Uittips: Culturele Zondag, veel muziek, veel gratis | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Culturele Zondag, veel muziek, veel gratis | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Culturele Zondag, veel muziek, veel gratis

Uittips: Culturele Zondag, veel muziek, veel gratis
Om het nieuwe jaar te vieren is er in Utrecht weer veel te doen dit weekend. Het is weer ‘Nieuwjaarsduik’ van Culturele Zondagen, er is een muziekfestival in De Kargadoor en de Slag om Stukafest vindt weer plaats in Hofman Café.

Om het nieuwe jaar te vieren is er in Utrecht weer veel te doen dit weekend. Het is weer ‘Nieuwjaarsduik’ van Culturele Zondagen, er is een muziekfestival in De Kargadoor en de Slag om Stukafest vindt weer plaats in Hofman Café.

Nieuwjaarsduik

Culturele Zondagen: Nieuwjaarsduik

Tijdens de twaalfde editie van de ‘Nieuwjaarsduik’ van Culturele Zondagen is er speciale aandacht voor de start van de Tour de France in Utrecht, die van 1 tot 5 juli plaatsvindt. Ook vinden er kleine voorstellingen van komende festivals als SPRING, Tweetakt/Kaap en het Café Theater Festival. Verder kunnen liefhebbers voor het eerst een kijkje nemen bij het nieuwe Castellum Hoge Woerd. In de Stadsschouwburg kan de verbouwing aanschouwd worden tijdens een rondleiding. Bij EXbunker in het Wilhelminapark trapt A Brighter Light een reeks intieme optredens af.

Wanneer? Zondag 11 januari
Waar? Op diverse plekken in de stad, vind hier meer informatie

Minifestival Duizendpoot

Onder de paraplu van Culturele Zondagen valt ook het Minifestival Duizendpoot in de Kargadoor. ‘Duik in de wereld van de Kargadoor en maak kennis met de diversiteit van ons aanbod tijdens het Minifestival Duizendpoot’, aldus de organisatie. Hier is het complete programma te vinden.

Wanneer? Zondag 11 januari vanaf 14:00 uur
Waar? De Kargadoor Utrecht
Hoe duur? Gratis

Slag om Stukafest

Op donderdag 8 januari zal Slag om Stukafest weer plaatsvinden in Hofman Café te Utrecht. De drie talentvolle acts zijn dit jaar Alfonso y señor León (instrumentaal), Tim Dawn (pop) en Charl Delemarre (blues/folk). Zij gaan het onderste uit de kan halen want zij gaan strijden om een plek in een studentenkamer op Stukafest Utrecht, wat zal gaan plaatsvinden op woensdag 4 februari in tweeëntwintig studentenkamers in Utrecht. Een jury bestaande uit professionals uit de muziekindustrie zal haar oordeel gaan vellen, maar het event is ook gewoon gratis te bezoeken door jou.

Wanneer? Donderdag 8 januari vanaf 20:30
Waar? Hofman Café
Hoe duur? Gratis

img2309.755x455

Eerste editie Levels met Klangkarussell

Levels is de nieuwe deephouse clubavond in TivoliVredenburg, in samenwerking met Kranck. De act van deze allereerste editie zal het Oostenrijkse duo Klangkarussell zijn, voroal bekend van de Sonnentanz. De twee Utrechtse dj’s Marcredi en Engelhart zullen het programma afmaken.

Wanneer? Zaterdag 10 januari vanaf 00:00
Waar? TivoliVredenburg, Pandora
Hoe duur? Early bird tickets kosten €12,50, reguliere tickets in de voorverkoop €14,- en je betaalt €16,- aan de deur.

Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik

Ook 3voor12/Utrecht opent haar muziekjaar met de traditionele Nieuwjaarsduik. Artiesten als Valour Up Twice, J.A.E. en The Brahms doen tijdens deze Nieuwjaarsduik eens wat anders dan normaal en spelen voor deze bijzondere gelegenheid een exclusief en akoestisch optreden in het midden van de zaal.

Wanneer? Zondag 11 januari
Waar? dB’s Utrecht
Hoe duur? Gratis

Nieuwjaarsconcert Blazers in concert

Jazz, rock, pop en klassiek: het komt allemaal samen tijdens het nieuwjaarsconcert Blazers in concert in Tivolivredenburg. Het orkest van de Luchtmacht bestaat uit vijftig professionele musici en heeft zich sinds 15 jaar volledig toegelegd op jazz- en popmuziek. Samen met vocalen verzorgen zij het nieuwjaarsconcert.

Wanneer? Zondag 11 januari vanaf 15:00 uur
Waar? TivoliVredenburg, Grote Zaal
Hoe duur? Entree kost €21,50

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).