Vergeet Friet van Piet of de Bal van Bas. Pink Salmon en Picanha, staan er op het menu bij restaurant Brass tijdens het Openlucht Restaurant op Roze Zaterdag.
Sidney Rubens, eigenaar van Brass, organiseert het Openlucht Restaurant op het Jacobskerkhof, zaterdag 29 juni van 14:00 – 23:00 uur. “Overal in de stad zijn er leuke dingen te doen, wij organiseren vanuit restaurant Brass, samen met drie andere restaurateurs, een culinair plein. Het is een soort markt maar dan met eten van een hoger niveau, dus geen friet en hamburgers maar lekkere wijnen, oesters, champagne en tapas.”
De andere drie restaurateurs zijn Tapa Tapa, Sushi Time en ‘t Winterhuis, samen openen ze vijf wereldkeukens: grill, sushi, spaans, oesters en de hollandse keuken. De verschillende gerechten kosten tussen de 7 en 10 euro. Daarnaast is er een wijn- en champagnebar.
Omdat het restaurant en het terras van Brass op Roze Zaterdag ook gewoon geopend zijn heeft Rubens een gastkok uitgenodigd voor het culinaire plein: Erik van Dam, ex patron cuisinier van restaurant Divinatio. Wat er op het menu komt te staan kan Rubens al wel verklappen: “Waarschijnlijk pink salmon en picanha.”
1 Reactie
Reagerenpink salmon is dus zalm, maar dan van een hoger niveau.