijgt? Hoe houd je rekening met erfelijke eigenschappen en zorg je dat je patiënt beter wordt? In de interactieve tentoonstelling ‘175 jaar beter beter door de apotheker’ in de Oude Hortus kan je met de game op de smartphone de virtuele zieke weer beter maken. Je kan meedoen met de interactieve familietentoonstelling en je komt erachter hoe de apotheker zorgt voor veilig medicijngebruik.

Wanneer: 17 t/m 19 maart (dagelijks t/m 19 mei)
Waar: Oude Hortus, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

Animatiefilmpjes maken in de Vrijstaat
Animator Moniek van der Kaaden laat de bezoekers bij de Vrijstaat in Utrecht kennismaken met de vele verschillende vormen van animatie. In de werkplaats leren kinderen en jongeren hoe ze zelf animatiefilms maken en in de speciaal ingerichte bioscoop kunnen ze werk van professionals bekijken. De jonge bezoekers mogen experimenteren met diverse animatietechnieken. Marlies van Bier en Appelsap ging al eerder een kijkje nemen.

Wanneer: 18 en 19 maart (t/m 16 april)
Waar: de Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

Jonge dierenweken op Hoeve Ravenstein
Bij Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein op landgoed Groeneveld in Baarn, is ook dit voorjaar weer van alles te beleven. Er zijn al veel jonge dieren geboren. Tot en met 29 april kun je de jonge dieren in de stal komen bewonderen. De lammeren, kuikens, konijntjes en kalfjes op Hoeve Ravenstein groeien samen met de moeder op en mogen zo vaak drinken als zij zelf willen. Breng ook een bezoek aan de boerderijwinkel, de koeienstal, moestuin en het boerderijterras!

Wanneer: dinsdag t/m zaterdag (zondagen en maandagen gesloten)
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Trollenjong (4+)
Nom Nom is anders. Hij houdt van taart, is lief en zacht en laat wormen liever vrij in de natuur. Niemand begrijpt hem totdat hij Guusje ontmoet. Een stoer mensenmeisje dat heel goed kan dansen en dát wil ze hem best leren. Trollenjong is een poëtische kleutervoorstelling van Het Filiaal theatermakers over anders zijn dan anderen en geloven in jezelf. De voorstelling wordt gespeeld door twee spelers op een zacht speelveld van twee vilten kleden, dat elke keer wordt omgetoverd tot een ondergronds hol, een bloemenveld of balletzaal.

Wanneer: zondag 19 maart
Waar: Cereolfabriek, Utrecht
Meer info: website Het Wilde Westen

Speuren naar reeën
Ga om 7.00 uur in de ochtend met een gids van Staatsbosbeheer mee op zoek naar reeën in boswachterij Austerlitz. Het is nog vroeg in het voorjaar, de struiken zijn nog vrijwel kaal en daardoor kun je goed onder de bomen door kijken. Omdat de reeën nog in groepjes lopen is dit de ideale tijd om ze te spotten. De dieren laten zich niet gemakkelijk zien, maar de gidsen van Staatsbosbeheer weten precies waar ze moet zoeken. Dus neem je verrekijker mee!

Wanneer: zondag 19 maart 
Waar: startpunt bij Beauforthuis, Austerlitz
Meer info: website Staatsbosbeheer

Laat me met rust (5+)
Vandaag is het feest! Of toch niet? Vind jij het ook spannend om jarig te zijn? Krijgt Melissa als ‘Prinses van de Fiddle’ weer de meeste cadeautjes? Wat sluipt Sietse-Jan daar stiekem door de tuin met al die slingers en zijn cello? Laat me met rust! is een theatraal concert van Oorkaan en het Nederlands Kamerorkest. De 24 strijkers spelen de beroemde ‘Serenade voor strijkers’ van Dvořák. Prachtige muziek voor als je met rust gelaten wilt worden en jouw eigen feestje wilt vieren. Bekijk dit filmpje om alvast in de stemming te komen!

Wanneer: zondag 19 maart
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Wil je meer tips op met je kinderen op pad te gaan? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl.

2 Reacties

Reageren
  1. Coen Mobach

    Verwen jeZelf met een verhaal aan tafel tijdens de Wereld Vertel Dagen. Zaterdagavond 6 uur in het AllerGast eethuis. De verhalen van troebadoer Coen Mobach zijn muzikaal omlijst en geschikt voor mensen oider dan 10 jaar. De keuken van AllerGast is vrij van allergenen en dierlijke producten. Reserveren kan nog tot vrijdagavond 10 uur www AllerGast nl

  2. Xandra Knoth

    Voor alle kinderen die geen geld hebben voor extra uitjes, bestaat Stichting van het Kind. Zondag 19 maart is er een benefietconcert voor deze stichting. Bij Instituto Cervantes, Domplein 3.

    http://utrecht.cervantes.es/FichasCultura/Ficha111989_39_6.htm
    http://www.stichtingvanhetkind.nl

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).