Restaurant Luce alweer gesloten; restaurant Florent opent in oktober haar deuren | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Luce alweer gesloten; restaurant Florent opent in oktober haar deuren | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Luce alweer gesloten; restaurant Florent opent in oktober haar deuren

Restaurant Luce alweer gesloten; restaurant Florent opent in oktober haar deuren

De doorstart die restaurant Luce vorig jaar maakte heeft niet de gewenste resultaten opgeleverd. Het restaurant is weer dicht en verkocht, zo is te lezen op de website van het restaurant. Maar er komt weer een nieuw restaurant in het pand, het restaurant Florent moet in oktober haar deuren hier openen.

In maart 2013 werd bekend dat Luce failliet was verklaard, een maand later schreven wij over de doorstart van het restaurant onder dezelfde naam maar met een nieuwe kok. Roel Gilissen, die eerder werkte bij de Hoefslag in Bosch en Duin ging achter het fornuis staan, Pieter Bos, eigenaar van Grand Café Maria werd zijn zakelijke partner. In de Volkskrant werd het nieuwe Luce een ‘hand die niet in de handschoen past’ genoemd. Luce is is nu weer gesloten en verkocht.

Wel komt er weer een nieuw restaurant op het Visschersplein. Lambèr van Dam gaat namelijk in het pand waar eerder Luce was gehuisvest het restaurant Florent openen. Hij was eerder mede-eigenaar van restaurant C’est Ça in Utrecht. Hij schrijft op LinkedIn over Florent: “Nieuw te realiseren restaurant waar groenten en bourgondisch eten centraal gaan staan.” Van Dam gaat met diverse partijen samenwerkingen aan om: “Zo de gehele beleving tot zijn recht te laten komen.” Op het lijstje dat volgt prijkt onder andere Thomas Haukes van Springers Wonen. De verbouwing van het pand aan de Visschersplein gaat per 1 september beginnen aldus de facebookpagina van Florent.

5 Reacties

Reageren
 1. van lieshout

  Toen een meisje in de bediening nog nooit van cabernet sauvignon had gehoord, wist ik het al: dat kan niet lang duren

 2. Frank

  @Van Lieshout: Duh! Humbug! Beetje populair doen door de bediening te testen. Eten in een restairant is een pas de deux tussen jou en de kok. Je kunt ook gewoon vragen naar de wijnkaart. En niet de bediening beschouwen als een amateur sommelier.

 3. Frank

  restairant=restaurant

 4. van lieshout

  Nee Frank, zo flauw was het niet. Ik vroeg wat voor huiswijn er was en kreeg als antwoord: “iets van cabernet sauvignon. Kan dat? Ik heb er eigenlijk nooit van gehoord.” Natuurlijk is zo’n meisje geen sommelier maar iets mag ze wel van wijn weten. Eten in een restaurant is zeker niet alleen een pas de deux met de kok. De bediening is wel degelijk essentieel.Zij bepalen voor een groot deel het succes van een avond. Al is nog niet elke restaurateur daar van doordrongen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).