Uittips: Eindexamenfeestjes van Herman Brood Academie en Belgische films | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Eindexamenfeestjes van Herman Brood Academie en Belgische films | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Eindexamenfeestjes van Herman Brood Academie en Belgische films

Uittips: Eindexamenfeestjes van Herman Brood Academie en Belgische films
In de Helling zie je bij het Eindexamen Festival (EXF) van de Herman Brood Academie de bands, hiphoppers, dj’s en producers van de toekomst op het podium staan. In het Louis Hartlooper is het Belgisch Film Festival. En bij het Paushuize zie je een bijzonder klassiek concert van de Nederlandse Bachvereniging. Maar er zijn meer opties.

In de Helling zie je bij het Eindexamen Festival (EXF) van de Herman Brood Academie de bands, hiphoppers, dj’s en producers van de toekomst op het podium staan. In het Louis Hartlooper is het Belgisch Film Festival. En bij het Paushuize zie je een bijzonder klassiek concert van de Nederlandse Bachvereniging. Maar er zijn meer opties.

EXFEXF

Mister and Mississippi, John Coffey, The Brahms. De Utrechtse Herman Brood Academie heeft al heel wat moois voortgebracht. Op het EXF, het eindexamenfestival van de Herman Brood Academie, laten de afstuderende muzikanten van dit jaar zien waar ze zo hard voor gewerkt hebben. En iedereen mag komen kijken. Dinsdag, woensdag en donderdag stonden de bands in de spotlights. Dan laten onder meer Echo Movis (eclectic indie pop) en SMTHNG SMTNG UNICRN (pop punk) hun kunsten zien. Vrijdag en zaterdag staan in het teken van dancemuziek en is het podium onder andere van D-Sturb (hardstyle) en Park & Sons (techno).

Wanneer? Dinsdag 7 t/m zaterdag 11 juni
Waar? De Helling
Hoe duur? Gratis

Een beeld uit Bevergem, een van de best bekeken Belgische films

Belgisch Film Festival

Wij Nederlanders zijn er nog niet zo bekend mee, maar er worden heel erg goede films gemaakt bij onze zuiderburen. Op het Belgisch Film festival, de waardige opvolger van het Vlaams Film Festival, ontdekt je de mooiste recente films van Vlaamse én Waalse makers. Op woensdagavond is het openingsfeest al. Op het Ledig Erf wordt dan gratis de film Belgica (2016) vertoond in de openlucht. In de nieuwste DUIC-krant lees je alles over dit festival. En kom ons zondag vooral ook even opzoeken. Wij van DUIC presenteren dan de Vlaamse serie Bevergem in het Louis Hartlooper Complex.

Wanneer? Donderdag 9 t/m zondag 12 juni
Waar? Louis Hartlooper Complex
Hoe duur? los kaartje € 9 / student € 7,50

12715721_465087140364334_4778732757300336215_n10e Utrechts Cabaret Festival

In het historische Schiller Theater in het hart van de Domstad wordt dit weekend voor de tiende keer het Utrechts Cabaret Festival gevierd. Hier zie je op donderdag en vrijdag in de halve finales onder meer de cabaretiers Annemieke van der Linden, Joyce van Zetten en Duncan MacDonald het tegen elkaar opnemen op het podium. Op zaterdagmiddag kiest een vakjury tijdens de Grand Finale de winnaar van dit prestigieuze Utrechts Festival is. Ook worden er een publieksprijs en een persoonlijkheidsprijs uitgereikt. Kaarten zijn uitsluitend te reserveren via www.schillertheater.nl.

Wanneer? Donderdag 9 juni t/m zaterdag 11 juni
Waar? Schiller Theater Place Royal
Hoe duur? € 20 / leden, studenten, 65+, U-pas, vrienden € 16

Paushuize Utrecht: buitengevel van het gebouw met verlichte ramen in de schemering.

Bach Buiten

Opera’s heeft Bach nooit geschreven, maar in dit programma klinkt wel tweemaal een Dramma per Musica van zijn hand, met échte rollen voor de solisten. Merken we zo toch iets van Bachs ambitie voor het theater? Hij voerde dit soort stukken uit bij bijzondere avondopenluchtconcerten waar hij de nieuwste muzikale trends volgde. De Nederlandse Bachvereniging roept deze sfeer in herinnering met concerten op bijzondere buitenlocaties, sfeervol verlicht. Donderdag en vrijdag in het Utrechtse Paushuize. Het carillon van de Dom zal gedurende de concerten stilgelegd worden. Bij slecht weer worden deze concerten verplaatst naar een alternatieve locatie. Kaarten zijn hier te bestellen.

Wanneer? Donderdag 9 en vrijdag 10 juni om 21.00 uur
Waar? Paushuize
Hoe duur? € 37,50

12998243_1593236277670208_5046446492350503798_oSneeuw & Ruis Festival

Wel in voor een experiment? Dan zit je helemaal goed bij het Sneeuw & Ruis Festival in de Vechtclub XL. Bij deze derde editie van het festival dat het experiment viert laten bandjes, djs, performance- en installatiekunstenaars hun experimentele kunsten horen en zien in de bij uitstek geschikte setting van de creatieve broedplaats Vechtclub XL aan de Europalaan. Op de line-up staan onder meer Dead Neanderthals (heavy jazz met als motto ‘A brick in the face!’), Yokocola Cellarsounds (hysterische post-punk) en Robby de Selby (gitarist van I am Oak). Naast de kunsten is er natuurlijk ook ruimte voor feest. Want tenslotte kan een mens nooit genoeg dansen.

Wanneer? Zaterdag 11 juni vanaf 19.00 uur
Waar? Vechtclub
Hoe duur? € 12 / student € 9 / groepsticket (per 6 p.) € 10 p.p.

hhmaktHip en Handgemaaktmarkt

Op zoek naar bijzondere, originele handgemaakte producten? Dan zit je helemaal goed bij de eerste Utrechtse editie van de Hip en Handgemaaktmarkt. Dit is een gratis toegankelijke feestelijke buitenmarkt waar zo’n 60 webshophouders hun hippe handgemaakte producten verkopen. Kleding, sieraden, tassen, woonaccessoires, en nog veel meer. De markt strijkt jaarlijks neer in 6 steden. Ook leuk: dit jaar heeft de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld een speciaal plekje op de HHmarkt. Iedereen mag een stukje mee komen haken.

Wanneer? Zondag 12 juni van 11.00 tot 17.00 uur
Waar? Vredenburg
Hoe duur? Gratis

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt hieronder jouw uittip plaatsen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).