TivoliVredenburg viert vijfjarig jubileum met feestweekend | De Utrechtse Internet Courant TivoliVredenburg viert vijfjarig jubileum met feestweekend | De Utrechtse Internet Courant

TivoliVredenburg viert vijfjarig jubileum met feestweekend

TivoliVredenburg viert vijfjarig jubileum met feestweekend
Voormalig directeur Frans Vreeke, Koning Willem-Alexander en burgemeester Jan van Zanen tijdens de opening in 2014 in TivoliVredenburg
Om te vieren dat TivoliVredenburg in 2019 vijf jaar bestaat organiseert het muziekpodium eind januari een jubileumweekend. Onderdeel van dit feestweekend is het nieuwe festival Footprints.

Om te vieren dat TivoliVredenburg in 2019 vijf jaar bestaat organiseert het muziekpodium eind januari een jubileumweekend. Onderdeel van dit feestweekend is het nieuwe festival Footprints.

Het muziekpaleis werd met een gongslag op 3 juli 2014 geopend door koning Willem-Alexander. Hoewel de bouw niet vlekkeloos verliep nemen de bezoekcijfers nog elk jaar toe en won het podium al diverse prijzen. In 2019 bestaat TivoliVredenburg alweer vijf jaar, eind januari organiseert de instelling een jubileumweekend om dit te vieren.

Het aangekondigde festival, onderdeel van het jubileumweekend, heet Footprints en vindt plaats op 26 januari. Het evenement is vernoemd naar het gelijknamige nummer van saxofonist Wayne Shorter. Het nummer was destijds een revolutionaire samensmelting van Afro-Cubaanse ritmes met Amerikaanse Jazz. Tijdens het festival moeten ook traditionele en moderne muziek worden vermengd.

Line-up

Tijdens het evenement komt onder andere het Texaanse trio Khruangbin optreden. Zij maken een bijzondere mix van muziek; Thaise funk uit de jaren ’60, Perzische rock uit de seventies, disco, soul en surfrock.

Ook het Amsterdamse Jungle By Night, dat elektronische muziek vermengt met jazz, funk, latin en andere non-westerse klanken, zijn te horen. Of Altin Gün dat Anatolische muziek, rock en Turkse folklore mengt. Verder op het programma staan Baloji, Ezra Collective, Ammar 808 en het Utrechtse Stranded FM.

Het festival vindt plaats in de zalen Ronda, Pandora, Hertz, Cloud- en Club Nine van TivoliVredenburg. Andere programmaonderdelen van het jubileumweekend worden nog bekendgemaakt.

4 Reacties

Reageren
 1. MichielK

  Leuk! TivoliVredenburg leent zich buitengewoon goed voor festivals. Heb er nu al verschillende mogen meemaken, maar ze waren allemaal geslaagd.

 2. Yoshua

  Nog maar vijf jaar?
  Het 1e concert dat ik er bezocht was van Joe Satriani.
  Na mijn gevoel bestaat het al veel langer.

 3. Rob H.

  Heeft wat gekost, maar het is iedere cent waard geweest. Tivoli OG geen moment meer gemist, sinds TivoliVredenburg open is. Vele memorabele dingen al gezien.

 4. Katja

  Al 5 jaar ? Vanuit mijn woonkamer heb ik het zien bouwen, lijkt korter geleden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).