Zeven restaurants openen zaterdag de deuren in Utrecht, voor één dag. Het eetfestival Restaurant Day wordt wereldwijd weer gehouden. Duizenden mensen openen en bezoeken ééndagsrestaurantjes.
De eerste Restaurant Day werd in mei 2011 gehouden in Finland. Inmiddels is het ‘s werelds grootste voedselfestival dat vier keer per jaar gevierd wordt in honderden steden over de hele wereld. Het festival heeft plaatsgevonden in 64 verschillende landen en ook al meerdere keren in Utrecht. Zowel hobbykoks als professionals openen voor één dag een restaurant in een kerk, op straat, in een busje, in een winkel of gewoon in de eigen woonkamer.
De restaurants in Utrecht:
PALADAR Utrecht
Restaurant ´PALADARUtrecht´ opent voor de tweede keer dit jaar haar deuren. Laat je deze herfst verrassen door bijzondere smaken uit zuidelijke Sicilië. De Arabische kruiden en specerijen in de Siciliaanse keuken zorgen voor de nodige innerlijke warmte tijdens de eerste herfstachtige dagen.
SMAK
Voor de nieuwsgierige alles-eter die benieuwd is naar de onverwachte kant van bekende en onbekende ingrediënten. Seizoensingrediënten vermomd als twaalf avontuurlijke gangen. Naast je bord staat steeds een bijpassend drankje.
One Day FIER
Het menu is verrukkelijk, vol toffe ‘Limburgse’ gerechten met een vleugje Franse flair, biologisch, smaakvol bereid en ook nog eens volgens recept van ‘grameer’ en ‘grampeer’.
AnnapurnasDelight
Deze kok kwam eind jaren zeventig via Engelse vrienden in contact met de Indiase keuken. Sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd in de rijke, kleurrijke en veelkruidige keuken van dit land. Zaterdag kookt hij in zijn Utrechtse huiskamerrestaurant traditionele Indiaase, Kahmiri en Moghul gerechten.
The Great Cornholio!
Twee busjes; één mobiele keuken, de ander ingericht als sfeervol mini-restaurant. ”The Great Cornholio” is een unieke mobiele eet-ervaring, met een heerlijk 5-gangen verrassingsmenu in Mexican Foodtruck-stijl.
Studio Ayqido
Deze conceptstore wordt omgetoverd tot een Japans restaurant. Na een paddenstoelensoep zullen de gasten een grote Bento Box geserveerd krijgen. Gevuld met wakame salade, sushi, paddenstoelen, sashimi en knapperige groenten. Rijst en verse groene ijsthee met citroen, honing en gember ontbreken ook niet.
The Glass House Restaurant
Geniet van een speciale lunch in een kas vlakbij het centrum van Utrecht, waar groente van het seizoen en lokale producten worden gebruikt. Er worden verschillende warme en koude gerechten geserveerd, zowel zoet als hartig, sommige gemaakt met zelf gekweekte groente.
Meer informatie en adressen zijn hier te vinden.
2 Reacties
ReagerenHoi, doen jullie ook aan adressen en linkjes?
Beste Dirk,
Onderaan het artikel staat een link met de adressen.
Met vriendelijke groet,
Redactie DUIC