Pluk de Nacht in Utrecht gaat door: films in de openlucht bij de Vrijhaven Pluk de Nacht in Utrecht gaat door: films in de openlucht bij de Vrijhaven

Pluk de Nacht in Utrecht gaat door: films in de openlucht bij de Vrijhaven

Pluk de Nacht in Utrecht gaat door: films in de openlucht bij de Vrijhaven
Foto: Pluk de Dag
Het openlucht filmfestival Pluk de Nacht gaat door en komt in september naar Utrecht. Het festival strijkt van woensdag 8 tot en met zondag 12 september neer bij het voormalige industrieterrein de Vrijhaven op de Nijverheidsweg.

Het openlucht filmfestival Pluk de Nacht gaat door en komt in september naar Utrecht. Het festival strijkt van woensdag 8 tot en met zondag 12 september neer bij het voormalige industrieterrein de Vrijhaven op de Nijverheidsweg.

“Fijn om weer samen film te kunnen beleven in de openlucht”, zegt artistiek leider Jurriaan Esmeijer. “Veel mensen hebben dat gemist.”

Dit jaar is het een wat andere editie van het festival dan normaal. De organisatie kiest voor een wat compactere opzet vanwege de (mogelijke) coronamaatregelen. Het programma rondom de films, onder meer met verschillende kunstonderdelen, wordt verzet naar volgend jaar. En de filmvoorstellingen vinden plaats met 1,5 meter afstand.

Strandstoelen

Het open air filmfestival bestaat inmiddels al achttien jaar en noemt zichzelf een eigenzinnig festival. Volgens de organisatie zijn er ‘de mooiste (nog) niet ontdekte films’ te zien.

Vanaf dinsdag 10 augustus is het complete programma bekend. Ook kunnen er dan strandstoelen worden gereserveerd voor een plekje bij een van de films.

4 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Los van het feit dat het tegen de klippen op publieksevenementen blijven organiseren zo langzamerhand echt niet meer uit te leggen valt baart mij de zin: “De organisatie kiest voor een wat compactere opzet..” ook nogal zorgen. Als je iets in een corona pandemie niet moet willen is het toch wel een ‘compacte opzet’. Of is dit een nieuwe poging om met een selfie in het inschattingsfoutjes plakboek van de burgemeester te komen?

 2. Bakkielover

  Tegen die tijd is toch iedereen die wil al gevaccineerd.

 3. Uuutje

  @ Baliekluiver

  Je evenementenhaat kan je niet langer onder stoelen of banken stoppen.

  Wat een onzin.

  Dit is gewoon een openluchtbioscoop, waarbij steeds 2 stoeltjes op ruime afstand staan. Nog veiliger dan een bioscoop, waar het afgelopen jaar ook al 0 (!!!) besmettingen zijn waargenomen. Je zit dan ook stil op een stoel, naast iemand die in je directe bubbeltje bivakkeert. De vreemde mensen zitten op geruime afstand van jezelf. Tijdens de film ben je vaak stil. Niks aan de hand.

  Overigens mogen er nu ook gewoon seated opneluchtconcerten georganiseerd worden, dus het is onder de huidige strenge maatregelen ook gewoon toegestaan 1 daagse festivals te organiseren, alleen dan zittend en met de de 1,5 meter in acht nemen. Dat kan ook prima met bepaalde muziekgenres. Zo gaat er echt nauwelijks iemand besmet raken hoor.

 4. wollie

  Baliekluiver mag beter lezen: “Het programma rondom de films, onder meer met verschillende kunstonderdelen, wordt verzet naar volgend jaar. En de filmvoorstellingen vinden plaats met 1,5 meter afstand.”

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).