Uittips voor ouders en kinderen: Maximaal Genieten, Schapen Scheren en boomklimmen | De Utrechtse Internet Courant Uittips voor ouders en kinderen: Maximaal Genieten, Schapen Scheren en boomklimmen | De Utrechtse Internet Courant

Uittips voor ouders en kinderen: Maximaal Genieten, Schapen Scheren en boomklimmen

Uittips voor ouders en kinderen: Maximaal Genieten, Schapen Scheren en boomklimmen
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft vanaf deze week wekelijks een overzicht van de leukste weekendtips voor ouders en kinderen!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft vanaf deze week wekelijks een overzicht van de leukste weekendtips voor ouders en kinderen!

Foodfestival Maximaal Genieten in Leidsche Rijn

In het Maximapark kun je dit weekend genieten van het 1e foodfestival van Leidsche Rijn! Veel foodtrucks, de mobiele kinderboerderij van de Geertjes Hoeve en lekkere hapjes en drankjes. Ga het beleven!

Wanneer: vrijdag 20 t/m zondag 22 mei
Waar: Maximapark, Leidsche Rijn
Meer info: website van Maximaal Genieten

Vonk voorstelling Hoge Woerd

VONK (8+) door Het NUT en de Toneelmakerij

Op een goed verscholen plek, omringd door supersonische boobytraps hebben de broers Thijs (12) en Lars (10) een zelfgebouwde hut. Op deze plek kennen ze iedere grasspriet, iedere steen. Hier hebben ze niemand anders nodig dan elkaar. Maar dan zit er plots een indringer in hun hut. Lang zwart haar, donkere ogen. Het drinkt van hun cola. Het eet van hun chips. Gevaar en liefde sijpelen binnen. Wie is zij? Wat doet zij hier? Maar vooral, hoe krijgen ze haar daar weer weg!

VONK! is een spannende familievoorstelling over bang zijn voor en verlangen naar het onbekende. Over meisjes, terrorisme, spreekbeurten, springen in het diepe, bang zijn voor de nieuwe buren en volwassen worden.
De voorstelling is inclusief een lekkere barbecue!

Wanneer: t/m 5 juni, 16.00 uur
Waar: buitenterrein Podium Hoge Woerd, De Meern
Meer info: website van Podium Hoge Woerd

Koppelsteede

Schapen scheren en knutselen met wol bij De Koppelsteede

Het wordt hoog tijd dat de schapen op de Koppelsteede hun winterjas uit gaan doen. De schaapscheerder komt op zondag langs om de schapen daarbij te helpen. Gaan jullie ook de nieuwe kapsels van de dames bewonderen? Ook wordt er met de wol geknutseld.

Wanneer: zondag 22 mei 11.00 -16.00 
Waar: Koppelsteede, Koppeldijk 115, Utrecht
Meer info: website van Utrecht Natuurlijk

Fete de la Nature

Fete de la Nature op Het Vogelnest in Bunnik

Vier de natuur op Het Vogelnest voor jong en oud. Met onder meer boomklimmen, een kindercircus, natuur(knutsel)workshops en kleuterspeeltuin kunnen kids en volwassenen zich op het terrein vermaken.

Je kan Amelisweerd en Rhijnauwen ook verder ontdekken door op pad te gaan met grote kenners van het gebied! Beleef het Fort met boswachters, ga met gidsen langs de natuur, het eetbare landschap of ontdek jezelf met een natuurwandelcoach. En buren Amelis’Hof, Boerderij de Zonnewijzer, Fort Rijnauwen, en het MOA hebben ook een leuk programma voor deze dag.

Wanneer: zondag 22 mei 13.00 – 17.00
Waar: Het Vogelnest, Rhijnauwenselaan 9a, Bunnik
Meer info en programma bij de buren: website Fete de la Nature op Amelisweerd

Kymani-Foto-Sebastiaan-Peelen

Kymani, Het verhaal van een drummer (6+) in Rasa

Kymani gaat op zoek naar zijn oorsprong. Hij is als jong kind geadopteerd en woont nu ver weg van zijn geboorteland. Kymani begint een zoektocht en komt in aanraking met de trommel. Door muziek ontdekt hij zijn oorsprong en hij gaat verhalen vertellen met zijn talking drums. Dansers van het Internationaal Danstheater zetten zijn verhalen om in beweging en worden live begeleid door Senegalese trommelaars en percussionisten.

Wanneer: zondag 22 mei 14.00 uur
Waar: Rasa Muziek en Dans, Utrecht
Meer info: website Rasa

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).