Restaurant LE:EN kan definitief op Rotsoord blijven | De Utrechtse Internet Courant Restaurant LE:EN kan definitief op Rotsoord blijven | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant LE:EN kan definitief op Rotsoord blijven

Restaurant LE:EN kan definitief op Rotsoord blijven
Het Aziatische restaurant LE:EN op Rotsoord kan daar definitief blijven. Het restaurant is nu nog in het bezit van een tijdelijke vergunning maar wethouder Paulus Jansen laat weten dat LE:EN een definitieve vergunning kan gaan aanvragen.

Het Aziatische restaurant LE:EN op Rotsoord kan daar definitief blijven. Het restaurant is nu nog in het bezit van een tijdelijke vergunning maar wethouder Paulus Jansen laat weten dat LE:EN een definitieve vergunning kan gaan aanvragen.

Eigenaresse Leonie Oostveen is goed gestemd: “Dit is natuurlijk goed nieuws. We zitten hier in een prachtig pand en hopen er nog lang te blijven.”

Oorspronkelijk zat restaurant LE:EN met een eveneens tijdelijke vergunning aan de Westerkade. Deze locatie was tijdelijk, omdat het gebouw waarin het restaurant was gevestigd op termijn gesloopt zou worden voor de spoorverdubbeling en de aanleg van de Uithoflijn.

Een nieuwe ruimte werd gevonden aan Heuveloord in Rotsoord, waar LE:EN met een bijdrage van de gemeente in de verhuiskosten in 2011 naartoe verhuisde. Ook hier is sprake van een tijdelijke vergunning, met een looptijd tot 2016. De locatie is tijdelijk vanuit de afspraak dat LE:EN in project De Trip een definitieve plek zou krijgen.

“LE:EN is ondertussen een succesvolle formule; het restaurant is populair, trekt landelijk positieve publiciteit en heeft zeker bijgedragen aan het op de kaart zetten van Rotsoord als interessant gebied”, laat wethouder Jansen weten.

Jansen laat weten dat er nog wel enkele voorwaarden zijn voor een definitieve vergunning; de inrichting van het terrein moet aansluiten op de omgeving, in de loods achter het restaurant zullen geen feesten, bruiloften of partijen worden toegestaan en er moet gesproken worden met de omwonenden.

Oostveen laat weten dat er al gesprekken zijn geweest: “Wij zijn al in overleg geweest met buurtbewoners en blijven dit graag doen. Het is belangrijk om de omwonenden te betrekken bij het proces en wij horen ook graag hoe wij de buurtbewoners tegemoet kunnen komen. ”

BIGthumbnail_1343042828

5 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Goed nieuws, hopelijk wordt het snel een aantrekkelijk stukje Utrecht met veeel dynamiek,

 2. Kurt Westerman

  Goed nieuws! Waar faalwethouder Gilbert Isabella nog zei: “NEE, MOET WEG!” steekt de nieuwe wethouder Jansen wel zijn kop uit. Wat ben ik blij dat die faalhaas weg is.

 3. Ronald

  Ben als buurtbewoner benieuwd waar dat overleg met buurtbewoners precies uit bestaat?

 4. Utrecht Groeit

  Goed nieuws !
  PM; de spoorverdubbeling was ook nodig voor RANDSTAD SPOOR, het komende metro achtige netwerk in de stads regio Utrecht.( tram/trein/randstad spoor STATION VAARTSE RIJN)

 5. Pieter

  Ik ben als omwonende alleen maar enthousiast, heel leuk!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).