Uittips voor kinderen en ouders: Shop in the Park, Molendag en TREK | De Utrechtse Internet Courant Uittips voor kinderen en ouders: Shop in the Park, Molendag en TREK | De Utrechtse Internet Courant

Uittips voor kinderen en ouders: Shop in the Park, Molendag en TREK

Uittips voor kinderen en ouders: Shop in the Park, Molendag en TREK
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op DUIC een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op DUIC een overzicht van de leukste weekendtips!

molen de ster

Erfmarkt en Nationale Molendag bij Molen de Ster
Dit weekend is het Nationale Molendag en hebben alle molens in Nederland allerlei leuke activiteiten op hun terrein. Zo ook bij Molen de Ster. Er worden demonstraties houtbewerken gegeven, de schapen worden geschoren, er zijn kinderactiviteiten en er is een klein marktje met producten van hout. De molen is open voor publiek en bij voldoende wind wordt er hout gezaagd.

Wanneer: zaterdag 14 mei 10.00 uur – 17.00 uur (erfmarkt vanaf 12.00 uur)
Waar: Molenerf de Ster, Lombok, Utrecht
Meer info: website van Molen de Ster

 A4_Flyer_Shop-in-de-Park.nl_Mashtag_UN

Shop in the Park
Zondag kun je in het Griftpark, op het terrein van kinderboerderij de Griftsteede in Utrecht, terecht voor Shop in The Park. Er zijn 50 originele standhouders aanwezig met diverse creatieve en unieke producten. Ook zijn er foodstand, workshops en activiteiten voor kids. Leuk om te combineren met een bezoekje aan de kinderboerderij en speeltuin, of het Festival Trek wat ook in het Griftpark wordt gehouden.

Wanneer: zondag 15 mei, 12.00 – 17.00
Waar: Kinderboerderij de Griftsteede, Griftpark Utrecht
Meer info: Facebookpagina event

TREK

TREK Festival in het Griftpark
5 dagen lang kun je in het Griftpark genieten van het TREK Festival. Lekker veel foodtrucks, muziek, heerlijke drankjes en ook aan de kinderen is gedacht. Dus neem een kleedje mee en ga je vermaken bij Trek!

Wanneer: 12 t/m 16 mei
Waar: Griftpark Utrecht
Meer info: website van TREK Festival

deining in de kas

Plantjesruildag en activiteiten bij Deining in de Kas
Bij Deining in de Kas kun je op 2e Pinksterdag plantjes, stekjes en zaadjes ruilen op de ruilmarkt in de kas. Daarnaast is er en groene boekenruilhoek, leuke tuinworkshops en een echte mobiele kinderboerderij! Deining in de kas organiseert deze markt samen met Voedseltuin Overvecht, Velt Utrecht, en Utrecht Natuurlijk.

Wanneer: maandag 16 mei, 12.00 uur – 15.00 uur 
Waar: Deining in de Kas, Gageldijk 182, Utrecht
Meer info: Facebookpagina event

 2016-01-16 13.52.35

Dag van het Kasteel
Op Pinkstermaandag openen meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen hun poorten en tuindeuren. Het thema is dit jaar Proef het Verleden. Kom een kijkje nemen in de keukens, doe mee met de vossenjacht in de tuin en breng een bezoekje aan de ijskelders. Hoe dekte men de tafel en wie waren er uitgenodigd tijdens een feestelijk diner? In de provincie Utrecht kun je natuurlijk ook binnenkijken in de kastelen. O.a. Kasteel Loenersloot en Slot Zuylen doen mee!

Wanneer: maandag 16 mei 
Waar: in het gehele land, kijk op de website voor een kasteel in de buurt
Meer info: website Dag van het Kasteel

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).