Rubberbotenfestival Utrecht Drijft deze zomer weer in Veilinghaven | De Utrechtse Internet Courant Rubberbotenfestival Utrecht Drijft deze zomer weer in Veilinghaven | De Utrechtse Internet Courant

Rubberbotenfestival Utrecht Drijft deze zomer weer in Veilinghaven

Rubberbotenfestival Utrecht Drijft deze zomer weer in Veilinghaven
Sfeerfoto evenement Utrecht Drijft in 2018.
Het rubberbotenfestival Utrecht Drijft X Rubberboot Missie komt dit jaar weer terug. Op 29 juni is de tweede editie van het festival in de Veilinghaven in Utrecht.

Het rubberbotenfestival Utrecht Drijft X Rubberboot Missie komt dit jaar weer terug. Op 29 juni is de tweede editie van het festival in de Veilinghaven in Utrecht.

Het begon een aantal jaar geleden met de Rubberboot Missie als een gratis festival door de grachten van de stad, maar dat werd een te groot evenement. Vorig jaar werd het daarom na een jaar afwezigheid omgedoopt tot Utrecht Drijft X Rubberboot Missie. De rubberboten lagen in het water bij de Veilinghavenkade in Utrecht met drijvende barren en een podium met live muziek.

Dit jaar verwacht de organisatie meer deelnemers dan vorig jaar. Thibaud van der Steen, van Nederland Drijft, zegt: “We hebben zoveel enthousiaste reacties gehad naar aanleiding van de eerste editie van Utrecht Drijft dat we een verdubbeling van de bezoekers verwachten. Dat betekent 2.500 tot 3.000 bezoekers.”

De Veilinghaven

Het festival zou vorig jaar eigenlijk in de Catharijnesingel zijn, maar werd op het laatste moment verplaatst naar de Veilinghaven. Er was namelijk kans op vallende takken na lange droogte.

De plotselinge wijziging was een flinke tegenslag voor de organisatie: “Een festival in een week verplaatsen naar een nieuwe locatie is een enorme klus, maar uiteindelijk zijn we het er allemaal over eens dat de Veilinghaven een droomlocatie is voor Utrecht Drijft. Tussen de woonboten, kranen en appartementencomplexen voelt het alsof we dit festival neerzetten in onze eigen Drijft-arena. Geweldig toch!”

Kaarten zijn 14,50 euro en zijn vanaf vrijdag 29 maart om 12.00 uur te koop via het Facebook evenement.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Tinus

  Een verbod op gratis plastic tasjes en door de EU aangekondigd verbod op plastic rietjes en borden vanaf 2020. Past een festival met rubberboten wel in de tijdsgeest van oceanen bezaaid met plasticsoep?
  Een verkeerd signaal van de gemeente om hiervoor een vergunning te verlenen.

 2. cas

  € 14,50… dat ga je toch niet betalen. Je kan de volgende dag gratis ronddobberen met vrienden

 3. w

  jong volwassenen die zich na betaling kinderachtig gaan gedragen..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).