Uittips: De Buurtcamping, Seafood Festival en Catharijn Classique | De Utrechtse Internet Courant Uittips: De Buurtcamping, Seafood Festival en Catharijn Classique | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: De Buurtcamping, Seafood Festival en Catharijn Classique

Uittips: De Buurtcamping, Seafood Festival en Catharijn Classique
Kamperen kan dit weekend in maar liefst drie Utrechtse parken. Buurtbewoners kunnen hun tentje opzetten bij De Buurtcamping in het Majellapark, Noordse Park en Park de Gagel. En ook nieuwsgierige dagjesmensen zijn welkom om te komen kijken en om mee te doen met de campingactiviteiten. Bij Restaurant Zuiver staat zaterdag de vierde editie van het Seafood Festival. En in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent opent de openluchtconcertenreeks Catharijn Classique.

Kamperen kan dit weekend in maar liefst drie Utrechtse parken. Buurtbewoners kunnen hun tentje opzetten bij De Buurtcamping in het Majellapark, Noordse Park en Park de Gagel. En ook nieuwsgierige dagjesmensen zijn welkom om te komen kijken en om mee te doen met de campingactiviteiten. Bij Restaurant Zuiver staat zaterdag de vierde editie van het Seafood Festival. En in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent opent de openluchtconcertenreeks Catharijn Classique.

13335787_1032914136785172_1499711649449155630_nHuisfeest XL // Flower Power

Haal je bloemenkrans, broek met wijde pijpen en je John Lennon-bril maar vast uit de kast, want het thema van deze editie van Huisfeest XL is Flower Power. Voor dit Utrechtse themafeest koop je een kaartje in de voorverkoop of aan de deur, en dan kun je er de hele avond bier, fris en wijn drinken. De muziek gaat alle kanten op; van nr. 1-hits tot meezingplaten tot de Party Animals. Ook zijn er hamburgers voor € 3. Let op: de minimum leeftijd is 18 jaar en collegekaart plus ID zijn verplicht.

Wanneer? Donderdag 7 juli van 23.00 tot 05.00 uur
Waar? Club Poema
Hoe duur? V.v.k. € 15 / deur € 17,50. De prijs is incl. bier, fris & wijn

_MG_7586v2 copyDe Buurtcamping

Met je tentje op vakantie in eigen stad? Dat kan! In ons eigen Majellapark, Noordse Park en in Park de Gagel staat in het weekend van 8, 9 en 10 juli De Buurtcamping. Buurtbewoners kunnen hun tentje hier opzetten en een weekend lang heerlijk ontspannen, met lekker eten, muziek, culturele activiteiten en vooral met elkaar. Het idee achter De Buurtcamping is namelijk dat je hier buren ontmoet die je anders misschien nooit zou spreken. De kampeerplekken kunnen alleen gereserveerd worden door buurtbewoners, maar ook de zogenaamde ‘dagjesmensen’ zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Er zijn nog plekken op de campings Noordse Park en Park de Gagel.

Wanneer? Vrijdag 8 juli t/m zondag 10 juli
Waar? Majellapark, Noordse Park en Park de Gagel
Hoe duur? Tentplek Noordse Park en Park de Gagel: € 15 / U-pas € 7,50 / -12 jr gratis.

Seafood Festival - Utrecht (1)Seafood Festival

Gek op oesters, kreeft, sushi en zeevruchten? Dat zit je goed bij Restaurant Zuiver deze zaterdag. Daar vindt dan de vierde editie van het Seafood Festival plaats. Een culinair feest met lekker eten, live cooking, barbecues (ook voor vleesliefhebbers), wijn en biertjes in de biertuin. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten en culinaire workshops. De muziek wordt verzorgd door de Wicked Jazz Sounds en de vaste Seafood Festival dj draait de hele dag heerlijke loungemuziek.

Wanneer? Zaterdag 9 juli van 16.00 tot 22.00 uur
Waar? Restaurant Zuiver
Hoe duur? Regulier € 7,50 / kind € 2,50

13494769_1299822120046137_6817435071756732020_nBijendag

Iedereen die geïnteresseerd is in bijen is welkom in de Botanische Tuinen deze zondag. Daar houdt de imker in de Diertjestuin open dag. Tijdens de Bijendag leer je alles over het leven van bijen, over de theorieën rondom bijensterfte, en over hoe je bijen houdt en verzorgt. Ook kun je een kijkje nemen in het Bijenhotel. Daar zijn kraamkamers voor solitaire (wilde) bijen ingericht. De Bijenvereniging is er ook met informatie en allerlei bijenproducten zoals kaarsen van echte bijenwas, bijensnoepjes en natuurlijk honing. Kinderen kunnen er ook lekker knutselen.

Wanneer? Zondag 10 juli van 10.00 tot 16.30 uur
Waar? Botanische Tuinen
Hoe duur? Regulier € 7,50 / U-pas € 2,50 / -12jr gratis / Museumkaart gratis

Catharijn Classique in Museum Catharijneconvent 5Opening Catharijn Classique

Lekker met een glaasje in de hand in een mooie groene kloostertuin midden in de stad naar een prachtig openluchtconcert luisteren. Dat kan bij de vijfde editie van Catharijn Classique. In de kloostertuin van Museum Catharijneconvent komen negen zondagen achter elkaar verschillende professionele jazz-, klassieke en wereldmuziekartiesten optreden. Deze zondag is de feestelijke opening van de concertenreeks. Op het podium staan dan ’T Vogel Verbrugge Verbond (jazz) en het Olga Vocal Ensemble (die liederen zingen uit Finland, Zweden, IJsland en andere traditionele Noormangewesten). Gastconservator Herman Pleij geeft een lezing over zijn tentoonstelling De zomer van Herman Pleij. Bij slecht weer vinden de optredens plaats in de Catharinakathedraal naast het museum.

Wanneer? Zondag 10 juli vanaf 12.45 uur
Waar? Museum Catharijneconvent
Hoe duur? Concerten gratis / lezing Herman Pleij gratis bij vertoon geldig entreebewijs

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).