Straatweg krijgt eigen hotspot met pizzabar Satriale’s: “Wij geloven in deze wijk” | De Utrechtse Internet Courant Straatweg krijgt eigen hotspot met pizzabar Satriale’s: “Wij geloven in deze wijk” | De Utrechtse Internet Courant

Straatweg krijgt eigen hotspot met pizzabar Satriale’s: “Wij geloven in deze wijk”

Straatweg krijgt eigen hotspot met pizzabar Satriale’s: “Wij geloven in deze wijk”
Ergens volgende maand is de Amsterdamsestraatweg, ter hoogte van de Plantage, een mooi restaurant rijker. Dan opent in een monumentaal pand Pizzabar Satriale’s. Een plek die de wijk wel kan gebruiken. “Voor al die jonge gezinnen hier is er momenteel weinig keus.”

Ergens volgende maand is de Amsterdamsestraatweg, ter hoogte van de Plantage, een mooi restaurant rijker. Dan opent in een monumentaal pand Pizzabar Satriale’s. Een plek die de wijk wel kan gebruiken. “Voor al die jonge gezinnen hier is er momenteel weinig keus.”

Initiatiefnemers van het nieuwe concept zijn geen onbekenden in de wijk. Als franchisenemers van de bekende koffieketen aan de overkant weten
Nienke Kroneman en Dave Kieft wat er speelt in de buurt. “We zagen al langer dat er in het pand tegenover ons steeds werd gewisseld van eigenaar. Toen wij afgelopen september eens informeerden hoe de zaak ervoor stond, bleek dat het mogelijk was om het pand te betrekken. In november konden we het al overnemen.”

Als invulling viel de keuze op een pizzabar. Eentje met een spectaculaire houtoven en speciaal gepatenteerd deegsoort uit Italië. “Dit deeg wordt maar door één bedrijf in de wereld gemaakt en mag je alleen bestellen als je een speciaal opgeleide pizzabakker in huis hebt. En laten wij die toevallig in hebben,” vertelt Kieft trots. “Het is een speciale mix van tarwe, soja en rijst wat langer gerijpt is dan normaal en daardoor lichter verteerbaar en dus gezonder is,” vult Kroneman aan.

Deze ervaren pizzabakker moet leren werken met de enorme houtoven die de twee hebben laten bouwen voor hun zaak. “En dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt,” zegt Kieft. “Omdat je niet precies weet op welke temperatuur je bakt en de pizza maar aan één kant wordt verhit, zal er in het begin even het nodige uitgetest moeten worden. Maar daar staat tegenover dat een houtoven als grote voordelen heeft dat het pizzadeeg veel beter gaar wordt en een veel mooiere smaak krijgt.”

Dave Kieft en Nienke Kroneman. Foto: DUIC
Dave Kieft en Nienke Kroneman. Foto: DUIC

Geschiedenis

Naast de houtoven moeten de muren en het plafond in het oog springen. “Hiervoor laten we iemand speciaal de geschiedenis van deze plek, van pizza en van het Tsjechische pils Urquell, wat wij gaan serveren, uittekenen en schrijven,” zegt Kroneman. “Ook wordt de bar verlengd waardoor er een groep van vier aan de bar kan eten.”

Hoewel de Amsterdamsestraatweg niet altijd even positief in het nieuws komt zijn Kieft en Kroneman juist wel te spreken over de locatie en de wijk eromheen. “Wij wonen al lang in deze buurt en er wonen hier veel studenten, starters en jonge gezinnen. Voor deze doelgroep is er momenteel alleen restaurant Gys in de buurt,” zegt Kroneman. “Wij geloven echt in deze wijk. Deze buurt ontwikkelt zich momenteel net zoals dat eerder in Lombok is gebeurd.”

Pizza Coquille

In Satriale’s gaan alleen pizza’s geserveerd worden. “We hebben natuurlijk ook voor- en nagerechten. Er komen zo’n veertien soorten pizza’s op de kaart. De helft hiervan zullen ‘traditionele’ pizza’s worden. De andere helft van de kaart zal wat experimenteler worden. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld pizza met coquilles. Het is een beetje vloeken in de Italiaanse keuken, maar daarvoor zitten we hier ook in Nederland,” zegt Kieft. “Je moet ook niet verbaasd opkijken als er in aspergetijd een pizza flamande op de kaart staat.”

Het streven van het stel is om 8 maart open te gaan. Een foutje in het opmeten van de bar heeft echter al wat onnodige tijd gekost. “En aangezien ik de rest van de zaak ook heb opgemeten, kan het zomaar zijn dat er nog iets niet klopt,” lacht Kieft. In dat geval zal het restaurant waarschijnlijk een week later open gaan.

4 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Inderdaad leuke mensen, heb er wel een koffie gedronken, wens ze veel succes met ondernemen.

 2. cico

  Jammer, ik hoopte nou net op een nieuwe massagesalon, kapper of kebabzaak. Daar zijn er zo weinig van in die buurt.

 3. Hinde

  Wat leuk! Gefeliciteerd Dave en Nienke en kan niet wachten om een pizzatje te komen eten in ons mooie buurtje

 4. Joe

  Leuk hoor. Wordt nog wat daar. De volgens ons lekkerste Thai van Utrecht (Thai Chili) zit ook om de hoek!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).