Pronto Pronto overgenomen door Sumo; een fijne zaak minder in de stad | De Utrechtse Internet Courant Pronto Pronto overgenomen door Sumo; een fijne zaak minder in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Pronto Pronto overgenomen door Sumo; een fijne zaak minder in de stad

Pronto Pronto overgenomen door Sumo; een fijne zaak minder in de stad
Foto: Facebook Pronto Pronto
Pronto Pronto in de Schoutenstraat gaat per  1 september dicht. De zussen Michelle  en Anne Lagerwei maakten van de zaak een begrip in Utrecht maar hebben besloten Pronto Pronto te verkopen en zich te concentreren op Elize, hun nieuwe onderneming op de hoek Zadelstraat/Mariaplaats.

Pronto Pronto in de Schoutenstraat gaat per  1 september dicht. De zussen Michelle  en Anne Lagerwei maakten van de zaak een begrip in Utrecht maar hebben besloten Pronto Pronto te verkopen en zich te concentreren op Elize, hun nieuwe onderneming op de hoek Zadelstraat/Mariaplaats.

De zaak is overgenomen door de keten Sumo, die verschillende restaurants exploiteert. Het is nog niet duidelijk wat er in de plaats van Pronto Pronto komt. Het kan een Japanner worden of een Vietnamees maar een goede Italiaan zal het niet worden. Wel is duidelijk dat de stad weer een fijne zaak kwijt raakt.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Mikel

  Verdorie. Zo blijven er echt alleen maar vreetschuren over.

 2. Jelmer

  Neeeeeeeee!!

 3. Joris

  Heel jammer! Pronto Pronto is altijd heerlijke zaak geweest om gezellig te eten echt te borrelen. Ga ik zeker missen! Met extra jammer dat het vervangen wordt door een dertien in dozijn massa concept.

 4. Barend

  De verrommeling van de stad gaat maar door en door. Te weinig kwaliteit en diversiteit. Te veel middelmaat.

 5. Peet

  Zeg dames van pronto
  Dat vinden wij in de schoutenstraat niet leuk
  We gaan jullie missen
  Topzaak weg uit de schoutenstraat,,,snik schoutenstraat huilt

 6. Marko

  Jammer dat er een mooie zaak verdwijnt. gelukkig blijven er nog tientallen leuke, lekkere en goede restaurants in de stad over.

 7. Jaap

  Jammer. Misschien komt er een burgerbar?

 8. Lz

  En waar moeten wij dan nu heen voor goed italiaans eten? Ik weet het niet…. Tips, anyone?

 9. Maurice

  @Mikel en Barend: Alhoewel het zonde is dat Pronto Pronto gaat sluiten, vind ik het te kort door de bocht de Utrechtse restaurants als vreetschuren en middelmaat neer te zetten. Er zijn genoeg leuke en kwalitatief goede tentjes te vinden in Wittevrouwen (Biltstraat), maar ook zeker in het centrum. Een goede Italiaan is er nog steeds met b.v. La Cantina di David aan de Oudegracht. Vis & Meer is een uitstekend visrestaurant (laat je niet misleiden door de grootte van de tent het restaurant als vreetschuur af te doen!).

 10. Rob steense

  Oh heel jammer altijd een rustpunt geweest in restaurant land hoppa weer zo.n tent met opgerolde rijst met stukjes nep vis . Bah!
  Wat betreft jaap…. Jij kan altijd nog maar de mc

 11. Erwin

  @Lz Bij De Veiling in Parkhaven kun je heerlijk Italiaans eten.

 12. Otto

  De beste Italiaans zat aan de Biltstraat: Vino Veritas. Helaas paar weken geleden ter ziele gegaan.
  Overigens heb ik daar niets over gelezen op Duic.

 13. Joris

  Het wordt eens tijd dat de Utrechtse binnenstad een regisseur krijgt. Meer afwisseling in Retail en Horeca en s.v.p. niet steeds voor het grote geld gaan. Het verbaast me nog dat het geen hamburgertent wordt.
  De dames overigens veel succes gewenst met Elize.

 14. Joe

  Vraag en aanbod mensen. Als Pronto Pronto als een malle had gelopen, hadden de eigenaars de zaak heus niet van de hand gedaan. Jammer voor de wat kritischer restaurantbezoeker, maar kennelijk is er wél markt voor 13 in een dozijn tenten en níet voor restaurants als deze. Persoonlijk vond ik Pronto Pronto vooral best duur en strookte het aanbod niet helemaal met de prijs. (disclaimer: maar twee keer geweest en best lang geleden). In Vino Veritas in de Biltstraat, hierboven genoemd, is inderdaad gesloten. De reden: vermoedelijk te weinig gasten. Ik zag er eigenlijk nooit iemand zitten. Wederom te weinig vraag voor dat aanbod dus. Daar gaat geen ‘regisseur’ iets aan veranderen, nog los van het feit dat ik het persoonlijk best een eng idee vind dat de gemeente zou gaan bepalen wat voor soort restaurants op welke plaats geopend mogen worden.

 15. cas

  Sardegna is een goed Italiaans restaurant

 16. Vncnt

  @Joe Pronto Duur? Elk lunchgerecht praktisch onder 10e, diner rond de 25e is niet duur te noemen voor een restaurant. ik zou Pronto juist eerder typeren als kwaliteit dat betaalbaar is, waar je duurdere, goede wijnen kunt drinken als je daar behoefte aan hebt. Zeker een gemis.

 17. Nol

  Maar niet getreurd binnenkort opent Piatto in Utrecht !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).