Soenda Festival start kaartverkoop: ‘Er gloort weer hoop’ Soenda Festival start kaartverkoop: ‘Er gloort weer hoop’

Soenda Festival start kaartverkoop: ‘Er gloort weer hoop’

Soenda Festival start kaartverkoop: ‘Er gloort weer hoop’
Foto: Guy Houben.
Na bijna een jaar lang niet kunnen dansen en een zomerseizoen zonder festivals start deze week de kaartverkoop voor Soenda Festival. De organisatie laat weten dat er weer hoop gloort en wil op 28 augustus duizenden mensen ontvangen.

Na bijna een jaar lang niet kunnen dansen en een zomerseizoen zonder festivals start deze week de kaartverkoop voor Soenda Festival. De organisatie laat weten dat er weer hoop gloort en wil op 28 augustus duizenden mensen ontvangen.

Soenda Festival is in mei voor velen doorgaans de aftrap van het festivalseizoen. Aangezien de onzekerheid voor festivals zo vroeg in het seizoen het grootste is, en de organisatie er alles aan wil doen om Soenda Festival dit jaar plaats te laten vinden, is ervoor gekozen om Soenda Festival eenmalig te verplaatsen naar de laatste zaterdag van augustus.

Artiesten

Het festival vindt jaarlijks plaats in de Ruigenhoekse polder. Dit is een recreatieterrein nabij de Gageldijk, op de grens van Utrecht en De Bilt. Vorig jaar werd het festival afgelast vanwege corona, dit jaar hoopt de organisatie dat het toch weer door kan gaan.

Verschillende artiesten hebben al laten weten te willen komen. Zo is er ook dit jaar voor iedere techno- en houseliefhebber – verspreid over zes stages – wel wat om naar uit te kijken. Namen als Nina Kraviz, Max Cooper, Paula Temple, FJAAK, Rebekah, Somewhen, Marcellus Pittman, Miss Djax en SHDW & Obscure Shape staan op het programma.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Foto: Tim Buiting

10 euro

Aanstaande donderdag om 12.00 uur gaan de kaarten in de verkoop. Dit gebeurt op een andere manier dan andere jaren. De organisatie vraagt een aanbetaling van 10 euro waarmee bezoekers een ticket kunnen reserveren.

Op het moment dat de organisatie vanuit de overheid een go krijgt, dan heeft de bezoeker zeven dagen de tijd om het restbedrag te voldoen. Mocht blijken dat het festival niet kan plaatsvinden dit jaar, dan krijgt de bezoeker het tientje ook binnen diezelfde termijn automatisch teruggestort.

Afgelasting

Soenda Festival was een van de vele evenementen die vorig jaar werden afgelast. Op 23 mei 2020 zou het festival eigenlijk hebben plaatsgevonden. De organisatie liet toen weten: “Een jaar zonder Soenda Festival valt ons allemaal zwaar, maar voor nu is het belangrijkste om veilig en gezond te blijven, voor elkaar te zorgen en positief te blijven. We wensen alle getroffenen, de helden in de zorg en iedereen die op zijn of haar manier een steentje bijdraagt om het virus zo snel mogelijk de baas te zijn, ontzettend veel sterkte en kracht toe.”

Met de komst van het vaccinatieprogramma hebben verschillende festivalorganisaties aangekondigd hoop te hebben dat er dit jaar weer mogelijkheden zijn. Maar vooral bij grote festivals is de anderhalvemetermaatregel eigenlijk geen optie. Een groot festival als Lowlands heeft laten weten in februari te besluiten of het feest door kan gaan.

16 Reacties

Reageren
 1. Manou De R.

  10 euro? Ik zet er 10 euro op dat het niét doorgaat. Maak even een pooltje.

 2. Erwin

  Er gloort weer hoop…? Volgens mij zitten we middenin de tweede golf en is een derde aanstaande…
  Dream vooral on, maar volgens mij kunnen we dit jaar qua festivals wederom op onze buik schrijven.

 3. Gerard Brugmans

  Er gloort weer valse hoop, hoe naïef (of opportunistisch) kun je zijn?

 4. Pee

  “Een groot festival als Lowlands heeft laten weten in februari te besluiten of het feest door kan gaan ”
  Allemaal leuk en aardig maar dat beslissen de organisatoren niet.

 5. wollie

  wat pee zegt: Meaujeau kan hooguit in februai beslissen om definitief af te gelasten. beslissen ze niks dan cancelen de artiesten zelf wel.

 6. Peet

  Hoop doet leven
  Maar dit gaat niet door in augustus
  Volgens mij blijven er mutaties komen
  Wellicht kan de horeca as july beperkt open
  Maar festival met mensenmassa’s
  Dream on

 7. Piet

  Hoop is uitgestelde teleurstelling!

  Laten we toch eerst weer eens veilig onze kinderen naar school gaan de ouderen eens een knuffel kunnen geven een keertje naar de kroeg of wellicht op vakantie en als dat een tijdje veilig kan gebeuren misschien weer eens een festival organiseren.

 8. Koel Hoofd

  Zijn ze serieus?
  Optimistisch maar onrealistisch.plan.
  Er dreigt een avondklok!

 9. W.

  Waar baseren zij dit op? Er is vooralsnog weinig reden om aan te nemen dat het op korte termijn beter wordt dan 2020, integendeel…Er gloort misschien weer hoop door de komst van vaccins, maar voordat dat echt impact heeft op de manier waarop we kunnen leven zijn we echt al een stuk verder.

 10. G.H.

  De azijn vloeit weer rijkelijk bij de zure horde… ik vind het een mooie opzet van
  Soenda, en ook getuigen van realisme.

  Immers, het doel is steeds geweest: kwetsbaren beschermen en de zorg niet overbelasten. Als de kwetsbare groepen zijn ingeënt, nu voorzien voor mei-juni, dan zou daaraan zijn voldaan. Als je buiten die groep valt en niet obees bent, kom je vrijwel nooit in het ziekenhuis terecht met corona.
  Dan is een festival 2 maanden later, al dan niet i.c.m. een sneltest om binnen te komen, best een reële mogelijkheid.

 11. Ronald

  Heerlok! Koppig enthousiasme! Kin ophoog, borst vooruit, billen tegen elkaar en fantaseren over betere tijden! Dat is de spirit die het leven leuk maakt! Ik koop die ticket en als het alsnog niet doorgaat is het for the best.

  “Hoop is uitgestelde teleurstelling.”
  Alsjeblieft zeg… dat is de meest depressieve one-liner ooit.

 12. Uuutje

  Dit jaar wordt er al geëxprimenteert met zogenoemde fieldlabs, om ook tijdens Covid te experimenteren met evenementen en publiek bij evenementen. Juist om in kaart te brengen hoe virussen zich buiten verspreiden, maar ook om te kunnen testen of je alleen gevaccineerden kan toe laten of kan oefenen met het doen van sneltesten aan de poort.

  Misschien heeft Soenda wel een aanvraag gedaan om fieldlab te zijn en is het zeker niet ondenkbaar dat zij dit voor oktober te kunnen doen (het festivalseizoen). Het enige dat dan kan gebeuren is dat de aanvankelijk geplande datum i.v.m. de Engelse variant verzet moet worden. Verder hebben de kopers van het kaartje er wel gewoon begrip voor als het evenement verzet wordt of als zij hun geld terug krijgen bij het niet door gaan.

  Sjeminee. Wat zijn sommige rotsvaste reaguurders hier zielig en zuur zeg. Wat een leven hebben die mensen. Die zitten echt te veel met hun hoofd in de media (die ze dan ook nog vaak verafschuwen, dit terwijl hun eigen mediaconsumptie vaak het probleem is> ga lekker buiten wandelen en zet die apparaten gewoon lekker uit; of nog beter: doe een dansje, thuis> en als het weer kan met anderen, op bijv. Soenda 🙂 )

 13. Stadsie

  Voor 10 euro krijg je een sneltest en dan heerlijk samen de wei in! Dat sneltesten kan zoveel sneller en efficiënter alleen moet het hier in Holland iets medisch zijn.

 14. Trol

  Azijn vloeit hier rijkelijk. Is het plan wat voorbarig? Misschien. Kan het kwaad? Nee. Heeft iemand hier last van? Nee. Moet je een kaartje kopen? Nee. Iets positiefs aan het eind van de tunnel. Zou de overheid iets van kunnen leren, ipv volledig op de negativiteit te zitten.

 15. HArry

  Op basis van de uitspraak van Rutte en Kaag van “Building Back Better” is de kans groter dat ze naar de malle moer gaan. Eerst moet alles worden afgebroken. En dat gaat al heel lekker zo.

 16. Katjing

  @ HArry

  Bespaar je me complotgewauwel. Ga maar op zoek naar Lange F. En je weet waar het Museumplein is. veel plezier daar, maar vermoei ons er niet mee.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).