TivoliVredenburg viert tienjarig jubileum met tien dagen durend feest TivoliVredenburg viert tienjarig jubileum met tien dagen durend feest

TivoliVredenburg viert tienjarig jubileum met tien dagen durend feest

TivoliVredenburg viert tienjarig jubileum met tien dagen durend feest
Het Utrechtse muziekpodium TivoliVredenburg bestaat dit jaar tien jaar en gaat dat vieren met een tien dagen durend programma. Het feest begint op vrijdag 24 mei en duurt tot en met zondag 2 juni.

Het Utrechtse muziekpodium TivoliVredenburg bestaat dit jaar tien jaar en gaat dat vieren met een tien dagen durend programma. Het feest begint op vrijdag 24 mei en duurt tot en met zondag 2 juni.

TivoliVredenburg ontstond in 2014, uit poppodium Tivoli en Muziekcentrum Vredenburg. Inmiddels zijn er in TivoliVredenburg elk jaar zo’n 1.800 evenementen die bezocht worden door meer dan 1 miljoen mensen.

Om het tienjarig jubileum te vieren, programmeert TivoliVredenburg in mei en juni tien dagen lang evenementen. “Een dwarsdoorsnede van wat TivoliVredenburg te bieden heeft”, aldus het muziekpodium zelf.

‘Van alles te beleven’

“Tien dagen lang is er van alles te beleven in het gebouw: klassieke concerten, popshows, dance-avonden, wetenschap en meer.” De jubileumviering wordt op 24 mei geopend met Nawafiz نوافذ, het eerste Utrechtse festival voor Arabische muziek, en op 2 juni afgesloten met OPIA, het rondreizende festival van de IJslandse Ólafur Arnalds.

TivoliVredenburg verkoopt losse tickets voor de evenementen die georganiseerd worden voor het tienjarig jubileum. Een aantal evenementen is al uitverkocht.

12 Reacties

Reageren
 1. Ada Sok

  Was 1 dag niet genoeg ? En wij maar betalen toch?

 2. Jans Krachten

  Nog meer geld over de balk smijten.

 3. Reinoud Oudemans

  Ah het vier op een rij gebouw is nog steeds in in elkaar gestort? wat jammer !

 4. Don

  En wat gaat dit de Utrechtse belasting betaler weer kosten.

 5. Blaag

  Reken dan gewoon de daadwerkelijke kosten van dat feest door in de kaartverkoop Tivoli.

  10 dagen programma slaat trouwens nergens op. Je kan gewoon een dag of een weekend feest vieren. Hedonisme ten top. Hedonisten zien zelf het probleem overigens nooit. Komt doordat hedonisme verweven is met narcisme en egoïsme (aan je trekken komen/ verslaving).

  Ik heb overigens niks tegen feestjes en festivals, maar je kan doorslaan.

 6. S

  @Ada: de mensen betalen entreegeld. Zeur je over de fc ook zo?

 7. EsN

  Ik vind het gebouw sinds een rondleiding magnifiek!
  Het staat alleen wat onhandig aan de rand van de oude Binnenstad.
  Ik kom er graag voor concerten. Er is een grote variatie aan aanbod. Onlangs ook een wandelconcert bezocht. Dit had ik nog niet eerder gedaan en ik vond het geweldig.
  Die 10 dagen gaan natuurlijk om de 10 jaren aandacht te geven.
  Er wordt altijd al veel georganiseerd, nu alleen in het teken van het jubileum.
  Jammer dat er vooral negatieve reacties gegeven zijn tot nog toe.

 8. Marcel

  Ze staan nog voor miljoenen in t krijt bij de gemeente (raar want waarom ga je hier publiek geld in stoppen) en dat gaat met deze prijzen en programmering ook zo blijven.

 9. Wim

  Misantropie is overigens ook een ernstige kwaal. @ Blaag

 10. Rob van steensel

  10 jaar geleden dacht ik nu gaat het gebeuren de grote der aarde komen naar utrecht.maar dat is mij goed tegen gevallen het begon goed met de ,Steeg zangers, al direct op de eerste avond. Samen met de jongens van Kraftwerk. Daarna is het alleen maar minder geworden.

 11. Len

  Wat een gedrocht.

 12. Thijs Warries

  Hoe ze het ooit verzonnen hebben om de roltrappen niet tot helemaal de bovenste zalen te plaatsen is een giga blunder.

  Die liftpas aanragen loopt over verschillende schijven en voordat je dat uiteindelijk lukt ben je zo 10/15 minuten kwijt en/of moet je wachten omdat die lift vol zit omdat je natuurlijk niet de enige bent die een liftpas heeft waardoor de zaal al aardig vol is of de beste zitplaatsen al vergeven zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).