Op stap met de kids: een sprookje, animatiefilm en uilenwandeling - De Utrechtse Internet Courant Op stap met de kids: een sprookje, animatiefilm en uilenwandeling - De Utrechtse Internet Courant

Op stap met de kids: een sprookje, animatiefilm en uilenwandeling

Op stap met de kids: een sprookje, animatiefilm en uilenwandeling
Hoeve Ravenstein
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC hier een selectie weekendtips: 
dit-is-geen-droom_unieke-zaken

Dit is geen droom (4+)
Dit sprookje is gebaseerd op de surrealistische schilderijen van de Belgische kunstschilder René Magritte. Een museum komt ineens tot leven. Drie figuren stappen uit hun schilderij en nemen het publiek mee naar een wereld waarin niets is wat het lijkt. De drie doen gewone dingen, maar dan net even anders. Met een mix van objecttheater, mime, goocheltrucs, humor en muziek voert Unieke Zaken je van de ene verrassing naar de andere verbazing. Net als in een droom.

Wanneer: zaterdag 4 februari 
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

pelle-en-de-dierenrovers

Pelle en de dierenrovers (5+)
Pelle politiewagen is beschermer van alle dieren in het natuurpark. Geen gemakkelijke opdracht want hij krijgt te maken met een bende slinkse dierenrovers. Zij hebben het gemunt op een broedende adelaar en haar jong. Pelle is er maar druk mee. Hij probeert het kleine adelaartje uit handen te houden van de dierenrovers, maar dat valt niet mee met zo’n eigenwijs kuiken! Deze Noorse animatiefilm draait vanaf zaterdag in ‘t Hoogt.

Wanneer: zaterdag 4 februari
Waar: ‘t Hoogt Utrecht

Meer info: website t Hoogt

hoeve-ravenstein-275-1024x683-t-gooi-weekfotoAllergenenvrije zaterdag bij Hoeve Ravenstein
Heeft iemand in je gezin een voedselallergie of moet je een speciaal dieet volgen? Dan is het maandelijkse evenement bij boerderij Hoeve Ravenstein een leuke tip! Iedere eerste zaterdag van de maand worden er veel extra activiteiten georganiseerd rondom voedselallergieën.
Naast het glutenvrije dieet is er ook  aandacht voor onder andere diëten zoals het ; lactose-, ei-, soja- en suikervrije dieet.  Er is een kleinschalige markt waar veel verse producten verkrijgbaar zijn, er is een café waar je 100% glutenvrij kunt lunchen (en waar ook met vele andere allergieën rekening gehouden wordt) en in de boerderijwinkel kun je terecht voor een zeer groot assortiment aan allergenenvrije producten. Uiteraard kun je ook meteen even de dieren bekijken of een speurtocht doen met de kinderen.

Wanneer: zaterdag 4 februari
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

boswerf_uilenwandelingUilenwandeling en braakbal uitpluizen (7+)
Zondag kan je mee met de gidsen Hans Nijman en Mirjam Tonk voor een speciale uilentocht in het bos en kan je ontdekken hoe bijzonder deze dieren zijn.
Aansluitend kunnen de kinderen bekijken wat er op het menu van de uil stond door uilenballen uit te gaan pluizen!

Wanneer: zondag 5 februari 
Waar: de Boswerf, Zeist
Meer info: website ODRU

bij-henKnutselen in restaurant Bij Hen 
Tijdens de Hollandse week van restaurant Bij Hen kan je deze week een traditioneel Hollands 3-gangen menu komen eten.  En tijdens het diner van a.s. zondag kunnen de kinderen knutselen met Sabrina van Droomwolk! Ze gaan dan samen met haar een mooi Hollands tegeltje maken. En er is ook een sjoelbak voor als ze zin hebben in een potje ouderwets sjoelen!

Wanneer: zondag 5 februari
Waar: Restaurant Bij Hen, Maartensdijk

Meer info: website restaurant Bij Hen en Facebookpagina Bij Hen

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).