Uittips: No More Heroes, 3voor12 Awards, Kerstmarkt, Tessa Rose Jackson | De Utrechtse Internet Courant Uittips: No More Heroes, 3voor12 Awards, Kerstmarkt, Tessa Rose Jackson | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: No More Heroes, 3voor12 Awards, Kerstmarkt, Tessa Rose Jackson

Uittips: No More Heroes, 3voor12 Awards, Kerstmarkt, Tessa Rose Jackson

Catharijneconvent in kerstsfeer, Tivoli brengt een eerbetoon aan The Smiths, Crème de la crème van de Utrechste muziek scène bij 3voor12 awards, Kerstmarkten en Tessa Rose Jackson in de DepARTmentSTORE. Dit weekend is er weer veel te beleven in Utrecht.  

Zin in Kerst

Kerst in Museum Catharijneconvent

Het Museum Catharijneconvent is vanaf vrijdag in hoge kerstsferen. Met een leuk en leerzaam programma voor jong en oud valt er t/m 5 januari genoeg te doen in het museum. Met een voorstelling van een theatergezelschap beleef je het kerstverhaal. Bij Feest! Weet wat je viert, staat een unieke collectie kerststallen tentoongesteld. Leer meer over de betekenis van de ster en de symboliek van de kerstboom. Kinderen kunnen op avontuur met een speciale kerstspeurtocht, het levensgrote spel ‘Reis mee naar Bethlehem’ of zich verkleden als Jozef en Maria en figureren in de kerststal. In de loop van de komende weken komen verschillende BN’ers langs om hun favoriete kerstverhaal voor te lezen en zijn er lezingen. Kijk hier voor meer informatie. Van 13 december t/m 5 januari. Ook met de kerst geopend en op 16 december en 1 januari gesloten, Museum Catharijneconvent. 

 

No More Heroes

No More Heroes

Tivoli is op dreef. Na het nieuwe 30 Something komt het poppodium met weer een nieuw initiatief. No More Heroes is een avond die volledig in het teken staat van een muzikale held. Deze vrijdagavond brengt De Helling een ode aan de The Smiths. Dj St. Paul is host en zal samen met gast-dj en mega fan Gijsbert Kamer plaatjes draaien van natuurlijk de Britse band en alles wat daar maar een beetje mee te maken heeft. Naast plaatjes draaien zal Kamer ook een college over de Smiths geven.  Het deurbeleid is kort maar krachtig: Liefhebber? Ben je dat niet dan kun je maar beter thuisblijven. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag, vanaf 23:00, Tivoli de Helling.

Kleinkunst Festival
Winnaars 2013 Yentl en De Boer

Finalisten tournee Kleinkunst festival

Het Amsterdams Kleinkunst Festival, het Concours om de Wim Sonneveldprijs is al een eeuwigheid de ideale springplank voor een veelbelovende carrière in de kleinkunst en cabaret wereld. Het festival heeft al veel grote namen als Thomas Acda, Claudia de Breij en Droog Brood voortgebracht. Het duo Yentl en De Boer won dit jaar de jury- en publieksprijs. Vergezeld door de nummers twee en drie, Jose Schuringa en Cortijn Tonkes reizen ze het land door. Vrijdag en zaterdag staan ze in de Stadsschouwburg. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag en Zaterdag, van 20:30 tot 22:30, Stadsschouwburg.

 

3voor12

3voor12 Utrecht Awards

Het einde van 2013 nadert. Tijd om de muzikale balans op te maken. Onze Utrechtse muziekscène heeft het dit jaar absoluut niet verkeerd gedaan. Talent schiet als paddenstoelen uit de grond. Goede prestaties moeten natuurlijk beloond worden. Daarom eert 3voor12 lokaal deze zaterdag in de Ekko deze crème de la crème met een heuse awardshow. Met optredens van Sofie Letitre, Diggy Dex and The Medics naast een spannende strijd ook een leuk feestje. Wij duimen voor DUIC lieveling The Maureens voor Beste Album en Aestrid Best Live-Act. Haal je mooiste indie-sjieke pak uit de kast en steun jou favoriet. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, vanaf 19:30, Ekko.

 

Foto: Aisha Zeijpveld
Foto: Aisha Zeijpveld

Tessa Rose Jackson bij DepARTmentSTORE

De DepARTmentSTORE biedt niet alleen ruimte aan kunstenaars en designers maar ook aan muzikanten. Deze zondagmiddag treedt aanstormend talent Tessa Rose Jackson op in het kunstzinnige warenhuis. De singer-songwriter groeide op met muziek van de Beatles, Beach Boys en Bob Dylan. Zelf omschrijft ze haar stijl als een kruising tussen toegankelijkere Feist, Fleet Foxes, een vleugje Ray LaMontagne, een beetje Edward Sharp en heel veel Tessa Rose. Toch ook behoefte aan een beetje kunstzinnige vorming kom dan een uurtje eerder als Carine van Santen kunstenaars Frans Franciscus en Frank Halmans interviewt. Kijk hier voor meer informatie. Zondag, Interview vanaf 14:00 en Tessa Rose Jackson vanaf 15:00 KuuB aan de Pieterstraat.

 

Een eerdere editie van de Kerstmarkt
Een eerdere editie van de Kerstmarkt op de Twijnstraat

Kerstmarkten 

De Duitse kerstmarkten zijn ongekend. Sommigen staan te trappelen om met de bus richting onze Oosterburen te vertrekken. Minder groots maar zeker zo gezellig zijn de twee Utrechtse kerstmarkten op zondag. Het collectief De Utrechtse Fabriek brengt met zo’n 45 kraampjes in het sfeervolle Oude Dorp (Dorpstraat) in de Bilt een mooie mix aan kunst, cultuur en culinair. Hier ga je ongetwijfeld met iets weg dat niet onder de kerstboom zal misstaan. Nog iets dichter bij huis in de Twijnstraat vind je de speciale kersteditie van DeStreekmarkt plaats. Met een keur aan lokale producten heb je zo een boodschappentas vol voor een streekgebonden kerstdiner.  Zondag, De Streekmarkt van 11:00 tot 17:00, De Utrechste Fabriek van 12:00 tot 17:00. Klik op de namen voor extra informatie.

1 Reactie

Reageren
  1. Sanne

    En op zaterdag 14-12 is natuurlijk de Zelfgemaakte KERST Markt op de Mariaplaats in Utrecht!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).