Theaterfestival De Parade komt deze zomer naar Utrecht Theaterfestival De Parade komt deze zomer naar Utrecht

Theaterfestival De Parade komt deze zomer naar Utrecht

Theaterfestival De Parade komt deze zomer naar Utrecht
Foto: Sofie Simao
Als de coronamaatregelen het toelaten komt theaterfestival De Parade deze zomer weer naar Utrecht. Het festival laat weten dat het schema rond is en alles geregeld is. Van 23 juli tot en met 8 augustus staan de theatertenten in Utrecht.

Als de coronamaatregelen het toelaten komt theaterfestival De Parade deze zomer weer naar Utrecht. Het festival laat weten dat het schema rond is en alles geregeld is. Van 23 juli tot en met 8 augustus staan de theatertenten in Utrecht.

Het festival zal dit jaar wel in aangepaste vorm te bezoeken zijn. De Parade bouwt vier grote theatertenten op waar het publiek twee voorstellingen kunnen bekijken en wat kunnen eten en drinken. Op voorhand moeten er kaartjes gekocht worden, zogenoemde Parade-pakketten, op de bonnefooi naar het theaterfestival zal dus niet mogelijk zijn.

Bezoek aan het festival is straks zo ingericht dat theaterliefhebbers anderhalve meter afstand kunnen houden van andere bezoekers.

Steun gemeente

Eerder dit jaar werd bekend dat De Parade het moeilijk had. Utrecht en de drie andere grote steden hebben toen geld vrijgemaakt om het festival te kunnen behouden op hun vaste locaties in de Randstad.

De vier gemeenten ondersteunen De Parade vanuit de coronasteunpakketten voor de cultuursector of de bestaande cultuur- of festivalbudgetten. In totaal gaat het om 425.000 euro; 345.000 euro vanuit de coronasteunpakketten van Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en 80.000 euro uit de reguliere cultuur- of festivalbudgetten van Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De Parade is normaal gesproken een festival dat zonder subsidie kan rondkomen.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Op AD.nl staan meer details:
  Festivalbezoekers, die komende zomer naar De Parade in Utrecht willen, kunnen alleen een kaartje kopen voor een prijzig combipakket. Met zo’n Paradepakket woont de bezoeker twee voorstellingen bij, in combinatie met een drankje en een diner. Een ander, goedkoper pakket biedt twee voorstellingen in combinatie met een drankje en wat hapjes. De prijzen voor de pakketten zijn respectievelijk 75 en 57,50 euro voor voorstellingen met een diner, en 39,50 euro voor late nightshows met een hapje.

 2. JvS

  Goed dat de gemeente ze zoveel gespekt heeft dat ze de aankomende keer het feestje nog net iets inclusiever kunnen maken dan voorheen.
  Kunnen alle yuppen lekker met een kan Sangria en wat scropino’s icm een prijzig pakket even cultuur snuiven. En kan hierdoor al het plebs lekker buiten de hekken blijven en heb je er geen last meer van.

  Het was druk en het werd ieder jaar drukker op de parade. Maar om zo de rust weer terug te laten keren.. Je moet het maar durven.

 3. Yung Yup

  Het plebs moet lekker zelf weten waar het zijn geld aan uitgeeft, JvS. Als ze van theater houden hebben ze inderdaad best een dure hobby. Ze kunnen ook een kaartje kopen voor FC Utrecht, wat zonder gemeentesteun niet meer had bestaan.

 4. JvS

  @Yung Yup. Dat was een lening, geen steun. Je denkt toch niet dat de Parade iets terug gaat betalen?

 5. Vincent

  Grappig dat je dat zo zegt, JvS. Ik begrijp dat het dus uitmaakt of een ‘lening’ wordt terugbetaald of niet. Je had alleen vooraf even moeten uitzoeken of FC Utrecht alles heeft terugbetaald. Tip: sla DUIC van 31 augustus 2015 er eens op na.

 6. Uuutje

  Dat zijn toch helemaal geen dure prijzen. Dingen kosten nu eenmaal geld,. Het is namelijk werk van mensen. Dat dingen in de culturele sector heel vaak gratis en goedkoper worden aangeboden komt juist doorgaans (normaal gesproken niet bij de Parade) door subsidies. Maar dat is ook niet goed volgens exact dezelfde reaguruders.

  De Parade krijgt een eenmalige subsidie (al is het 2x, word ik nog niet boos), juist om haar voortbestaan te garanderen. Juist omdat het Utrecht veel brengt, die Parade. Ook mensen die rondom hun bezoek een beetje in de stad rondhangen. Levert gewoon geld op. De parade betaalt ook voor gebruik gronden aan de gemeente Utrecht.

  Wel eens naar de prijs van een dagje Efteling gekeken? Kom je hoger uit, inclusief eten en parkeren en entree. Zeker als je met een gezin gaat.

 7. JvS

  Ik haal er niks hij. Dat doet iemand anders. Ga vooral door met appels en peren vergelijken.
  En geniet straks van je kannetje.

  Dat sommige het geen dure prijzen vinden.. Kijk vooral in je eigen portemonnee en kijk niet verder.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).