Tijdelijk stadsstrand in voormalige gevangenis Wolvenplein komt weer terug | De Utrechtse Internet Courant Tijdelijk stadsstrand in voormalige gevangenis Wolvenplein komt weer terug | De Utrechtse Internet Courant

Tijdelijk stadsstrand in voormalige gevangenis Wolvenplein komt weer terug

Tijdelijk stadsstrand in voormalige gevangenis Wolvenplein komt weer terug
De Copacabajes komt deze zomer weer terug in het Wolvenplein met een pop-up stadsstrand. Net als vorig jaar wordt de luchtplaats van de voormalige gevangenis omgetoverd tot strand.

De Copacabajes komt deze zomer weer terug in het Wolvenplein met een pop-up stadsstrand. Net als vorig jaar wordt de luchtplaats van de voormalige gevangenis omgetoverd tot strand.

Vanaf 4 juli tot en met 2 september is de Copacabajes open voor publiek. Bezoekers kunnen met de voeten in het zand een kop koffie of een koud biertje drinken. Daarnaast zullen er ook verschillende evenementen worden georganiseerd zoals filmavonden, barbecues en exposities.

Het stadsstrand is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
  1. Gerard Brugmans

    Van belang voor omwonenden is vooral de sluitingstijd, mogen we die ook nog vernemen? Die luchtplaats is een grote klankkast die het lawaai van dit stadsstrand royaal over de buurt verstrekt. Dit is weer een voorbeeld van het pretparkbeleid van de gemeente Utrecht, en hier ligt ook een verband met de discussie onder het actuele DUIC bericht over Lepeltje Lepeltje op Lepelenburg. Beste fans van festivals en feesten, het is dus echt waar: omwonenden zitten in een doorlopende stroom van evenementen, het gaat helemaal niet om incidenten zoals organisatoren en vergunningsambtenaren steeds beweren!

  2. Fabian

    Gerard wil jij echt beweren dat een omwonende van het wolvenplein ook last heeft van lepeltje lepeltje 2 km verderop?

    Een rondje om de singel is 5 km. Dat er daarbinnnen activiteiten zijn leidt toch niet direct tot overlast van het hele centrum. Een feestje op het Neude merk je vast op Tolsteegbarrière niet.

  3. PP

    Hey Gerard

    Tipje, kijk op de website van de gemeente Utrecht of bel ze desnoods op. Op de website worden zaken omtrent festivals best duidelijk vooraf aangegeven. Kennelijk ben jij steeds verrast als er een artikeltje op DUIC verschijnt. De activiteitenkalender voor een bepaald jaar is ruim vooraf beschikbaar en te raadplegen op de website van de gemeente. Daar staan ook regels, richtlijnen, vergunningseisen etc..

    Utrecht heeft, weliswaar minder, maar nog steeds heeft een aanzienlijk deel van de bevolking op D’66 gestemd. Wil je geen verpretparking? Tja, dan moet D’66 uit het college lijkt me. Diie hebben o.a. Amsterdamse krachten de partij ingevlogen en het zou me niks verbazen als ook zij met name achter de lobby van het in dienst nemen van de voormalig IAmsterdam-man zaten. Utrecht krijgt het beleid waar voor gekozen is. Voor sommige mensen helaas, maar het is wel waar.

    Je had toch last van Lepeltje Lepeltje? Daar was je toch omwonende, maar nu lijkt het alsof je hier woont?

    Apart dat je het geluid van Lepeltje Lepeltje, dat nauwelijks muziekoptredens of harde muziek kent overigens, helemaal daar hoort. Erg knap.

    Omwonenden van park Lepelendburg zijn helemaal niet dezelfde omwonenden als van Wolvenplein dus zitten ze helemaal niet in een doorlopende stroom van evenementen. Zowel park Lepelenburg en al helemaal Wolvenplein kennen nauwelijks tot geen evenementen.

    Jouw punt is een algemeen punt dat JIJ vindt dat er te veel festivals zijn in Utrecht, dat kan een legitiem punt zijn. Maar richt je dan niet op toch echt individuele gevallen en artikelen en stuur bijvoorbeeld een ingezonden brief naar DUIC. Verder lijkt het erop of je geen enkele tolerantie hebt en je komt nogal zuur en gefrustreerd over op mij. Evenementen zijn altijd van de stad geweest. Vroeger had je bijvoorbeeld veel meer straat- en buurtfeesten met toch ook echt de nodige overlast, voor met name hen die die niet meededen.

    Nu zul je wel weer heerlijk verongelijkt gaan lopen doen, vooral op mij, de man, gaan spelen en vooral al mijn argumenten negeren, maar whatever.

  4. Henk

    @ PP

    Wat ben jij een kletsmajoor zeg. Ik ben binnenstadsbewoner en afgelopen week hebben we VvE vergadering gehad. Ik kan je verzekeren dat IEDERE bewoner bij ons langzamerhand vindt dat het genoeg is met die festivals. Een greep uit de feestjes de afgelopen weken. Eind mei: Lentebock, Domplein. Week daarna: Ledig Erf. Zaterdag 9 juni: Lepelenburg, iets met een studentenvereniging. 16 Juni: Canal Pride, hele binnenstad. 17 Juni: singel swim, Lepelenburg. Afgelopen weekend: Home ride, Domplein. Komend weekend: Lepeltje lepeltje, Lepelenburg. En zo gaat het maar door. Dit betreft dus allemaal evenementen met versterkte muziek. Versterkte muziek waar wij als binnenstadsbewoners ongewild en ongewenst continue van mogen genieten. Is dat nou zoveel gevraagd, iets meer aandacht voor het woongenot en iets minder ruimte voor feesten en partijen?

  5. Wolvenbuur

    Ik woon er schuin tegenover. Niet alleen ik, maar ook vele andere omwonenden vinden het super leuk dat het stadsstrand weer terugkomt en er levendigheid is in de oude gevangenis.

  6. David

    @PP, ik vrees dat je slecht geïnformeerd bent ter zake van het Wolvenplein. De situatie aldaar is toch anders dan in de publieke ruimte van Lepelenburg. Als omwonende kan ik je verklappen dat er iedere week verscheidene evenementen plaats hebben op het Wolvenplein en dat inmiddels wel degelijk van een doorlopende stroom gesproken kan worden. De voormalige gevangenis wordt door een commerciële partij (succesvol) geëxploiteerd. Zo worden er velerlei feesten en een breed scala andersoortige activiteiten georganiseerd, waarvan de ene tot serieuze overlast leidt en de andere weer niet. Die overlast bestaat trouwens eigenlijk nooit uit muziek, maar zit meer in de dynamiek van een bewegende mensenmassa in samenhang met het feit dat de omgeving van het complex nog immer is ingericht voor de vroegere serene rust die de aanwezigheid van de gevangenis met zich meebracht in een woonbuurt. In ieder geval voor het overgrote merendeel van de evenementen hier geldt sowieso geen vergunningplicht en zul je dus ook niet terugzien op een evenementenkalender. Wat mij betreft merk je terecht op dat het stemgedrag van de Utrechter mede debet is aan het pretparkbeleid van de gemeente. Het jammere is dat een direct getroffen individu daar zo weinig mee kan en zijn bezwaren snel gebagatelliseerd ziet worden. Los van de vraag of die bezwaren terecht zijn.

    @Fabian, afstand Wolvenplein – Lepelenburg is ongeveer 1 km. Geluid met een bron op het Westplein (de moskee) op iets minder dan 2km bereikt geregeld mijn tuin ondanks de tussenliggende bebouwing.

  7. Fabian

    David,

    Er is een verschil van bereiken en hinder ondervinden. Ik hoor in de verte de moskee bij een bepaalde wind. Op datzelfde moment maken de kinderen van de buren meer geluid in de tuin. Ik heb er heel veel moeite mee dat een gebied binnen een straal van 2,5 km als een geheel wordt gezien. Het gaat er bij mij niet in dat iemand op de lange Nieuwstraat last heeft van het filmfestival op het Neude.

    Het wolvenplein hoor ik echt helemaal nooit en dat scheelt nog geen 200 meter.

  8. Yoshua

    Ik zal wel een zielig triest mens zijn.
    Woon op 100 meter van lepelenburg en ongeveer 700 meter van het wolvenplein.
    200 meter van de maliekermis.
    Ik heb absoluut nergens overlast van, ik hoor wel eens geluiden, zelfs om 4 uur in de nacht van zingende vogels.
    Maar kan mij daar niet om ergeren.
    Volgens mij is het zo dat wanneer je opgefokt vol adrenaline scherp gaat luisteren of er iets te horen valt, je dan boos wordt omdat je ergens iets hoort.
    Als ik mij niet prettig voel ga ik meestal vrijen met mijn meisje.
    Zouden de mensen die overlast ervaren misschien een moeten doen met hun eigen meisje of mannetje.

  9. Lombokker

    @David en @Fabian

    Goh, dus jullie kunnen de moskee op het Westplein op 2 en 2,5 km afstand nog horen. Zelf woon ik er 700 meter vanaf. Een oproep die weliswaar maar 4 á 5 minuten duurt; maar zelfs met de ramen dicht en de radio aan nog duidelijk te horen. En dat al ruim driekwart jaar twee maal per dag, ik begin er zo langzamerhand poepflauw van te worden.

    Zo zie je maar, niet alleen in de binnenstad is er reden tot klagen.

  10. Thomas J.

    Heren , en voor zover op dit forum ook aanwezig, dames. Ja, het gaat over de geluidsoverlast die al die festivals en feesten veroorzaken. Maar het probleem zit veel dieper. Het gaat om de algemene leefbaarheid voor de binnenstadsbewoners. We hadden de Utrecht marathon, waarbij de binnenstad ontoegankelijk was. We krijgen nog de Maliebaanrun, Singelloop, meidenrun, en whatever.

    Afgelopen zaterdag was de bushalte Lange Nieuwstraat afgeplakt omdat door een evenement de lijn uit de dienstregeling genomen was. Was die Home Ride, denk ik. “Helaas kunnen wij geen alternatief bieden” stond erop. Dito een paar weken geleden bij de Canal Pride.

    Kennelijk wordt het door het gemeentebestuur als volstrekt normaal en dus acceptabel gezien dat de binnenstad voor bewoners en bezoekers ontoegankelijk wordt als er een ‘evenement’ is.

    Wat is dit voor een stad, die aan feestvierders meer belang toekent dan aan haar bewoners??

  11. Thomas J.

    Heren , en voor zover op dit forum ook aanwezig, dames. Ja, het gaat over de geluidsoverlast die al die festivals en feesten veroorzaken. Maar het probleem zit veel dieper. Het gaat om de algemene leefbaarheid voor de binnenstadsbewoners. We hadden de Utrecht marathon, waarbij de binnenstad ontoegankelijk was. We krijgen nog de Maliebaanrun, Singelloop, meidenrun, en whatever.

    Afgelopen zaterdag was de bushalte Lange Nieuwstraat afgeplakt omdat door een evenement de lijn uit de dienstregeling genomen was. Was die Home Ride, denk ik. “Helaas kunnen wij geen alternatief bieden” stond erop. Dito een paar weken geleden bij de Canal Pride.

    Kennelijk wordt het door het gemeentebestuur als volstrekt normaal en dus acceptabel gezien dat de binnenstad voor bewoners en bezoekers ontoegankelijk wordt als er een ‘evenement’ is.

    Wat is dit voor een stad, die aan feestvierders meer belang toekent dan aan haar bewoners??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).