Thirty030 viert heropening Utrechts nachtleven met postercampagne Thirty030 viert heropening Utrechts nachtleven met postercampagne

Thirty030 viert heropening Utrechts nachtleven met postercampagne

Thirty030 viert heropening Utrechts nachtleven met postercampagne
Max Trienekens, Bente van Hintum, Tim van Berkel en Esther van Diepen (ambassadeurs Thirty030 en initiatiefnemers project).
Het Utrechtse platform Thirty030 heeft posters in de stad opgehangen om daarmee de heropening van de nachtclubs te vieren. Na 15 maanden gesloten te zijn geweest, mochten de clubs afgelopen weekend weer gasten ontvangen.

Het Utrechtse platform Thirty030 heeft posters in de stad opgehangen om daarmee de heropening van de nachtclubs te vieren. Na 15 maanden gesloten te zijn geweest, mochten de clubs afgelopen weekend weer gasten ontvangen.

Onder de noemer ‘Nog even en de nacht gaat weer leven’ viert Thirty030 de heropening van het Utrechtse nachtleven. Via een postercampagne met daarin een speciale rol voor WAS., TivoliVredenburg, de Helling, EKKO, BASIS en ACU wordt het belang van een levendige nacht benadrukt.

“Geen trillende bas, flitsende lichten en een plek om jezelf te verliezen. Dat hebben wij als jongeren heel erg gemist de afgelopen maanden”, zegt Tim van Berkel, ontwerper van de posters en een van de initiatiefnemers van de campagne.

Enthousiast

Frank Brouwer van De Helling zegt enthousiast dat hij nu weer evenementen mag organiseren. “Wij kunnen niet wachten op onze eerste clubnacht en vinden het tof dat Thirty030 daar op deze manier aandacht aan besteedt, bovendien zijn we blij om in zo’n goed gezelschap in de stad te hangen.”

De nieuwe coronaversoepelingen zijn zaterdag ingegaan. Hierdoor konden clubs, discotheken en podia na 15 maanden gesloten te zijn geweest de deuren weer wagenwijd openen. De anderhalvemeter mag zelfs losgelaten worden, als bezoekers een negatieve coronatest kunnen laten zien. Club BASIS aan de Oudegracht trapte dit weekend af door op zaterdag om 00.01 uur een feest te organiseren.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  Een schaamteloze keiharde klap in het gezicht van degenen die op enige manier slachtoffer zijn geworden van deze pandemie en vooral ook van de mensen — ook ouderen van 60+ ! — die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn. Hoe gevoelloos kun je zijn?

 2. Scherpschutter

  Wat bizar. Een geheel door de belastinbetaler gefinancieerd marletingbureau dat geheel en alleen reclame maakt voor subsidieslurpers die vrijwel ook geheel en alleen door de belastingbetaler in leven worden gehouden.

  Je zou maar eigenaar zijn van een belastinbetalende nachtclub in Utrecht. Je financieert de strop om je eigen nek.

 3. MJPD

  Prima, gooi de boel weer open en laat de angstkapjes op hun zolderkamers blijven.

 4. BW

  @Lexus
  Wat is daar schaamteloos aan? De regels staan dit inmiddels weer toe en hebben zij dan niet het recht om hun leven weer op te pakken na 1,5 jaar met allerlei (terecht ingevoerde) beperkingen te hebben geleefd vanwege een virus waarvan ze zelf waarschijnlijk nauwelijks last hebben? Mij dunkt dat die groep zelf ook best een offer heeft gebracht.

 5. Rustigjongens

  Het gaat om een paar posters hè, Lexus en Ss. Strop om de nek, klap in het gezicht, bewaar wat geweldsmetaforen voor als er eens iets echt ergs gebeurt.

 6. Lexus

  @BW en Rustigjongens: de pandemie vergt wereldwijd nog steeds honderdduizenden slachtoffers en het ziet er niet naar uit dat dit snel afgelopen zal zijn. Heel veel verantwoordelijk handelende regeringen zien dit in, houden genomen maatregelen vooralsnog in stand en voeren zelfs nieuwe in, te meer omdat zich een nieuwe, besmettelijker variant van het virus aan het verspreiden is. Maar in Nederland is een beetje terughoudendheid en het in acht nemen van een paar verstandige regels kennelijk al te veel gevraagd. En omdat een deel van de bevolking zich niet meer aan die regels wil houden, laten we ze niet alleen los, maar wordt dat “losgaan” door sommigen ook nog gepropageerd. Kwetsbaren hebben, gezie enkele reacties hierboven, pech gehad. Wat een fijne samenleving hebben we inmiddels toch…

 7. Rustigjongens

  @Lexus: Het is steeds zo geweest dat een deel van de bevolking zich niet aan de regels wil houden. Dat is volgens mij nu niet ineens de reden dat de regels worden losgelaten. Honderdduizenden, tienduizenden, duizenden wereldwijd die nog slachtoffer worden, het klinkt imposant, maar wanneer is het punt bereikt dat de levens van niet-kwetsbaren ook weer prioriteit krijgen?

  Er blijven altijd mensen die zo kwetsbaar zijn dat vaccineren en, als men wil, nog steeds een mondkapje dragen niet helpt. Vraag mij desnoods om wekelijks boodschappen te doen. Maar de hele samenleving nog steeds op slot voor die krimpende groep, dat is niet meer te verkopen. Ik ben dus voor de vrijheid om wat posters op te plakken.

 8. BW

  @Lexus
  Als de regels versoepeld zouden zijn omdat een deel van de bevolking zich er toch niet aan houdt (quod non), dan hadden de regels onmiddellijk na invoering al afgeschaft kunnen worden, want een groep hardnekkige wappies is er altijd geweest. De regels zijn wél versoepeld omdat de besmettingscijfers en de IC bezetting dat toelaten. Mocht het aantal besmettingen toch weer toenemen, dan zullen er ongetwijfeld nieuwe maatregelen volgen en tot die tijd is hier niets mis mee.

 9. Gaisdingendoen

  Leuk idee zo’n campagne. Alleen jammer dat alleen de basis daadwerkelijk iets georganiseerd heeft.

 10. Lexus

  @Rustigjongens en BW: ik vraag niet om de samenleving op slot te doen, integendeel, maar wel om duidelijke regels, die ook nageleefd en zo nodig gehandhaafd worden. Nu is al duidelijk dat de regels in het algemeen en dus voor het uitgaan, zoals het vooraf testen, massaal overtreden worden. En dan heb ik het nog niet gehad over het reisgeile gedrag van veel Nederlanders. Wat de besmettingen betreft: pas na enkele weken wordt duidelijk of en hoe het aantal is toegenomen. Gecombineerd met de massale overtredingen van de regels hier in het land en de zeer besmettelijke deltavariant van het virus voorzie ik in de loop van de zomer een volgende besmettingsgolf. En dan zijn we weer verder van huis en moeten de versoepelingen worden teruggedraaid.

 11. Bernhard

  Leuke campagne. Mooi dat we weer kunnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).