Uittips: De kamermuziek van Janine Jansen, 33 optredens in Hoog Catharijne en 40 open tuinen | De Utrechtse Internet Courant Uittips: De kamermuziek van Janine Jansen, 33 optredens in Hoog Catharijne en 40 open tuinen | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: De kamermuziek van Janine Jansen, 33 optredens in Hoog Catharijne en 40 open tuinen

Uittips: De kamermuziek van Janine Jansen, 33 optredens in Hoog Catharijne en 40 open tuinen

Internationaal Kamermuziek Festival, extra dikke editie van Club 3voor12, intiem theaterfestival Aluintuin, herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog, Fietsend muziek maken, een goede reden om naar Hoog Catharijne te gaan en sit-in met Piet Paris. Dit weekend is er weer veel te beleven in Utrecht.  

 

janine Jansen 2

Internationaal Kamermuziek Festival

Afgelopen zaterdag kregen bezoekers van het TivoliVredenburg Festival met het optreden van Janine Jansen al een klein voorproefje op wat Utrecht dit weekend te wachten staat. Vanaf woensdag strijkt de frontwoman van het Kamermuziek Festival met haar vrienden opnieuw neer in het nieuwe muziekpaleis om tot en met zondag het beste uit de internationale kamermuziek te brengen. Het merendeel van de concerten zal plaats vinden in TivoliVredenburg, maar ook in oude locaties in de binnenstad zal worden opgetreden. Bijvoorbeeld in het Bartholomeus Gasthuis, het Academiegebouw, het Duitse Huis en in de Geertekerk. Of fiets mee met de Tour d’Utrecht langs het Muntgebouw en Slot Zuylen. Kijk hier voor meer informatie. Woensdag t/m Zondag, verschillende tijden en locaties.

 

Alexi Lasas

Club 3voor12 XL Editie

Met het niet zo geheime Beste Kept Secret Festival is afgelopen weekend het festivalseizoen echt van start gegaan. Het moment voor 3voor12/Utrecht om een vakantiereces van twee maanden in te lassen. Maar niet voordat er nog een XL editie van de maandelijkse showcase-avond wordt georganiseerd. Het clubseizoen wordt donderdag in de DB Studio uitgeluid met twee podia en zes veelbelovende Utrechts acts. Het programma bestaat o.a. uit Clash of The Titans winnaars LaVette, Faut Haut die voor het eerst hun zelf omschreven ‘avant-garde New Orleansvoodoosurf’ laten horen, de ’3voor12/utrecht selecteert’ act Alexi Lalas en kun je onmogelijk stil zitten tijdens de beats van Hamertje Tik. Kijk hier voor meer informatie. Donderdag, vanaf 21:00, DB Studio.

 

Aluintuin

Aluintuin

Liefde, jaloezie en haat. Deze tijdloze thema’s zijn altijd een dankbare bron voor theatermakers. De oude Grieken en Shakespeare wisten er wel raad mee. Ook Theatergroep Aluin grijpt terug naar deze verhalen en brengt ze in een compleet nieuwe context. Zo waren ze afgelopen jaar te zien in Museum Catharijneconvent om daar verhalen uit het oudste boek De Bijbel te vertolken. Ook voor Aluin nadert het einde van het seizoen en daarom wordt dit weekend feestelijk afgesloten met het intiemste theaterfestival van het noordelijk halfrond. Aluin biedt een open podium in Villa Concordia. Solo’s, improvisatie, muziek, voordrachten. Alles komt voorbij. Kijk hier voor meer informatie. Donderdag t/m zaterdag, vanaf 20:00, Villa Concordia.

 

l'Histoire du Diable
l’Histoire du Diable

De Ontploffing van Europa

Het is dit weekend precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. Dit feit wordt drie dagen lang herdacht tijdens De Ontploffing van Europa op Fort aan de Klop. Het programma bestaat uit een tentoonstelling van het Utrechts Archief, lezingen van Maarten Van Rossum, schrijver Guido van Hengel en Erik Plomp, de theatervoorstelling l’Histoire du Diable van Ausdauer. Kinderen kunnen in het veldhospitaal oorlogswonden laten schminken en reserveer een plekje voor de soldatenmaaltijd naar historisch recept. Ook wordt er gedacht aan de voetballiefhebbers. De belangrijke WK wedstrijden zijn te volgen op een groot scherm.  Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag t/m Zondag, verschillende tijden, Fort aan de Klop.

 

zuilenspiegel
Tuin Zuylenspiegel

Open Tuindagen

Utrecht is een groene stad. Prachtige singels, rijen bomen langs de grachten en als je, zoals veel inwoners van de binnenstad, geen buiten hebt adopteren je gewoon een van de vele parken als achtertuin. Toch is Utrecht groener dan je denkt. Verscholen achter de grachtenpanden en monumentale gebouwen in de stad bevinden zich vele groene oases van rust. De tuinen zijn normaal gesproken niet open zijn voor het publiek, behalve tijdens de vierde editie van de Open Tuindagen. Zo’n 40 particulieren, musea en instellingen openen deze zaterdag hun tuindeuren. Deelnemende tuinen zijn o.a. Achter Clarenbrg 6, Kromme Nieuwegracht 10, De Pieterskerk, Faculty Club, Flora’s Hof, Catharinatuinen en de Zuylenspiegel. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, van 10:00 tot 17:00, verschillende locaties.

 

The Mall of Sound

The Mall of Sound

Wie geen zin heeft om boodschappen te doen in Hoog Catharijne, heeft dit weekend toch een goede reden om naar het winkelcentrum te gaan. En dat is The Mall of Sound. Een muziekfestival met optredens door heel Hoog Catharijne heen. Zo’n 33 artiesten zullen het winkelend publiek vermaken met diverse muziekstijlen. Naast beginnende artiesten zoals Klarälven en Kapok zijn ook grote acts zoals Spinvis en het Nederlands Kamerkoor te bewonderen. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, van 11:00 tot 17:00, diverse locaties in en rondom Hoog Catharijne.

 

Piet Paris

Sit-in Piet Paris

Piet Paris is een van de belangrijkste en invloedrikste mode-illustratoren van deze tijd. Hij heeft een indrukwekkend C.V. waar grote namen als Vogue, Elle en Saks Fifth Avenue op staan. Daarnaast is hij mede-oprichter van het Fashion Instituut Arnhem en sleepte hij meerdere prijzen zoals de Grand Seigneur in de wacht. Zaterdag 7 juni opende hij in het Centraal museum zijn eigen tentoonstelling Mode, de Musical. Een tentoonstelling waar hij laat zien dat mode niet oppervlakkig hoeft te zijn. Mode in een context waardoor je niet alleen kleding ziet, maar ook schilderijen, sieraden, meubels, parfum, klokken en lampen. Zondag neemt hij plaats in de maandelijkse sit-in van het Centraal Museum en zal hij geïnterviewd worden door directeur Edwin Jacobs. Ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen en actief deel te nemen. Kijk hier voor meer informatie. Zondag, van 15:00 tot 16:00, Centraal Museum.

2 Reacties

Reageren
 1. P. van de Ridder

  Wo 25 juni bezochten wij het openingsconcert van Jeanine Jansen. Wij dachten 3 stukken te zullen horen, (stond nl in de kleine folder)maar slechts 2 stukken werden ten gehore gebracht nl. Sjostakowitch en Mendelssohn. Het pianotrio van Weinberg waar wij zeker ook voor kwamen, is weggelaten. En dat was een dikke teleurstelling.
  Kunt U mij hiervoor een verklaring geven?
  Dank voor Uw antwoord.
  Met vriendelijke groeten,

  P van de Ridder

 2. andreas

  De DUIC een verklaring vragen voor iets waar zij niet verantwoordelijk voor zijn lijkt mij lastig. Mogelijk Jeanine Jansen even vragen waarom 2 ipv 3 stukken lijkt mij wel zo handig.

  Prettig weekend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).