Uittips: biertjes met wetenschappers, theater van Arjen Lubach en veel lokale singer-songwriters | De Utrechtse Internet Courant Uittips: biertjes met wetenschappers, theater van Arjen Lubach en veel lokale singer-songwriters | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: biertjes met wetenschappers, theater van Arjen Lubach en veel lokale singer-songwriters

Uittips: biertjes met wetenschappers, theater van Arjen Lubach en veel lokale singer-songwriters
KIJK Live! op Sonnenborgh

KIJK Live! op Sonnenborgh
Altijd al een wetenschapper het hemd van het lijf willen vragen onder het genot van een biertje? KIJK Live! – een evenement van het populair wetenschappelijke blad KIJK – regelt het voor je. In ongedwongen setting vertellen wetenschappers over hun vakgebied. In deze Utrechtse editie gaat het over astronomie, drones, vet en over geschiedenis. Kijk hier voor het programma.

Wanneer? Donderdag 23 april van 19:30 tot 22:00
Waar? Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht
Hoe duur? Entree is gratis, maar je moet je vooraf hier aanmelden

Beeld HofmanFinale De Beste Singer-Songwriter van Utrecht
Wie mag zich De Beste Singer-Songwriter van Utrecht noemen? Na drie spannende voorrondes nemen Tim Dawn, Frank Hurkmans, Dennis de Beurs en Isabel Nolte het tegen elkaar op in de finale van deze nieuwe Utrechtse muziekwedstrijd. Na afloop worden er plaatjes gedraaid en kun je blijven borrelen.

Wanneer? Donderdag 23 april om 20:00 uur
Waar? Hofman Café
Hoe duur? Gratis

LubachMuzikale thriller van Arjen Lubach en De Andersons
Een 225 meter lang dossier, 130 mensen die uit zichzelf hebben bekend en honderden verdachten en theorieën. In 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme doodgeschoten en de zaak is nog altijd onopgelost. Muziektheatergezelschap De Andersons brengt er samen met Arjen Lubach (script) de muzikale, humoristische thriller ‘In gesprek met mijn moordenaar’ over. Olof Palme krijgt anderhalf uur de tijd om zijn eigen moord te onderzoeken. Spannende en komische scènes kruisen met gloeiende, opzwepende en poëtische liederen.

Wanneer? Vrijdag 24 en zaterdag 25 april om 20:30 uur
Waar? Het Werftheater
Hoe duur? €14 / €13 CJP en U-pas

annesoldaatCd-release Anne Soldaat
Vijftig is ‘ie, net geworden. Wij zouden het hem niet geven. Ambachtelijke liedjessmid Anne Soldaat releast vanavond in Utrecht zijn nieuwe album ‘Talks little, kills many’. Een prachtplaat met een ander geluid, terwijl hij toch klinkt zoals alleen Aso dat kan. Support van de bitterzoete melodieuze pop van Yorick van Norden.

Wanneer? Vrijdag 24 april, aanvang 20:30 uur
Waar?TivoliVredenburg, Cloud Nine
Hoe duur? €14,50

songbirdsessionsMinifestival: The Songbird Sessions
Reizend minifestival The Songbird Sessions strijkt neer in Utrecht. In deze tweede editie delen internationale singer-songwriters het podium weer met lokaal talent. Vanavond zie je de kunsten van Jon Allen (UK), Rae Morris (UK), Andreas Moe (SWE), Roo Panes (UK), Angelo Boltini (NL). Lokale artiesten zijn o.a. Daniel Tempelman én de winnaar van De Beste Singer-Songwriter van Utrecht, die je al zag in de finale 23 april in Hofman Café!

Wanneer? Zaterdag 25 april van 18:45 tot 00:00 uur
Waar? TivoliVredenburg, Cloud Nine
Hoe duur? €20

Theater-Pavlov-Moriisson2-mirjam-everardOde aan Jim Morrison
Na een kort, heftig leven vol poëzie, muziek, drugs en rebellie wordt Jim Morrison in 1971 op 27-jarige leeftijd gevonden in de badkuip van zijn Parijse appartement. Theater Pavlov brengt met ‘Morrison, you know that it would be untrue’ een muzikale vertelling over de iconische frontman van The Doors. Eerder maakten zij een succesvolle voorstelling over blueszanger Sam Cooke.

Wanneer? Zaterdag 25 april om 20:00 uur
Waar? Theater Kikker
Hoe duur? €15 / €12 korting

vintage2Kilo’s vintage en lekker rolschaatsen
Rol je mouwen maar op en kom vast in de rommelmarktstemming want op de Vintage per Kilo Beurs kun je vandaag allerlei stijlen vintage-, secondhand- en militarykleding, tassen, schoenen en accessoires scoren tot €15 per kilo! Je slag geslagen? Dan bind je de rolschaatsen (meenemen of daar huren voor €4) onder voor de RollaGanza.

Wanneer? Zondag 26 april van 10:00 tot 18:00 uur.
Waar? Jaarbeurs
Hoe duur? Beurs: gratis, maar locker (€1) verplicht. RollaGanza: €2,50

 

 

 

Alle tips en praktische zaken voor Koningsnacht en Koningsdag zijn hier te lezen

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).