TivoliVredenburg in Utrecht gaat OneLove-banden uitdelen TivoliVredenburg in Utrecht gaat OneLove-banden uitdelen

TivoliVredenburg in Utrecht gaat OneLove-banden uitdelen

TivoliVredenburg in Utrecht gaat OneLove-banden uitdelen
TivoliVredenburg gaat vrijdag OneLove-banden, die verboden zijn voor de spelers op het WK in Qatar, uitdelen aan de eerste honderd bezoekers van Pop-O-Matic. Dat laat het muziekpaleis weten op Instagram.

TivoliVredenburg gaat vrijdag OneLove-banden, die verboden zijn voor de spelers op het WK in Qatar, uitdelen aan de eerste honderd bezoekers van Pop-O-Matic. Dat laat het muziekpaleis weten op Instagram.

De OneLove-band is onderdeel van een internationale voetbalcampagne waarbij de band staat voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie. Aanvoerders van verschillende elftallen op het WK in Qatar lieten weten dat ze de armband graag willen dragen tijdens het sportevenement maar de FIFA verbood dat.

Door het verbod lijkt de aanvoerdersband, die in Utrecht geproduceerd wordt, juist in populariteit toegenomen. Reden voor dj St. Paul van het bekende Pop-O-Matic in TivoliVredenburg om 100 banden aan te schaffen en deze uit te delen aan bezoekers van de uitgaansavond op vrijdag.

“De slogan van Pop-O-Matic is al vanaf 1998 hetzelfde. Different Styles, Different People, One Love. Absurd dat dat in 2022 alleen maar relevanter geworden is. Als sport niet eens meer als vanzelfsprekend verbroedert, dan moet de dansvloer het maar extra hard blijven doen. Aanstaande vrijdag krijgen de eerste honderd bezoekers een gratis One Love aanvoerdersband van ons.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

23 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Super. Daar gaan ze van schrikken in Qatar. Ik zie de emir al wit wegtrekken bij het bericht dat ze zowel in het eu-parlement als in TV nu deze armbanden dragen. Ga er maar vanuit dat er morgen een persbericht uit Doha komt dat per direct het homohuwelijk is ingevoerd. Proest.

 2. Wendy

  Helemaal top

 3. passalacqua

  @Wendy
  want? leg uit aub

 4. Exces

  @ JdV

  Gaat niet over Qatar. Gaat over de eigen samenleving. Ook in Nederland is de one love gedachte niet zo aanwezig. Ook hier hebben we fundamentalistische godsdiensten en met reaguurders van jouw soort te maken. Absoluut niet open minded.

 5. Fred

  Of het nu armbanden zijn of bankjes of trappen of zogenaamde voetgangersoversteekplaatsen, die veelkleurendingen houd ik verre van mij. De regenboog heeft een betekenis die niet door welke activistische lobbyclub gekaapt en door mijn strot geduwd kan worden.

 6. Scherpschutter

  Val voetballers gewoon niet lastig met die flauwekul. Het begint eerder op een WK Woke dan WK Voetbal te lijken. Helemaal klaar met die onzin. Laat voetbal gewoon voetbal zijn.

 7. Hoera

  @JdV, alsof jij ooit iets voor een ander hebt gedaan, behalve lekker makkelijk op dit forum blaten. Triest.

 8. JvS

  Deugen in je eigen echokamer. Dat moet vast een goed gevoel zijn om te hebben.

 9. arbeider

  Hou toch eens op met dat gedram om er maar bij te horen.

 10. Jeroen

  Nu nog de tekst ‘voetbal verbindt’ vervangen door ‘voetbal verdient’ (dikke knaken) en dan klopt hij. Ik heb het idee van voetbal als verbindend nooit zo gezien. Vooral niet als weer twee hooligangroepen van middelmatige provinciestadjes elkaar de hersens inslaan.

 11. Bart van Dam

  Nou, dat zal ze leren. Qatar en FIFA staan te trillen op hun benen.

 12. JdV

  @Exces: die fundamentalistische godsdiensten zitten er hier door mensen zoals u. Als het aan mij lag hadden we die hier in het geheel niet, net zomin als linkse fascisten.
  @Hoera: Jeetje. Wat jammer nu. U (h)erkent niet dat ik hier dagelijks andere mensen help. Door dwalende deugers zoals u keer op keer te wijzen op het feit dat hun woke-gedag geen enkel verschil maakt en meer schade aanricht dan het goed doet. Als dat geen helpen is weet ik het niet meer. Duidelijk weer stank voor dank dus.

 13. Hans

  De reactie van JdV toont meteen nut en noodzaak aan van de actie.
  Bekrompenheid en intolerantie kent vele gedaanten en gradaties. Ze is van alle tijden en van alle landen.
  En ja, Qatar baalt van de wereldwijde aandacht voor de misstanden in hun regime. Ze hebben er zelf onbedoeld de schijnwerpers op gezet.

 14. Exces

  @ JdV

  Mensen zoals mij? Watdaf*k weet u eigenlijk over mij? Helemaal niks!

  Het is trouwens neoliberaal conservatief rechts en zeer rechts die die status quo probeert te handhaven en met extreme standpunten kiezers probeert af te vangen, maar nog steeds de neoliberale agenda steunt. Geert Wilders is in zijn stemgedrag in de kamer voornamelijk een VVD’er gebleven hoor. Check maar. Niet voor niets worden ook zeer rechtse partijen met geld vanuit het bedrijfsleven (de wef-agenada, hahaha) gesponsord hoor.

  Juist het bedrijfsleven heeft goedkope arbeidskrachten nodig (gastarbeiders en migranten> vluchtelingen), ook is het neoliberaal rechts die alle arbeid samen met het bedrijfsleven naar voormalige en huidige 3e wereldlanden heeft verplaatst, om geen gezeik meer met vakbonden te hebben en geen milieuregels te hebben. Dit alles is allemaal ten koste gegaan van onze eigen duurdere arbeiders, met rechten en gaat ten kosten van onze planeet.

  Het feit dat je trouwens meteen begint te schelden laat een enorm zwaktebod bij jou en je redeneringen zien. Gefrustreerd mannetje. Maar wat wil je ook als je hier de godganse dag online rondhangt en alleen maar aan het typen en reaguren bent. De meeste mensen leiden een echt ofline leven.

 15. Sjalo

  @jdv: nee dan de intolerante types zoals jij: daar wordt de wereld mooier van. Ga eens wat doen man ipv alles de grond in boren vanaf je flat in kanaleneiland!

 16. Wendy

  @Passa . .
  Waarom moet ik het uitleggen,

 17. JdV

  @exces:schelden? Waar dan? En de hele dag gefrustreerd hier rondhangen? Iets met pot en ketel. Woehahaha.

 18. passalacqua

  @Wendy
  voetbal verbindt staat er oa op, wat is er zoal helemaal top aan deze armband?
  ik ben benieuwd..

 19. Statler

  Wonderlijk te zien hoe zichzelf ruimdenkend noemende respondenten weinig waardering of begrip hebben voor afwijkende opinies.
  @Exces: ik weet niets over u, maar heb inmiddels wel een beeld kunnen vormen.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 20. Wendy

  @passa.
  Deze armband staat echt wel voor iets meer.Als je dat niet begrijpt is dat jammer Verder ga ik er niet op in

 21. Moniek

  Laat voetbal voetbal zijn. Oninteressant dus. Bovendien in een fout land.
  De TV blijft uit.

 22. passalacqua

  @Wen..
  helemaal top jouw uitleg haha, en veel plezier met t dragen van deze armband

 23. buurtbewoner

  @Moniek
  wat ontzettend dapper van je, je tv blijft uit!
  wat een blijk van wilskracht en discipline, diepe buiging en petje af!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).