Uittips: Clash of the Titans, Wilhelminapark, Kaap Kunst en het weekend van Oscar Kocken | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Clash of the Titans, Wilhelminapark, Kaap Kunst en het weekend van Oscar Kocken | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Clash of the Titans, Wilhelminapark, Kaap Kunst en het weekend van Oscar Kocken

Uittips: Clash of the Titans, Wilhelminapark, Kaap Kunst en het weekend van Oscar Kocken

Finale van Clash of the Titan, GTFO nieuwste feest van Hal16, Satirische theater van Orde van de Dag en Kaap Kunst voor Kinderen. Ook dit weekend is er weer genoeg te beleven in Utrecht.

GTFO Hal16

GTFO 

Hal16 is met vernieuwende feesten heel hard bezig een gevestigde naam te worden binnen de uitgaanswereld. Ook vanavond lanceren ze met Get The Fuck Out weer een nieuw feest in Utrecht. De rauwe beats, dubstep, trap en hip hop worden verzorgd door een geheel vrouwelijke Dj line up met Rachel Green, Klein Kim en Shuh La Sheedah. De bezoekers maken tussen de dansjes door ook kans op free give a aways van kledingwinkel The Vault Designs. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag, van 23:00 tot 05:00, Hal16

 

Foto: Tjitske de Bruin
Foto: Tjitske de Bruin

The Maureens bij SPRING

Dit is het laatste weekend dat we van het SPRING festival kunnen genieten. Ondanks de slechte weersvoorspellingen blijven wij positief. De zon moet toch een keer gaan schijnen. En als ze dat doet is het Festivalhart van SPRING bij de stadsschouwburg een ontzettend gezellige plek voor een drankje. In samenwerking met EKKO presenteert het festival gratis muzikale optredens. Vanavond staat de Utrechtse band The Maureens op het programma. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag, 23:45, Festivalhart Stadsschouwburg

 

ClashoftheTitans

Clash of the Titans

Van oorsprong is de talentenjacht Clash of the Titans een wedstrijd opgezet voor bandjes die oefenen in de DB studio’s. Inmiddels staan er veel bands uit de hele provincie te popelen om hun kunstje te laten horen. Na de spannende voorrondes strijden vanavond in de finale vijf bands om de titel. De finalisten zijn Capgras, Paper Doll decay, 20th Century Hansa, Woods on Fire en Stillwave. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, vanaf 19:30, Tivoli De Helling

 

 

 

tuindagen2012

Tuindagen Slot Zuylen

Dit weekend is Slot Zuylen aan de Vecht de locatie voor de jaarlijkse Tuindagen. Je kan genieten van het prachtige landgoed en natuurlijk van de planten van gespecialiseerde kwekers. Maar is meer. Laat je inspireren door demonstraties en de nieuwste trends op het gebied van tuindecoratie, koop alles wat je nodig hebt voor een biologische moestuin, bezoek de wijnproeverij of strijk neer op het terras. Kinderen hoeven zich met een speurtocht en diverse knutselactiviteiten niet te vervelen. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag en Zondag, van 11:00 tot 17:00, Slot Zuylen.

 

Kaap

Kaap Kunst voor Kinderen

Omdat niet alleen in de stad leuke evenementen worden georganiseerd maken we nog een uitstapje in de provincie. Vanaf vandaag is op Fort Ruigenhoek in Groenekan tentoonstelling de Kaap te zien. Een avontuurlijk kunsttentoonstelling voor kinderen midden in de natuur. Vijf kunstenaars maken op het buitenterrein van het fort werken die geïnspireerd zijn op het kunstproject New Babylon van de Cobra- kunstenaar Contant Nieuwenhuys. Naast kunst zijn er survival workshops, gezamenlijke bouwprojecten en nog veel meer. Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling en de kunstenaars. Vanaf 26 mei t/m 14 juli, Fort Ruigenhoek.

 

Wilhelminapark1 

De Dag van het Wilheminapark

In heel Nederland wordt op de laatste zondag van mei Dag van het Park georganiseerd. In Utrecht wordt deze dag o.a. traditioneel gevierd in het Wilheminapark. De diverse activiteiten starten rond 13:00. Voor de kinderen is er een Circusschool, tennis-clinics, bootje varen op de grote Wilhelmina vijver, trampolines, schmincken, bingo en nog veel meer. De ouders kunnen genieten van een hapje en drankje bij de kraampjes van verschillende lokale horeca ondernemers. Daarnaast is een groot podium voor lokaal talent, om 16:00 een veiling met als klapper een litho van Kees van Dongen ter beschikking gesteld door Kunsthandel Juffermans. De dag wordt om 16:30 feestelijk afgesloten door een optreden van DJ Willysounds. Zondag, vanaf 13:00, Wilheminapark

 

Utrecht in de jaren ’10

Het Utrechts Archief is een schatkamer vol met juweeltjes over de geschiedenis van de Domstad. Vanmiddag vertoont het Archief een absolute parel. Filmpioneer Willy Mullens maakte in 1917 een film over Utrecht. Met bijzondere shots vanaf de Domtoren, boot en een rijdende tram krijg je een prachtige indruk van de Domstad in de jaren ’10. Naast deze iconisch film worden er ook beelden vertoond van de opening van de eerste jaarbeurs en winkels op de Lange Viestraat. Kijk hier voor meer informatie. Zondag, 15:00 tot 16:00, Hamburgerstraat 28

 

Orde van de dagOrde van de dag

Oscar Kocken, wie kent hem niet? Met Carine van Santen presenteerde hij het radioprogramma DUIC in de stad.(even geduld, dat programma komt terug) Maar hij is natuurlijk ook en vooral de man van Orde van de Dag.

Hij presenteert met Greg Nottrot maandelijks in de  Stadsschouwburg dit satirische theaterprogramma. Samen met een groep acteurs nemen zij de actualiteiten onder de loep en geven daar door middel van sketches, muziek, columns en theater hun visie op. Mis deze voorstelling niet. Dit is namelijk de laatste van het seizoen. Na de zomervakantie keren de heren weer terug. Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop. Zondag, 20:00 tot 22:30, Stadsschouwburg.

HET WEEKEND VAN OSCAR KOCKEN: TOTALE PANIEK

Foto: Willem Poppelier
Foto: Willem Poppelier

Oscar, hoe ziet jouw weekend eruit?
“Hectisch! Zondag is de laatste aflevering van dit seizoen Orde van de dag, dus ik ben druk bezig met het doorspitten van de kranten en het nakijken van alle actualiteitenshows.”

Werk je tijdens zo’n weekend volgens een bepaald ritueel?
“Het ritueel is eigenlijk als volgt. Zaterdagavond zit ik telkens weer tot 3 uur ‘s nachts achter mijn laptop op zoek naar ideeën en nieuwe invalshoeken. Je wil mensen op een andere manier naar een nieuwsbericht laten kijken dat ze allemaal al kennen. Zondagochtend zitten we vervolgens om 10 uur met het volledige team van acteurs, schrijvers en muzikanten brak aan de koffie. Liters koffie. Gedurende de dag stellen we de voorstelling van de avond samen, waarbij het ritueel van liters koffie drinken nog een paar keer wordt herhaald. Rond 17:00 uur breekt er totale paniek uit omdat we allemaal denken dat het niets gaat worden, gevolgd door een moment dat iedereen geïrriteerd is en bij het minste of geringste ontploft. Vijf minuten voordat we live gaan benoemen we onze gasten tot ridder van de orde van de dag waarbij ze een badge krijgen die ze uiteraard nooit meer af willen doen. Twee uur later vallen we elkaar allemaal in de armen, totaal verbijsterd dat het ons weer is gelukt.”

En dan?
“Dan wordt het ritueel van liters koffie vervangen voor liters bier.”

Waar doe je dat zoal?
“De after is standaard in café de Bastaard, onze hoofdsponsor en meteen ook onze hoofdvorderaar.  Plekken waar ik verder graag kom om bijvoorbeeld mijn columns te schrijven zijn ‘t Hoogt en de Zaak. Verder ontdek ik graag nieuwe restaurantjes.”

Wat is je laatste vondst?
“Lokaal 9! Ik was er al een paar keer langs gelopen toen ik er achter kwam dat er ook een restaurant achterin zat met niet alleen een waanzinnige kaart maar ook een daadwerkelijk enthousiaste bediening met verstand van zaken. Mensen die je iets zinnigs kunnen vertellen over de historie van de wijn die ze bij je kaasplankje adviseren. Zeker een aanrader.” (tekst: Steffie Posthumus)

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).