Restaurant Opium gaat terras uitbreiden | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Opium gaat terras uitbreiden | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Opium gaat terras uitbreiden

Restaurant Opium gaat terras uitbreiden
Restaurant Opium mag zijn terras van de gemeente gaan uitbreiden. Het nieuwe terras van Opium zal om de hoek van de Wijde Begijnestraat en de Voorstraat komen te liggen.

Restaurant Opium mag zijn terras van de gemeente gaan uitbreiden. Het nieuwe terras van Opium zal om de hoek van de Wijde Begijnestraat en de Voorstraat komen te liggen.

Begin oktober kan het restaurant de openbare ruimte gaan inrichten en gaat het terras dus groter worden. Om het terras komt een afscheiding die makkelijk moet opgaan in de historische binnenstad.

Opium heeft een omgevingsvergunning inmiddels op zak en een horecavergunning voor het nieuwe terras is inmiddels aangevraagd. De horecavergunning ligt tot eind juli ter inzage bij de gemeente.

8 Reacties

Reageren
 1. .

  Oeei oppassen straks krijg je een petitie aan je broek.

 2. K. Noten

  Gaat die bushalte dan ook weg?

 3. Theo

  Hopelijk blijven de bomen staan.

 4. Petra

  Volgens mij willen ze het een flink stuk tot IN de Wijde Begijnestraat laten doorlopen, niet tot AAN daar.. (Dus dat hele stuk groen met bomen en struiken gaat weg)
  En dat betekent dat de (goed volle en ook door Opium-gasten gebruikte) fietsenstalling verdwijnt, en zelfs de laad- en losplekken vlg. mij. Zo lees ik het iig uit het wijkbericht.
  Ik vind het erg raar, en totaal niet handig. Het is nu al een drama met fietsparkeerplekken in die buurt…. En snap niet dat het überhaupt al aangevraagd kon worden..
  Bezwaar aantekenen kan tot 11 aug. nog, tegen de op 29 juni verleende omgevingsvergunning. (En inzage horecavergunning is tot 29 juli)

 5. isabelle

  B&W moet natuurlijk alle financiële fiasco’s van de afgelopen jaren terugverdienen.

  Dat gaat met het verstrekken van eindeloze terrasvergunningen heel goed.

  Bedankt Jan! Je maakt het steeds luidruchtiger voor de binnenstadbewoner!

 6. Mister T

  Fijn !! Eindelijk wordt er in dat donkere ‘schimmige’ hoekje een keer iets gedaan !!

 7. Erwin

  Goed nieuws!

  Dit soort berichten kunnen beter geplaatst worden NAdat de bezwaarperiode is verlopen, nu maak je allerlei dorpse figuren wakker zoals Petra die graag bezwaar maken om bezwaar te maken.

 8. Luuk Upuuk

  Ben benieuwd of ik dan wel met mijn rolstoel vanaf de Voorstraat rechtsaf de Wijde Begijnestraat inkan zonder van het voetpad af te hoeven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).