Theaterfestival De Parade in Utrecht gaat gewoon door, ondanks coronamaatregelen Theaterfestival De Parade in Utrecht gaat gewoon door, ondanks coronamaatregelen

Theaterfestival De Parade in Utrecht gaat gewoon door, ondanks coronamaatregelen

Theaterfestival De Parade in Utrecht gaat gewoon door, ondanks coronamaatregelen
Foto: Sofie Simao
Het jaarlijkse theaterfestival De Parade kan binnen de huidige coronamaatregelen deze zomer weer plaatsvinden in Utrecht. Van 23 juli tot en met 8 augustus staan de theatertenten in Utrecht, zij het in een aangepaste vorm.

Het jaarlijkse theaterfestival De Parade kan binnen de huidige coronamaatregelen deze zomer weer plaatsvinden in Utrecht. Van 23 juli tot en met 8 augustus staan de theatertenten in Utrecht, zij het in een aangepaste vorm.

De Parade liet in mei van dit jaar al weten het programma voor deze festivalzomer rond te hebben. In vier grote theatertenten kan het publiek twee voorstellingen bekijken en daarnaast is er eten en drinken. 

Het festivalterrein is zo ingericht dat bezoekers anderhalve meter afstand kunnen houden van andere bezoekers. De kaartjes, zogenoemde Parade-pakketten, moeten van tevoren gekocht worden. Op de bonnefooi naar het theaterfestival is dus niet mogelijk.

Steun

In januari van dit jaar werd bekend dat De Parade het moeilijk had. Utrecht en de drie andere grote steden hebben toen geld vrijgemaakt om het festival te kunnen behouden op hun vaste locaties in de Randstad.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. bakfiets

  Subsidie subsidie subsidie mooi dat deze organisatie die praktisch alleen maar werkt met ZZP en freelance constructies risicoloos kan ondernemen! Laten we structurele en fundamentele culturele instelling subsidiëren svp

 2. cas

  tsja, is natuurlijk zonde als je maar geld en subsidie hierin blijft pompen en ze laten verstek gaan…. Zal de burgemeester weer een leuke selfie gaan maken?

 3. Baliekluiver

  Dit wordt dus het volgende ‘inschattingsfoutje’, kennelijk heeft mevrouw Dijksma haar lesje nog steeds niet geleerd. In België riskeert een kroegbaas al hoge boetes en zelfs gevangenisstraf als hij zijn klanten niet heel streng in de gaten houdt. Moeten we dat hier niet ook gaan invoeren voor de organisatoren van dit soort superspread evenementen?

 4. Scherpschutter

  Waarom zou dit festival niet kunnen doorgaan? Het is volledig in de open lucht, dus daar kan werkelijk niets misgaan.

 5. Jasper

  @Scherpschutter: ben je al wezen kijken? Kwam er toevallig net langs, het is buiten ja, maar daar is ook alles mee gezegd. Iets met bomen, tenten, lekker close…

 6. Peet

  Burgemeester Dijksma,,,heeft nog niet geleerd van de ( inschattingsfout) van het verkniptfestival
  Ik begrijp best dat burgemeester Dijksma het burgemeesterschap nog niet onder de knie heeft
  Maar wij als burgers mogen toch aannemen, dat burgemeester Dijksma medewerkers heeft , die haar helpen adviseren etc

 7. Bernhard

  Mooi dat dit doorgaat. Ik wil, net als zovelen, verder met m’n leven en ben bereid het risico te nemen dat ik in het ziekenhuis terecht kom. Eindeloze lockdowns en andere vrijheidsbeperkende maatregelen zijn geen langetermijnoplossing.

 8. Scherpschutter

  @Jasper

  Nee, niet gezien. Maar als dat al zo is, dan zie ik nog steeds geen reden om het festival af te lassen. Als u geen risico wil lopen dan moet u zichzelf op zolder opsluiten en vooral niet naar een festival gaan natuurlijk. Wie wel naar een festival gaat accepteert het kleine risicootje.

  Waar heb je nog gedwongen aflastingen voor nodig? Je kunt jezelf prima beschermen.

 9. Scherpschutter

  @Bernhard 17:36

  Over uw eigen leven beslissen?! Hoe durft u…. 😉

 10. Koel Hoofd

  @Bernhard
  Dus je bent bereid om het risico op langdurige arbeidsongeschiktheid te lopen zodat je moet leven op kosten van de samenleving om een paar uurtjes vermaakt te worden?
  Ben je dan ook bereid om meer loonbelasting te betalen, of werk je nu ook al niet?

 11. Baliekluiver

  @Bernhard: jij bent bereid het risico te nemen dat IK in het ziekenhuis terecht kom, dat is waarom jouw houding letterlijk asociaal is. Wanneer gaan ikke-ikke-ikke typjes zoals jij het destructieve mechanisme van een pandemie nou eens begrijpen?

 12. Hns

  Ha, krijgen we daarna dan een parade op de ic?? Zal de zorg leuk vinden. Knap aso als je naar dat festival gaat in deze tijd. Zelfs al heb je je prikken gehad.

 13. Steve

  Ook de Parade zal verknipt worden.
  Onbegrijpelijk dat dit nog steeds in het Moreelsepark word gehouden.
  Hoe kan het dat die oude Parade vrachtwagens door de milieuzone rijden en niet beboet worden?
  Ze staan ook lekker in het gras van het parkje op de Laan van Puntenburg.
  Dat mag blijkbaar wel?
  Organiseer de Parade nou eens in Leidse Rijn.
  Daar past het veel beter.

 14. GeeWee

  Het mooie van de Parade was dat je rond vijf uur/ half zes binnendruppelde. Samen met vrienden wat eten en ter plekke bepalen welke voorstelling je wilt zien (vaak voor max 8 euro). Nu moet je een ‘pakket’ met diner kopen van bijna 60 euro of 40 euro voor de avond vanaf 9 uur. Ik snap dat corona ervoor zorgt dat een andere opzet nodig is, maar zo verliest het wat mij betreft heel erg z’n charme. Benieuwd naar de bezoekersaantallen met deze formule. En tegelijkertijd: hopelijk volgend jaar weer terug in de vertrouwde opzet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).