Uittips: De “nieuwe Dylan” bij Songbird Sessions en grondlegger van de Grunge in De Helling | De Utrechtse Internet Courant Uittips: De “nieuwe Dylan” bij Songbird Sessions en grondlegger van de Grunge in De Helling | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: De “nieuwe Dylan” bij Songbird Sessions en grondlegger van de Grunge in De Helling

Uittips: De “nieuwe Dylan” bij Songbird Sessions en grondlegger van de Grunge in De Helling
The Songbird Sessions

The Songbird Sessions

Songbird Sessions is een reizend minifestival met drie upcoming singer-songwriters: Matt Simons (VS, bekend van ‘With you’), Chris Ayer (VS) en Jack Savoretti (UK, ‘De Nieuwe Dylan’). Leuk: bij iedere Songbird Sessions-avond mogen ook enkele lokale singer-songwriters het podium op. In Utrecht zijn dat Gijs van der Voort, Aafke Romeijn, Casper Adrien en Jerusa.

Wanneer? Zondag 7 december vanaf 19:00
Waar? TivoliVredenburg
Hoe duur? Een ticket kost 18 euro

Papieravonturen2 Papieravonturen1

Papieravonturen: workshops zeefdrukken en paper art

Tijdens de workshop zeefdrukken leer je een zeefdruk-techniek die je thuis aan de keukentafel ook kan doen. Je ontwerpt tijdens deze workshop twee patronen die je gaat drukken op een tote bag. Je gaat naar huis met een zeefraampje, twee patronen en een eigen gedrukte linnen tas.

Of je nu ervaring hebt met paper art of niet: iedereen is welkom: “Na wat rek- en strekoefeningen gaan we op zoek naar al het moois dat verborgen ligt, wat ook te vinden als je net begint. Heb je al eerdere ervaringen met paper art? Ook dan kun je gezellig aanschuiven, er zijn altijd weer nieuwe mooie dingen te ontdekken!”

Wanneer? Zaterdag 6 december. De workshop zeefdrukken is van half 2 tot half 5, de workshop paper art is van half 11 tot half 1
Waar? Bij HIPraven, Amsterdamsestraatweg 217-219 in Utrecht
Hoe duur? Voor €35,- schuif je aan bij de workshop zeefdrukken (dit is inclusief materiaal, thee/koffie en wat lekkers), voor €17,50 (wederom inclusief materiaal, thee/koffie en wat lekkers) kunt u deelnemen aan de paper art-workshop.

Foto: Domstad Jeugdorkest
Foto: Domstad Jeugdorkest

Lustrum Domstad Jeugdorkest

Het lustrumjaar van het Domstad Jeugdorkest wordt feestelijk bekroond met een concert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Onder het thema Muziek verbindt over grenzen brengen de drie orkesten de wereldpremière van de Lustrumsuite van Diego Soifer, speciaal voor het DJO gecomponeerd. Het thema krijgt verder vorm in de samenwerking met de Oezbeekse sopraan Ekatarina Levental in werken van Centraal-Aziatische oorsprong en in een muzikale poëtische reis met twee vertellers vol onverwachte ontmoetingen.

Het DJO werd opgericht in 1994 voor kinderen van 8 tot 18 jaar uit Utrecht en omgeving. Inmiddels zijn er zo veel leden dat er maar liefst drie orkesten actief zijn: het Jong, Junior en het Jeugd.

Wanneer? Zondag 7 december vanaf 14.00 uur
Waar? TivoliVredenburg
Hoe duur? 10 euro voor jongeren t/m 18 jaar, 20 euro voor reguliere tickets

UBE

Voorproefje van lustrum Utrechts Blazers Ensemble

Nog een lustrumviering, maar dan slechts een voorproefje. Het Utrechts Blazers Ensemble viert in januari van volgend jaar haar lustrum, en voert woensdagavond als voorproefje van de concerten die dan zullen plaatsvinden een aantal delen van dit stuk uit. Loop vooral even binnen om te luisteren, het concert is gratis.

Wanneer? Woensdagavond 3 december
Waar? Parnassos
Hoe duur? Gratis!

J MasicsDUIC tipt: J Mascis in De Helling

Je zou de Amerikaanse zanger/gitarist J Mascis kunnen kennen als frontman van Dinosaur Jr., de band die met hun compromisloze gitaarrock wordt beschouwd als een van de grondleggers van de grunge. Zijn solodebuut Several Shades Of Why (2011) bevat echter tien bijna dromerige nummers waarop het westcoastachtige gitaarspel een spannend contrast vormt met Mascis’ slepende zang.

Als je hem niet kent, is het tijd om hem te leren kennen. Dit geldt ook voor de support act Mad About Mountains.

Wanneer? Zondag 7 december rond 20:00 uur
Waar? De Helling
Hoe duur? Een ticket kost 16,50

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).