Tips voor ouders en kinderen: schaatsen, expeditie en meer | De Utrechtse Internet Courant Tips voor ouders en kinderen: schaatsen, expeditie en meer | De Utrechtse Internet Courant

Tips voor ouders en kinderen: schaatsen, expeditie en meer

Tips voor ouders en kinderen: schaatsen, expeditie en meer
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd! 

Nacht van de Nacht bij de Stadsboerderijen

Tijdens de Nacht van de Nacht is er veel te doen bij de Stadsboerderijen in Utrecht.
Je kan onder andere naar de sterren kijken door een telescoop, vleermuizen spotten, de stal en de dieren in het donker bezoeken of luisteren naar een griezelerhaal op Griezelsteede! Kijk op de website van Utrecht Natuurlijk welke activiteiten op welke locatie te vinden zijn.

Wanneer: 27 en 28 oktober
Waar: Koppelsteede en Griftsteede in Utrecht en Steede Hoge Woerd in de Meern
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

Boer-gondische Markt

Op zaterdag vindt er een Boer-Gondische markt plaats op het erf van de boerderij bij Landwinkel De Hooierij in De Bilt. Een gezellige markt met diverse kramen strekt zich uit over het erf van de boerderij. De boerderijwinkel met vlees, biologische- en streekgebonden producten is de hele dag open. Kinderen kunnen zich vermaken op de boerderij, bij het springkussen en met een leuke speurtocht. Het boerderijterras voorziet iedereen van een hapje en een drankje.

Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Landwinkel de Hooierij, de Bilt
Meer info: website Landwinkel de Hooierij

De Domtoren als middelpunt van de stad. Archiefbeeld DUIC / Robert Oosterbroek

In het donker op de Domtoren

Ook de Domtoren doet mee met de Nacht van de Nacht. Ze bieden je de speciale kans om deze avond én nacht de Domtoren te beklimmen met een uitzicht over donker Utrecht. Voor kinderen is er een speciale lampionnen tour om 18.30 uur en voor volwassenen zijn er twee tours. En grijp deze unieke kans: tijdens de laatste tour sta je om middernacht bovenop de Domtoren!

Wanneer: 28 oktober
Waar: Domplein, Utrecht
Meer info: website Domplein

Schaatsen is cool (6+) 

Op zaterdag organiseren de diverse schaatsverenigingen uit regio Utrecht, de Vechtsebanen en Duosport voor de derde keer de ijs-proefmiddag Schaatsen is cool! voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar! Zorg dat je ruim van te voren voor aanvang van de clinics aanwezig bent, zodat je rustig de tijd hebt om je schaatsen aan te trekken. De toegangskosten zijn €1. Dit is inclusief een voucher voor gratis chocolademelk en een lekkere koek. Ook krijg je met een voucher korting op de schaatshuur.

Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Vechtsebanen, Utrecht
Meer info: website Schaatsen is cool

Expeditie Lodewijk (8+)

Waan jezelf een ontdekkingsreiziger, stap in de Landrover bij Lodewijk en ga mee op expeditie. Wil jij ook weten hoe Lodewijk de vier beroemdste noten op aarde bedacht? Tada-da-daaa, kort-kort-kort-laaang. Klim op de schouders van de musici, luister naar Lodewijks waanzinnig mooie melodieen en dein mee met zijn zonnige en soms stormachtige muziek. Veiligheidshelmen op en riemen vast! Hoog klimmen, wild rollen en weer vallen bij Lodewijk van Beethovens Vijfde Symfonie, uitgevoerd door Pynarello, een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber.

Wanneer: zondag 29 oktober
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).