Uittips: 24LiveBuild, Paul de Leeuw, Bachdag, NK Poetry Slam en Voorstraat-sale | De Utrechtse Internet Courant Uittips: 24LiveBuild, Paul de Leeuw, Bachdag, NK Poetry Slam en Voorstraat-sale | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: 24LiveBuild, Paul de Leeuw, Bachdag, NK Poetry Slam en Voorstraat-sale

Uittips: 24LiveBuild, Paul de Leeuw, Bachdag, NK Poetry Slam en Voorstraat-sale

Leuke dingen doen voor het goede doel bij 24LiveBuild, Paul de Leeuw te gast bij Spijkers met Koppen, BachDag in de binnenstad en de eerste editie van Fading Trails in de Ekko. Dit weekend is er weer veel te beleven in Utrecht.

24uurLiveBuild

24 uur Live Build

Dit weekend is doneren aan een goed doel leuker en makkelijker dan ooit. LiveBuild zet zich met verschillende projecten in voor schoon drinkwater in Kameroen. De komende vier dagen staat in Utrecht met 24 uur LiveBuild het Manganjo project centraal. Met als missie 15.000 euro ophalen voor 5 kilometer waterleiding. Talloze winkels, podia, koffietentjes en kroegen in Utrecht hebben zich aangesloten bij deze missie. Een kleine greep uit de vele activiteiten. Op donderdag dineren bij Bresson, Pechi Kucha in de Spiegelbar. Vrijdag enter je ‘t Gras van de Buren voor het piratenfeest of breng je een bezoekje aan de tijdelijk kunstwinkel Katryn. De zaterdag is bommetje vol met instore concerten op maar liefst 24 locaties (o.a. Yoghurt Barn, Voortuin en Tilt), laat je verrassen door de chefs van het Ruilrestaurant die koken met de boodschappen die jij zelf meeneemt en ga met de voetjes van de vloer bij de Nacht Bizaaar in de Tivoli. En als afsluiter op zondag de laatste kans om wat centjes bij elkaar te zingen tijdens de karaoke in de Flater. Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma. Donderdag t/m zondag, verschillende tijden en locaties.

 

Foto: Fred de Groot
Foto: Fred de Groot

Paul de Leeuw bij Spijkers met Koppen

Met een oproep aan het dweilorkest Kleintje Pils en oranje supporters om roze liedjes te zingen hoopt Paul de Leeuw op een muzikaal porto’s in Sotsji. Deze zaterdag vergezellen de Vara presentator Felix Meurders en Dolf Jansen, Paul de Leeuw tijdens Spijkers met Koppen in Café Florin. Daar zal de Leeuw een van zijn suggesties zoals zijn variant op Who the Fuck is Alice, Who The Fuck is Poetin ten gehore brengen en krijgt het een publiek een voorproefje van zijn nieuw theaterprogramma ‘Ik ben rustig!’. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, van 12:00 tot 14:00, Café Florin

 

De plato

Voorstraat in de uitverkoop

Shoppen op zaterdag. Voor de een verandert de binnenstad in een horror-slalom langs slenterende mensen, fietsen en kinderwagens. Voor de ander is de gezellige drukte de ideale setting voor een lekker dagje shoppen. Voor deze winkelliefhebbers dit weekend een shop uittip. Laat zaterdag de Oudegracht en de Steenweg links liggen voor een paar uurtjes struinen over de Voorstraat waar de winkels Sussies, Kapitaal, Plato, Klijs & Boon, Revenge, Puha en The Village de krachten hebben gebundeld voor een speciale Voorstraat Sample & Stock Sale. Pak in de laatste twee winkels ook een van de 24Live Build instore concerten mee. You know what to do. Kijk hier voor meer informatie.  Zaterdag, vanaf 10:00, Voorstraat.

 

bach2014

BachDag

Het is zaterdag BachDag. Dit is de vierde editie waarin een hele dag de Duitse componist centraal staat. Topstukken van de dag zijn solisten Lucile Boulanger en Arnaud De Pasquale, concerti en koralen door Erik Bosgraaf, Bach Reflections en natuurlijk het concert van de Nederlandse Bachvereniging. Alle activiteiten vinden plaats op locaties in de binnenstad zoals de Leeuwenberghkerk, Geertekerk en het Academiegebouw. De passe-partouts zijn helaas uitverkocht, maar er zijn nog losse kaarten verkrijgbaar. Daarnaast zijn er er ook genoeg gratis activiteiten zoals Bach voor beiaard in het Pandhof bij de Dom. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, vanaf 10:00, verschillende locaties.

 

nk-poetry-slam-campagnebeeld-240x251

NK Poetry Slam

Acht dichters hebben zich door de voorrondes gevochten en nemen het zaterdag tegen elkaar op tijdens de NK poetry slam. Wie heeft de beste slams. Wie krijgt het meeste publiek achter zich. Wie neemt 1000 euro en de Gouden Vink wisseltrofee, vernoemd naar inspirator Simon Vinkenoog, mee naar huis. Om deze strijd een beetje beschaafd te houden (het blijft poëzie) wordt de avond in goede banen geleid door voormalig kampioenen Ellen Deckwitz en Daan Doesborgh. De uiteindelijke winnaar die zichzelf Slampion van 2014 mag noemen wordt gekozen door de jury die bestaat uit Ester Naomi Perquin, Arjen Lubach en Andy Fierens. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, vanaf 20:00, RASA.

 

Orgelvreten
Thijs Schrijnemakers van Orgelvreten (links)

Jam de la Crème

Het is maar te hopen dat de Bemuurde Weerd niet weer uit zijn voegen springt er gaat zaterdag namelijk een explosie van muzikale creativiteit plaatsvinden. Na verschillende succesvolle edities op festivals zoals Sziget trekt Jam de la Crème begin dit jaar het land door. Vanavond betreden leden van o.a. John Coffey, Claw Boys Claw, Soul Sister, Orgelvreten, The Deaf en Skip & Die het podium voor een ultiem en grensverleggende jamsessie.  Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, aanvang 21:00, Ekko.

 

Hiss Golden Messenger
Hiss Golden Messenger

Fading Trails

De Ekko presenteert een nieuw rondreizend festival met een dwarse programmering. Op het programma staan  geen publiekstrekkers, maar onbekende acts en uit het oog verloren grootheden. Muziek die niet in hokjes te plaatsen valt en artiesten met een intrigerende persoonlijkheid en kwaliteit. Na een start in Deventer en een pitstop in Middelburg wordt het festival afgesloten op drie verschillende locaties in de stad. In de Moira, EKKO en Kargadoor staan o.a. Steve Gunn, Hiss Golden Messenger en The Garden. Kijk hier voor meer informatie. Zondag, vanaf 14:00, verschillende locaties.

 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).