Uittips: Café De Zaak haalt het zomergevoel weer terug met Weißbeach op het Stadhuisplein | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Café De Zaak haalt het zomergevoel weer terug met Weißbeach op het Stadhuisplein | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Café De Zaak haalt het zomergevoel weer terug met Weißbeach op het Stadhuisplein

Uittips: Café De Zaak haalt het zomergevoel weer terug met Weißbeach op het Stadhuisplein

Singer-Songwriters in café  Hofman. Eerste editie openlucht filmfestival Pluk de Nacht, Zomers feesten in TivoliVredenburg, Strand midden in de stad en authentieke folk van Frank Fairfield. Er is genoeg te doen dit weekend.

 

Hofman Live

Hofman Live met Wytse Visser en Thijs Heij

Het razend populaire tv programma De Beste Singer-Songwriter levert seizoen na seizoen nieuwe muzikale talenten af. Twee van deze talenten treden deze donderdag op tijdens een nieuwe editie van Hofman Live. Allereerst de 21 jarige Wyste Visser die popliedjes met een rauw randje zingt en zijn inspiratie haalt uit artiesten zoals Jake Bugg en Alex Turnen van de Arctic Monkeys. Daarnaast staat er ook Utrechts trots op het podium; Thijs Heij wordt vergeleken met Bob Dylan en Giel Beelen noemde hem een woordkunstenaar en een unieke muzikant. Kijk hier voor meer informatie. Donderdag, van 22:00 tot 23:30, Café Hofman.

 

07_09-Pluk-de-Nacht-is-een-openlucht-filmevenement-Foto-Pluk-de-Nacht

Openlucht Filmfestival Pluk de Nacht

Wij gaan ruim elf jaar terug in de tijd: naar een groep vrienden met een probleem. Zij hadden een gezamenlijke voorliefde voor buitenlandse films. Deze liefde konden ze niet delen met hun vrienden omdat dit filmgenre niet of zeer beperkt wordt vertoond in de bioscoop. De oplossing was om zelf iets te organiseren wat uiteindelijk het enige echte openlucht filmfestival van Nederland is geworden. Dit jaar, tijdens de 11e editie, komt Pluk de Nacht ook naar Utrecht. Donderdag t/m zaterdag wordt de Werkspoorkathedraal omgetoverd tot openlucht bios. Op het programma staan Les Apaches, La-Gar-To, Shorts Nights, My Sweet Pepper Land en Move Mountain. Na de film klim je uit je stoel om gezellig na te borrelen. En op zaterdag wordt het festival feestelijk afgesloten met een afterparty in de Ekko. Een stoel reserveer je via de site. Toegang is gratis, maar een donatie om het festival draaiende te houden is zeer welkom. Als het regent gaat de voorstelling gewoon, maar binnen, door. Kijk hier voor meer informatie. Donderdag t/m zaterdag, van 17:00 tot 01:00, Werkspoorkathedraal.

 

Club Rivera

Club Rivièra

Deze zomer heeft TivoliVredenburg met Club Riviera bewezen dat er in het nieuwe gebouw ook heel goed gedanst kan worden. In de maanden juli en augustus stijgen elke vrijdag de temperaturen in ronda tot heerlijke tropische waarden. Augustus is echter bijna voorbij dus dit is een van de laatste kansen om nog een goed zomers feestje te bouwen. Deze vrijdag wordt de club gepresenteerd door RAUW en staan Aeroplane en Joost van Bellen achter de draaitafel. Voor 00:00 binnen, dan is de entree gratis en daarna betaal je een kleine vijf euro. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag, 23:00 tot 05:00, TivoliVredenburg.

 

Weissbeach De Zaak

Weißbeach op Stadhuisplein

We hebben al een strand aan de rand van de stad, maar dit weekend sta je zelfs midden in het stad met je voeten in het zand. Café De Zaak organiseert vrijdag t/m zondag het Weißbeach Festival. Het Stadhuisplein wordt daarvoor omgetoverd tot een stadsstrand. Midden op het strand draaien diverse Dj’s fijne plaatjes, je kunt er een lekker hapje eten en genieten van een heerlijk witbiertje van de tap. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag t/m zondag, verschillende tijden, Stadhuisplein.

 

mirliton

Comedyhuis in Mirliton Theater

Wat nou vakantie periode? Daar trekt het Comedyhuis zich helemaal niets van aan. Ook in de zomer organiseert het comedyhuis speciale stand-up comedyshows op bijzondere locaties in Utrecht. Deze zaterdag de tweede editie in het Mirliton Theater. Waar Utrechtse comedy helden zoals Herman Berkien en Tineke Schouten groot zijn geworden. Tijdens alle shows zijn open mics, dus naast ervaren comedians is er volop ruimte voor nieuw talent. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, vanaf 20:30, Mirliton Theater.

 

Frank FairfieldFrank Farfield in DB’s

Frank Farfield is een echte troubadour. Spelend op de fiddle, gitaar en banjo ademt hij Folk muziek. Niet alleen wij zijn onder de indruk. Onlangs is hij gestrikt door de platenmaatschappij van Jack White. Frank Fairfield speelt in de nieuwe Biergarten en het concert is gratis. Kijk hier voor meer informatie. Zondag, vanaf 16:00, DB’s.

1 Reactie

Reageren
  1. paul de brabander

    goed bezig

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).