Uittips in Utrecht: Lachen met volle mond, Central Park Festival en Tweetakt Uittips in Utrecht: Lachen met volle mond, Central Park Festival en Tweetakt

Uittips in Utrecht: Lachen met volle mond, Central Park Festival en Tweetakt

Uittips in Utrecht: Lachen met volle mond, Central Park Festival en Tweetakt
Een nieuw weekend betekent ook nieuwe uittips. DUIC zette weer zeven leuke evenementen op een rijtje om dit weekend en de dagen erna bij te wonen. Er is van alles te doen!

Een nieuw weekend betekent ook nieuwe uittips. DUIC zette weer zeven leuke evenementen op een rijtje om dit weekend en de dagen erna bij te wonen. Er is van alles te doen!

Opening Kunstkade

Waar: De Nijverheid
Wanneer: vrijdag 21 juni, 17.00 uur
Prijs: gratis

Kunstenaars presenteren op deze dag hun nieuwe kunstinstallaties op de industriële kade aan het water. De zeven kunstenaars laten hun kunstwerken zien en vullen letterlijk de ruimte tijdens deze openluchttentoonstelling. Deze tentoonstelling geeft beeldende kunst een podium.

Zer00’s Heroes; terug naar de Costa del Sol

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: vrijdag 14 juni, 23.00 uur
Prijs: 14.50 euro

Terug naar de Costa del Sol in de jaren ‘00? Zer00’s Heroes komt naar TivoliVredenburg met een zomereditie! Luister naar Jody Bernal onder het genot van buckets vol rietjes, opblaasprullaria, waaiers en ga naar huis met een trampstamp uit de tattooshop.

Festival Tweetakt

Waar: diverse locaties in de stad
Wanneer: vrijdag 14 juni t/m zondag 30 juni
Prijs: varieert

Festival Tweetakt, een begrip in de stad Utrecht! Dit festival verzorgt theater, muziek en kunst op diverse locaties in de stad. Zo kun je lekker borrelen en nieuwe muziek ontdekken op de Neude, is er een kunstroute op Fort Ruigenhoek uitgestippeld en ook zijn jeugdvoorstellingen te zien hier. Verder is er een uitgebreid programma in alle Utrechtse theaters, voor drie weken lang.

Stripmakersmarkt

Waar: Bibliotheek Neude
Wanneer: zaterdag 15 juni, 12.00 tot 17.00 uur
Prijs: gratis

Stripfanaten zijn zaterdag 15 juni aan het juiste adres bij Bibliotheek Neude! Een gratis stripmarkt brengt deze dag diverse stripmakers uit Utrecht en heel Nederland samen om hun werk te presenteren in de hal van de bibliotheek. Naast de markt, waar stripmakers hun eigen werk verkopen, zijn er ook workshops te volgen. Verder is er een stripboekleeshoek aanwezig en wordt de Gouden Mus uitgereikt, de publieksprijs voor de beste aanvlieger van de stripwereld!

Central Park Festival

Waar: Park Transwijk
Wanneer: zaterdag 15 en zondag 16 juni
Prijs: vanaf 48,50 euro 

Acda en de Munnik, DI-RECT, Davina Michelle, De Jeugd van Tegenwoordig, Suzan & Freek en Snelle. Zomaar een greep uit de namen van artiesten die deze editie van Central Park Festival naar Utrecht afreizen! Het belooft een feestelijk weekend te worden in Park Transwijk.

Lachen met volle mond

Waar: Zindering, Stadsschouwburg Utrecht
Wanneer: dinsdag 18 juni, 19.00 uur
Prijs: 44,00 euro

Uiteten met een twist? Dat kan in Zindering, het restaurant van Stadsschouwburg Utrecht! Tijdens deze avond geniet je van een driegangendiner en krijg je tussen de gangen door een comedian voorgeschoteld. Tijdens dit stand-up comedydiner proberen ervaren comedians jouw avond leuker te maken!

Vrede in Utrecht

Waar: Jacobikerk
Wanneer: woensdag 19 juni, 20:00 uur
Prijs: gratis

‘Peace Now’-posters sieren steeds meer Utrechtse ramen. De oorlogen in Gaza en Oekraïne wakkeren steeds meer mensen aan tot dit activisme. Utrechters Marije Lieuwens en Henk Westbroek gaan woensdag in gesprek over het vredesideaal. Waar en hoe kunnen we als Utrechters een begin met vrede maken? Welke rol spelen kunst en cultuur daarbij? En hoe komt het dat de praktijk van vrede stichten zo weerbarstig is? Deze vragen staan deze avond centraal.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).